Газета » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 600, 20

Балогу підставили піарники

Ми повідомляли, що голова облради Іван Балога з метою власного піару в підконтрольній пресі видав заяву з приводу реконструкції площі Народної в Ужгороді.

Ужгородці вчаться надавати долікарську допомогу

За останні 5 років від нещасних випадків у Україні загинули 363 745 осіб. Щорічно смертельно травмуються близько 70 тис. осіб, це приблизно 200 людей щодня! Надто часто причина загибелі тисяч людей криється в тому, що їм не змогли вчасно надати долікарську допомогу. Не вистачило навичок або ж звичайної людської небайдужості.

Площу Народну «реформував» Балога

Ми повідомляли про те, що обласна влада нарешті вирішила впорядкувати поле
перед будівлею Народної ради на площі Народній. Однак реконструкція затягується через те, що у громаді така ідея викликала певний резонанс.

Сесія змінила склад виконкому й ліквідувала управління архітектури

При цьому сімейство Шеба-Мощак залишилося без владних повноважень.

Влада взялася звітувати про роботу комунальних служб

На офіційному сайті Ужгородської міської ради останнім часом стала з’являтися інформація про роботи з утримання об’єктів міського благоустрою.

Потворний Ужгород від головного архітектора

Останнім часом доволі часто виходить в ефір головний архітектор Ужгорода Олександр Шеба. Ще щось намагається критикувати. Однак, якщо зробити певний аналіз, то потворність багатьох архітектурних форм міста саме на його совісті.

Ужгородські світлофори   та вуличне освітлення й далі непокоять ужгородців

До редакції звернувся ужгородець пан Павло. «Третій тиждень я спостерігаю незадовільну роботу міських світлофорів, зокрема на перехресті вул. Перемоги і проспекту Свободи, а в неділю 24.03.2013 на перехресті вулиці Перемоги і проспекту Свободи (р-н «Білочки») я двічі потрапив у вкрай небезпечну ситуацію, коли світлофор жодних сигналів пішоходам із обох боків дороги не подавав, і я, не підозрюючи біди, подумав, що світлофор просто вимкнено (це для Ужгорода звична річ упродовж останніх місяців).

Влада Ужгорода обіцяє   з настанням тепла ремонти й озеленення

На прес-конференції міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова, присвяченій   питанню Генерального плану обласного центру, йшлося про те, що для 120-тисячного міста   мало 4 тис. гектарів території, особливо щодо транспортних розв’язок, на сьогодні є і близько п’яти тисяч заяв від ужгородців на отримання земельного наділу.

Помста через викриття

Днями кілька регіональних Інтернет-видань поширили статтю про те, ніби вже близько двох років ЖРЕР № 5 ухиляється від сплати податків, надсилаючи ужгородцям квитанції для сплати за комунальні послуги від приватної фірми «Двірник». Мовляв, ЖРЕР передав функції прибирання, що є економічно не вигідним, приватній фірмі.

Пл. Народна: «законсервувати»   чи реконструювати?

Площа Народна в Ужгороді, яка для багатьох нині бачиться як «футбольне поле», «пасовище», є незавершеним проектом чеського архітектора Крупки. Адміністративний квартал Галагов у стилі «празького кубізму», притаманного тільки невеликому часовому відрізку, передбачався П-подібної форми, він мав «дихати» своєю відкритою частиною на річку Уж.

Маршрутки подорожчали, проблеми залишилися

До редакції звернулася п. Марія, яка мешкає на вул. Заньковецької. Ужгородка поскаржилася на роботу транспортних маршрутів №№ 8, 24, 58. Цитуємо: «14 березня о 13.20 автобуси № 8 і № 58 не зупинялися, а водії на зупинці «міська поліклініка» тільки глузливо махали пільговикам рукою...

Мешканцям «нового» району цього тижня Водоканал радив кип’ятити воду з-під крана   й продовжувати роб

Цього тижня на під’їздах кількох ужгородських будинків з’явилися «листівки» від КП «Водоканал м. Ужгород» з рекомендаціями кип’ятити воду перед уживанням.

Студенти вимагають від влади знизити для них вартість проїзду в маршрутці

Студенти Ужгородсь-кого Національного університету написали звернення до мерії з вимогою знизити вартість проїзду у громадському транспорті. Молодь просить повернути попередню вартість проїзду в маршрутках, оскільки тисячі студентів щодня кілька разів їздять маршрутками.

Ужгородців обурюють злочинне вирубування дерев і непрацюючі світлофори

Мешканка вул. Гвардійської, 7 Юлія Андріївна поділилася тривогою і болем із приводу того, що в місті знищують здорові дерева, які прикрашали місто і були його «зеленими легенями».

В місті зникають «маршрутки»

Нещодавнє підняття в Ужгороді ціни на проїзд у маршрутних таксі з 2,00 до 2,30 гривні не принесло городянам жодного покращення якості перевезень.

Транспортна плутанина   і попсовані нерви ужгородців

Оскільки невдовзі має пройти конкурс щодо маршрутів №№ 9, 18, 158, виконком цього тижня вирішив допускати до нього автобуси, що мають пасажиромісткість не менше 18 сидячих місць й обладнані GPS-системами та відеореєстраторами. А ще перевізники зобов’язані перевозити пасажирів-пільговиків. Для цього один із автобусів на маршруті необхідно обладнати під потреби інвалідів-візочників.

Від машзаводу заберуть землю за нецільове використання?

У середу на засіданні виконкому Ужгородської міської ради розглядалося питання щодо ПАТ «Машинобудівний завод «Тиса».

«Уж-світло» ліквідовано

У перший день весни відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради. Основною офіційною причиною її скликання стало надходження субвенції з обласного та державного бюджетів для погашення кредиторської заборгованості за 2012 рік. У міста залишилися борги перед виконавцями робіт, тому що значну частину коштів затримувало казначейство.

Як перекроять Ужгород?

На початку тижня топтемою в Ужгороді стало обговорення проекту майбутнього Генплану обласного центру. Тема викликала неабиякий резонанс хоча би через те, що Генплан тепер приймається безстроково, тобто назавжди, та через те, що згідно з проектом, висунутим владою, в Ужгороді у рази зменшиться кількість зелених зон, зберігати які обіцяв, ідучи в мери, нинішній міський голова Віктор Погорєлов. Окрім того з’явиться купа забудов у найнесподіваніших місцях. Особливо — у парках, місцях відпочинку й навіть на берегах річки та озер…

Ужгородська влада   не віддаватиме Водоканал офшорам

Як ми вже повідомляли, питання стосовно Водоканалу певний час довивчалося, оскільки раніше депутати не захотіли проголосувати за текст угоди, а представники міської влади побоялися брати відповідальність, «зв’язуючись» із компанією, ноги якої ростуть із офшорів.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат