Газета » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 20, 20

Американські та закарпатські лікарі проведуть безкоштовний огляд, аналізи та консультації

Протягом наступного тижня, з 17 по 21 вересня, в Закарпатті працюватиме міжнародна медична місія: американські та закарпатські медики проводитимуть комплексне обстеження мешканців сіл та міст регіону.

В Ужгороді вже 17 чоловік захворіли небезпечною хворобою Лайма, яку переносять кліщі

Кожен четвертий кліщ є переносником небезпечних інфекційних захворювань, найпоширенішим із яких є хвороба Лайма (кліщовий бореліоз). Зараз в Ужгороді та Ужгородському районі різко зросла захворюваність на цю хворобу.

Як жити довго у щасті й радості

Із нотаток карпатського старця.

Торік в Ужгороді на туберкульоз захворіли 56 осіб

Під час «круглого столу» до Всесвітнього дня боротьби з захворюванням на туберкульоз, що відбувся в міській раді, йшлося про те, що торік показник обстежень на туберкульоз був 470 на 1000 мешканців, тоді як протягом 2015 року — 580, а в 2014-му ще вищий. Кількість ужгородців, які проходить флюорографічне обстеження легень, дедалі зменшується. Все більше громадян нехтують профоглядом навіть там, де це робити необхідно з огляду на місце і характер роботи.

Богдан Булеца: Нині маю важливу місію — передати свої знання

Невролог, науковець, викладач про 80 щасливих літ, більшу частину з яких лікував і навчав.

На Закарпатті збирають цілющі шишки

Мало хто знає, що, наприклад, вартість 100 грамів насіння кедра стартує від 200 доларів, тому що дістати ці «золоті» насіння не так уже й легко.

Віктор Петров: Справжній лікар має бути успішним і незалежним

Я став інфекціоністом, тому що гадаю, що людство загине не від якогось катаклізму, а нас знищить маленький вірус, який не піддаватиметься лікуванню. Віруси й бактерії сильніші за нас, бо їх більше», — розповідає лікар Віктор Петров.

«...Губить людей вода»

Про воду з бактеріями, небезпеку пластикової тари і водний режим.

Вода все пам’ятає і зцілює

Але її треба берегти і грамотно використовувати.

Олександр Ледида: Сьогодні медицина в Україні тримається виключно на клятві Гіппократа…

19   червня всі ми вітатимемо медичних працівників із професійним святом — Днем медика! Немає такої людини, яка б у своєму житті не зверталася по допомогу   до лікаря   чи   медсестри.   Всі ми розуміємо, наскільки важлива галузь медицини, але сьогоднішній стан системи охорони здоров’я, на жаль, не задовольняє навіть базові потреби суспільства.  

Хірург із тендітними руками   і великим серцем

Понад 40 років віддав лікарській діяльності Юлій Боршош.

Кому потрібен поліомієліт   на Закарпатті?

Другий тиждень в Україні триває паніка через спалах поліомієліту на Закарпатті. Жахлива недуга, яку вже давно подолали розвинуті країни, може сягнути у нас епідемії через низький рівень вакцинації. Принаймні такі невтішні прогнози дає Міністерство охорони здоров’я, яке першим розповсюдило інформацію про поліомієліт на Закарпатті.

Лихо у склянці води

Усі знають, вода в житті кожного займає одне з найважливіших місць. Вода потрібна для задоволення фізіологічних потреб, її потрібно випивати щодоби щонайменше 2 літра. А гігієнічні потреби вимагають ще більшої кількості води. Одне слово, без води життя неможливе.

Чи є поліомієліт на Закарпатті?

Інформацію про спалах поліомієліту в області спростували начальник головного управління Держсанепідемслужби у Закарпатській області Володимир Маркович та головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк наступного дня після заяви міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі про епідемію поліомієліту на Закарпатті.

Оксана Скиталінська: Справжня дієта триває все життя

Люди сприймають дієту як щось тимчасове, ніби на дієту треба сісти чи лягти, а потім зістрибнути з неї. Насправді дієта з латинської мови означає «спосіб життя». Це таке харчування, яке людина підтримує протягом усього життя, бо це і є дієта у кращому розумінні», — пояснює лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

О. Скиталінська: Якщо хочемо бути здоровими, половину нашої тарілки мають займати рослинні продукти

«У кожного з нас є свій запас здоров’я, переданий нам генетично, на який ми впливаємо власним способом життя», — стверджує найвідоміший лікар-дієтолог України Оксана Скиталінська.

«Людину, яка приходить до тебе лікуватися, треба поважати»

Студент із Єгипту навчається в Ужгороді медицині, любить закарпатську каву і відзначає всі українські свята.

Оксана Клітинська: На Закарпатті на 313 тисяч дітей — 30 посад стоматологів

Стан здоров’я зубів у найменших закарпатців далеко не найкращий. Під час стоматологічного огляду дітей з Ужгорода і району встановлено дуже високу захворюваність на карієс серед них — понад 90 %. Водночас це саме ті проблеми, які можна і потрібно попереджувати, передусім профілактичними заходами і підвищенням культури чищення і догляду за зубами.  

Оксана Ганич на все життя запам’ятала благословення Августина Волошина

Відомий фітотерапевт лікувала хворих після аварії в Чорнобилі і стала першою на Закарпатті жінкою-доктором наук.

Підсумки літнього оздоровлення

Ужгородською міською виконавчою дирекцією Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (керівник І. Рущак) протягом весни—літа здійснювалися заходи з організації роботи з оздоровлення дітей застрахованих (працюючих) осіб підприємств, установ та організацій Ужгорода в закладах області.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат