Москаль налагодив співпрацю з офіційним Будапештом за участі мільярдера Алекса Ровта

admin 01.07.2016 12:11 ЗДОРОВ'Я

У міжнародній програмі, яка передбачає скрупульозний статистичний облік, аналіз та обмін даними щодо онкозахворювань, задіяна й Угорщина, яка готова залучити до процесу Закарпатську область

Для встановлення загальної картини онкозахворювань США та Євросоюз запровадили спеціальну медичну програму, на яку виділяються значні кошти. У програмі, яка передбачає скрупульозний статистичний облік, аналіз та обмін даними, задіяна й Угорщина, яка готова залучити до процесу Закарпатську область. Деталі такої співпраці обговорювалися на зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля з держсекретарем Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Іштваном Міколою та американським бізнесменом Алексом Ровтом.
– Весь світ об’єднався у боротьбі з онкологічними захворюваннями, і вже є передумови для того, щоб зробити цю страшну хворобу виліковною, –   відзначив І.Мікола. – Угорщина переживає економічний підйом і може дозволити собі фінансувати медичні програми, пов’язані з лікуванням раку, й на Закарпатті. Наша співпраця включатиме навчання фахівців, будівництво на Закарпатті спеціальних лабораторій із обладнанням, обмін даними про біологічні зразки тощо.
Геннадій Москаль запевнив, що область надасть повне сприяння угорцям і запропонував вибрати конкретні медичні заклади, які будуть задіяні в програмі.   Цими днями угорська делегація, до якої приєднається   директор Інституту онкології Будапешта доктор Міклош Каслер, огляне Закарпатський обласний клінічний онкологічний диспансер та інші медзаклади області на предмет подальшої співпраці.

trubyna.org.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат