Газета » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Щоб народжувати в безпеці й комфорті

До вересня 2014 р. на Закарпатті з’явиться надсучасний
перинатальний центр.

Клініка Вашої мрії

У нашій країні краще не хворіти — це відомий факт. Чому — теж відомо: не дай Боже зайвий раз потрапити у ці похмурі, позбавлені будь-якої надії, технічного та медикаментозного забезпечення приміщення, у ці переповнені людьми та специфічним запахом коридори… Але найгірше те, що за кожним новим аналізом чи дослідженням треба йти в інший кінець міста, а щоб отримати консультацію спе­ціаліста, треба обдзвонити купу знайомих і «домовитися». І це не вина лікарів, це проблема системи.

Cонцезахисні окуляри — ховатися від сонця немає потреби!

У минулому числі «РІО» ми розпочали цикл статей-порад, які, сподіваємося, стануть у нагоді всім, хто вирішив придбати сонцезахисні окуляри й цим надійно захистити очі. Перша наша публікація стосувалася теми адекватної вартості окулярів та найголовнішого їхнього компонента — лінз, зокрема їхнього складу.

Не мружитися на сонці допоможуть тільки   справжні сонцезахисні окуляри!

Весна вже почала радувати нас першими сонячними променями. І виходячи зі «зимової сплячки», час задуматися й над вибором сонцезахисних окулярів.

Підбір окулярів — серйозна справа!

Здавалося б, вибрати окуляри зовсім не важка річ: прийшов, приміряв кілька і «на око» визначив кращі. Та при купівлі окулярів потрібно зважати на деякі дуже важливі фактори. Що треба знати про окуляри, ми намагатимемося окреслити у цій статті.

Обираючи окуляри, ви обираєте очі!

У одному з попередніх номерів «РІО» ми інформували читачів про три основні моменти, якими категорично не можна нехтувати під час вибору окулярів. Нагадаємо, мова йшла про, в першу чергу, перевірку зору, далі —   про підбір необхідних окулярних лінз, а згодом зручної оправи. Так от, купуючи окуляри, головне знати на чому економити не варто. І якщо оправа це справа зручності, антиалергенності, смаку та вашого іміджу, то лінзи — це те, заради чого ви таки вирішили вдягнути окуляри.

Економити на окулярах можна без шкоди здоров’ю

Здавалося б, зайвим є нагадування про те, що наші очі потребують неабиякої уваги, і купуючи неякісні лінзи чи базарні окуляри, ми власними руками та за власні гроші завдаємо подеколи непоправної шкоди здоров’ю. Однак бажання зекономити або інші фактори досі тримають «на плаву» як виробників «базарної» оптики, так і їхніх реалізаторів.

Ліки для гіпертоніків можна купувати з суттєвою знижкою

В Україні та Закарпатті зокрема стартував пілотний проект, завдяки якому ціни на ліки для гіпертоніків відтепер можна придбати з суттєвою знижкою.

Загадкова гомеопатія

Пневмонія завдала серцю молодої ужгородки певних ускладнень, відтак лікувалася досить радикальними препаратами. Кілька місяців терапії й жодних результатів. Лікар скептично дивився на її бажання пройти курс гомеопатії, мовляв, що це дасть?.. Однак згодом сам був украй здивований позитивними результатами. А закарпатка Лариса дізналася про гомеопатію в далекому 1980 році від своєї подруги з Москви. А в 1982 році захворіла на ангіну, яка важко піддавалася лікуванню. Коли ангіна набула гнійної форми, жінка не могла вже їсти, то знайомий лікар порекомендував гомеопатію. Три дні — як рукою зняло. Відтоді Лариса лікується лише гомеопатією, рекомендує своїй родині та близьким, ба, навіть не раз виліковувала свого кота.

Життя зі щепленням чи без?

Батьки бояться вакцинації своїх дітей під впливом
засобів масової інформації, кажуть фахівці.

Яку отруту ми їмо?

Які добавки до продуктів визнані небезпечними, але без попереджень продаються в Україні.

Аби не допустити розвитку легеневого серця

На сьогодні в медико-соціальному та економічному планах хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ) є важливою проблемою охорони здоров’я. Воно є однією з основних причин хворобливості та смертності. Населення хворіє на це захворювання роками і передчасно помирає від нього або від його ускладнень. У всьому світі спостерігається пришвидшене зростання ХОЗЛ унаслідок тривалої дії факторів ризику і старіння населення.

Лікуйте застуду правильно, інакше постраждає печінка

Здається, за яку застуду можна говорити, якщо надворі така прекрасна погода. Та, як свідчить досвід, саме на початку вересня маємо перший сплеск застудних захворювань.

Ця літня кусюча напасть...

«О літо красноє, любив би я тебе, якби не спека, комарі та мухи...» — писав про літню пору російський поет Олександр Пушкін, підкреслюючи переваги його улюбленої осені тим, що в «золотої пори» немає ні комарів, ані мух...
І дійсно, літо — золота пора, якби не періодична дика спека, мухи й комарі, мушка, кліщі, оси, укуси яких можуть добряче попсувати вам настрій, а то й здоров’я.

Ожиріння: міфи та реальність

Щороку в світі від ожиріння помирають 2,6 мільйона людей.

Обережно, змії!

Спека на Закарпатті спонукає більшість мешканців, принаймні у вихідні, тікати від пекучого сонця з сім’єю та друзями кудись подалі. Чимало закарпатців із-поміж варіантів відпочинку обирають пікнік чи прогулянку лісом, щоб там не було багато людей... Однак, тікаючи подалі від цивілізації,
не слід забувати про вірогідну небезпеку,
яка може там чатувати.

180 тисяч гривень коштує лікування гепатиту С

У Закарпатті в обласній інфекційній лікарні (ОІЛ) на обліку перебувають 532 пацієнти, з яких 166 хворіють на гепатит В, 315 — на гепатит С і 24 хронічні хворі з обома видами вірусу.

Життя через день

Бюрократія прирікає ужгородців, хворих на ниркову недостатність.

Безробітні працездатні закарпатці найбільше хворіють на туберкульоз

Закарпатті знизилася кількість хворих на туберкульоз. У 2011 році показник захворюваності складав 57,1 випадку на 100 тисяч населення.

ДоКІР невакцинованим

У Закарпатті зафіксовано 436 випадків захворювання на кір.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат