Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-09-08') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 360, 20

В Ужгороде пік цвітіння борщівника. Це вам не сакури, і не магнолії (ВІДЕО)

Еще немного и в Ужгороде можно будет проводить "Борщевик-фест"

Яких меблів потрібно оберігатися закарпатцям

Важко, а точніше неможливо,   уявити наше життя без меблів, які люди використовують за призначенням вдома, на дачах, купують заради престижу, для дизайну великих квартир, котеджів. Немає ніякого сенсу перераховувати види меблів за призначенням, тобто для спання, роботи, навчання, прийому їжі, відпочинку.

Про репродуктивне здоров’я закарпаток сьогодні розкажуть експерти

У вівторок, 12 травня о 12.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна,6) в рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров`я відбудеться прес-конференція присвячена проблемним питанням здоров’я жінок.

О. Скиталінська: Якщо хочемо бути здоровими, половину нашої тарілки мають займати рослинні продукти

«У кожного з нас є свій запас здоров’я, переданий нам генетично, на який ми впливаємо власним способом життя», — стверджує найвідоміший лікар-дієтолог України Оксана Скиталінська.

Антимонопольний комітет перевірить ціни на ліки в закарпатських аптеках

З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало обов’язкові для розгляду рекомендації провідним суб’єктам господарювання

Через нестачу вакцин за два місяці на Закарпатті щеплено менше 4% немовлят

За два місяці на Закарпатті щеплено менше 4% немовлят. Найгірша ситуація з вакциною проти туберкульозу, і це при тому, що в Україні оголошена епідемія цієї недуги.

У Закарпаття їдуть лікарі з Нідерландів, Естонії та інших країн

Завтра, 21 квітня, о 10.00 у ректораті УжНУ стартує міжнародна конференція.

В Закарпатському тубдиспансері відкрили перший кабінет інфузійної терапії (ВІДЕО)

Це дозволить як мінімум скоротити витрати на одного пацієнта, а найголовніше, хворий після терапії зможе продовжувати лікування тільки на денному стаціонарі, до того ж, без загрози суспільству.

7 квітня -   Всесвітній день здоров’я

Ідея   заснування Всесвітнього дня здоров’я   була висунута ще у 1848 р., на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я   у перші роки після закінчення другої світової   війни, яка завдала великої шкоди народу планети Земля та її матеріальним цінностям. Відтворення   всього зруйнованого потребувало здорових та сильних рук і в першу чергу молодого та підростаючого поколінь   країн Європи, Азії, Америки.

В Ужгороді розкажуть про європейський виклик туберкульозу      

У вівторок, 24 березня, о 14.00 у прес-центрі ОЦЗ (м. Ужгород, пл. Театральна, 6) до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом. відбудеться   прес-конференція на тему: «Європейський виклик епідемії туберкульозу в Україні: знайти, лікувати, вилікувати кожного».

«Людину, яка приходить до тебе лікуватися, треба поважати»

Студент із Єгипту навчається в Ужгороді медицині, любить закарпатську каву і відзначає всі українські свята.

Туберкульоз - серед найбільших інфекцій-убивць у світі

Щорічно 24 березня проводиться Всесвітній день боротьби з туберкульозом в ознаменування того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування цього небезпечного захворювання.

Засади здорового харчування від дієтолога Оксани Скиталінської

Ось прості рекомендації, що стосуються здорового харчування від відомого українського дієтолога Оксани Скиталінської.

Депутати Курах і Реблян просять відновити станцію переливання крові

У Воловецькій ЦРЛ планують відновити станцію переливання крові.

120 тисяч закарпатців не знають, що у них хворі нирки

Про це під час прес-конференції, присвяченої всесвітньому Дню нирки розповів Василь Стрижак, заступник головного лікаря ЗОКЛ ім. А.Новака, він же обласний нефролог.

Яка ситуація з нирковими захворюваннями у Закарпатті?

У четвер, 12 березня, в 11.00 в обласному Центрі здоров’я (Ужгород, пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конферернція присвячена Всесвітньому дня нирки, який відзначатиметься 12 березня 2015 року. Тема цього року: ««Здорові нирки для всіх».

Оксана Клітинська: На Закарпатті на 313 тисяч дітей — 30 посад стоматологів

Стан здоров’я зубів у найменших закарпатців далеко не найкращий. Під час стоматологічного огляду дітей з Ужгорода і району встановлено дуже високу захворюваність на карієс серед них — понад 90 %. Водночас це саме ті проблеми, які можна і потрібно попереджувати, передусім профілактичними заходами і підвищенням культури чищення і догляду за зубами.  

Смерті закарпаток після пологів почастішали

Про це повідомили під час сьогоднішньої підсумкової колегії працівників медичної галузі області.

В Ужгороді розказали про вартість лікування пухлин (ВІДЕО)

4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби з раком. Цей міжнародний захід проводиться під егідою Міжнародного протиракового союзу. Головна мета   -   привернення уваги громадськості до проблеми онкозахворювань, з тим щоб запобігти поширенню хвороби.

У Закарпатті розкажуть про нові методи діагностики та лікування пухлин

У середу, 4 лютого, об 11.00, у прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна,6, Ужгород) відбудеться прес-конференція головного лікаря Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру, д. м.н., професора Андрія Русина.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат