Cонцезахисні окуляри — ховатися від сонця немає потреби!

08.03.2013 12:52 ЗДОРОВ'Я

У минулому числі «РІО» ми розпочали цикл статей-порад, які, сподіваємося, стануть у нагоді всім, хто вирішив придбати сонцезахисні окуляри й цим надійно захистити очі. Перша наша публікація стосувалася теми адекватної вартості окулярів та найголовнішого їхнього компонента — лінз, зокрема їхнього складу.


Цього разу ми детальніше зупинимося на видах сонцезахисних лінз та покриттях. Найпоширенішими є прості (однотонні) лінзи, градієнтні, поляризовані та «лінзи-хамелеони».
Почнемо з найпопулярніших поляризованих лінз, які нейтралізують неприємні відблиски, створені відбитком світла від різних поверхонь, вони одразу змушують очі мружитися, що створює значний дискомфорт і навіть небезпечні ситуації, особливо при водінні.

Найбільш відомий бренд «Polaroid» при виготовленні поляризаційних лінз застосовує спеціальну технологію, захищену патентом, коли лінза складається з різних шарів, кожен із яких відповідає за свою функцію: в результаті лінза на 100 % захищає від небезпечного ультрафіолету, поглинає всі відблиски, а також збільшує контрастність зображення та покращує передавання кольорів. Звичайні ж сонцезахисні окуляри не справляються з відблисками та погіршують якість зображення. Поляризовані лінзи також оцінять водії та спортсмени, адже саме в таких окулярах керування автомобілем, чи їзда, наприклад, велосипедом будуть максимально комфортними й убезпеченими від засліплення. Жінки, які люблять великі форми окулярів, також оцінять комфорт у поляризаційних лінзах та збережуть своє обличчя від зморщок.

Лінзи з градієнтним покриттям теж мають свою особливість — вони затемнені нерівномірно. У таких лінзах колір плавно спадає від темнішого — на верхній частині лінзи — до світлішого — в нижній частині лінзи. Такі окуляри — аксесуар на будь-яку пору року, очі в них мають естетичний і загадковий вигляд, вони особливо пасують жінкам!

Особливість окулярів із дзеркальною лінзою полягає в тому, що вони не затримують яскраве світло, а відбивають його. Дзеркальна поверхня лінз не поглинає сонячні промені й завжди залишається холодною. Однак любителям лінз із дзеркальним покриттям потрібно з особливою увагою ставитися до таких сонцезахисних окулярів і ретельно витирати їх виключно спецсерветкою, адже їх можна дуже легко подряпати. А от приховати очі в таких окулярах — ідеальний варіант.
Найвідоміший виробник окулярів із градієнтним та дзеркальним покриттям — це бренд «Ray Ban». Однак будьте обережні, є чимало підробок, тому краще не купувати псевдобренд за 300—600 грн., який лише посприяє втраті зору, та і зламаються вони майже одразу, тому що якість металу не найкраща. Справжні брендові окуляри продаються лише у фірмових салонах сонцезахисних окулярів, які дорожать своєю репутацією і не підсунуть підробку, та у професійних магазинах оптики, де також можна і перевірити оригінальність окулярів. До речі, справжня вартість окулярів «Ray Ban»   коливається від 840 до 1700 грн., а деякі моделі ще дорожчі.

Ну і, звичайно, не варто забувати про фотохромні лінзи або так звані «хамелеони». Головна особливість фотохромних лінз — їхня універсальність: лінза-хамелеон автоматично темніє при яскравому світлі і світлішає в умовах низької освітленості. По суті лінзи-хамелеони без Вашої участі забезпечать комфортний ступінь затемненості на вулиці й відповідно у приміщенні. Фотохромні лінзи реагують виключно на природне світло, штучне освітлення на ці лінзи не впливає. Але купувати такі окуляри необхідно лише в салонах оптики.

Насамкінець, купуючи сонцезахисні окуляри, не забувайте про головне — вони повинні в першу чергу захищати Ваші очі. Також зважайте на те, що Ви купуєте окуляри для себе, тому в разі невдалого придбання дешевих неякісних окулярів Вам навряд чи вдасться наступного разу так само купити «нові очі».

Інформацію стосовно особливостей покриття лінз надав директор однієї з кращих мереж салонів сонцезахисних окулярів у Ужгороді та на Закарпатті «Black&White» Сергій Павленко. Тел. для довідок: (050) 371-99-00.

ТЕГИ : окуляри, сонцезахисні окуляри, оптика, світ оптики, «Polaroid», «Ray Ban», лінзи, покриття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат