Ліки для гіпертоніків можна купувати з суттєвою знижкою

30.11.2012 15:23 ЗДОРОВ'Я

В Україні та Закарпатті зокрема стартував пілотний проект, завдяки якому ціни на ліки для гіпертоніків відтепер можна придбати з суттєвою знижкою.


Уряд затвердив Постанову № 907 «Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб із гіпертонічною хворобою» (від 5 вересня 2012 р.), згідно з якою хворим продаватимуть ліки зі знижкою, а різницю відшкодовуватимуть за рахунок бюджету. Уряд порівняв вартість гіпертонічних ліків у 8 країнах світу і вивів граничну оптову ціну. До неї додається націнка дистриб’ютора та аптеки, яка не може перевищувати 37,5 %. Таким чином медики хочуть зменшити кількість інфарктів та інсультів серед гіпертоніків. Однак є кілька нюансів. По-перше, препарати зі знижкою можна придбати не у всіх аптеках, а виключно в тих, які беруть участь у проекті і були визначені шляхом найнижчої цінової політики, тобто соціальних аптеках. По-друге, щоб отримати необхідні ліки, потрібно мати рецепт, який пацієнтові виписує сімейний лікар. Термін дії таких рецептів становитиме один місяць із моменту видачі. До речі, в даному випадку лікар виписує не конкретний препарат, а лише діючу речовину. Відтак фармацевт на розсуд клієнта пропонує кілька варіантів із необхідною діючою речовиною. Загалом до списку ліків від тиску, які продають за спеціальною ціною, ввійшли 247 препаратів вітчизняного й іноземного виробництва.

В Ужгороді препарати для гіпертоніків за зниженими цінами з відповідними рецептами лікарів можна придбати, зокрема, в аптеках ТОВ «Мед-ексім», вул. Капушанська, 27 (навпроти обласної лікарні), там відпускатимуться препарати зі зниженими цінами для мешканців Ужгорода, та «Зелена аптека», вул. Корзо, 9 —для мешканців Ужгородського району.

ТЕГИ : гіпертоніямедпрепарати

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат