Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 20, 20

На їхні землі

Цього тижня була паніка в росіян. Ми зайшли на їхні землі. Не ті, які вони у нас відібрали, а на їхні до 1991 року. Мова про Білгородську область.

На Закарпатті відбулася дискусія про створення безбар’єрного простору

У рамках серії регіональних конференцій «Безбар’єрна Україна» у Закарпатті   також відбулася широка дискусія про створення безбар’єрного простору   та   безбар’єрного середовища.

Більше половини переселенців, які зараз проживають на Закарпатті, мають намір повернутися додому

До таких висновків дійшов Національний інститут стратегічних досліджень, який на замовлення Закарпатської ОВА провів дослідження ситуації потреб внутрішньо переміщених осіб у регіоні та оприлюднив дані досліджень.

У Мукачеві можуть ввести військову адміністрацію

Маніпуляції мера Мукачева Андрія Балоги вже не сприймаються депутатським корпусом і вони мають намір діяти більш рішуче.

Віктор Микита: Закарпаття — серед лідерів у країні за рівнем транскордонного співробітництва

У межах Міжнародного саміту міст та регіонів, який пройшов під егідою Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України в Києві, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів ряд важливих міжнародних зустрічей.

Чому нас блокують

Ця жорстока війна затягується. Це вигідно ворогу. Кремлівські щурі розуміють, що можуть нас добряче виснажити, а Захід просто замориться нам допомагати, бо там населення вже втомилося від нашої війни і від того, що через війну страждає добробут населення і в Європі та США.

Допомогти армії

На війні багато хто хоче нажитися. Корупційних скандалів вистачає. Перед війною ми розпродали свою зброю, зупинили різні військові програми розробок нової зброї. Зараз стоїмо з протягнутою рукою перед заходом і вимолюємо зброю.

Бандитські підпали

Таке враження, що Закарпаття повертається до 90-х років, коли бандити контролювали бізнес та політиків. Незгодним спалювали будинки та автомобілі. Це в кращому випадку.

Розкрадений аеродром

Ми й надалі випрошуємо у світу зброю. Воно й зрозуміло. Росія десятки років свої прибутки з продажу нафти та газу пускала не на добробут населення чи нові технології, а на озброєння. Психологія фашистів – зі зброєю можна відібрати в інших їхні здобутки.

Чому правоохоронці прикривають коньячного барона

Закарпатські правоохоронці постійно рапортують, що виловлюють колаборантів, які служать росії. Мовляв, вони виправдовують агресію росії. І роблять це в соцмережах. Новий прокурор Закарпаття нещодавно оголосив, що одним із своїх завдань бачить боротьбу з колаборантами.

Героям Слава!

Цього тижня українці стали свідками неймовірно важкого випадку. Було оприлюднено відео розстрілу російськими фашистами українського бійця. Інколи ми думаємо, що це лише в кіно персонажі можуть мужньо дивитися в очі смерті. Але це було не кіно.

У Бахмуті автомобіль з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою потрапив під обстріл

На річницю повномасштабного вторгнення росії на Україну голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом з першим заступником Мирославом Білецьким та заступником Ігорем Шинкарюком вирішили бути на фронті разом з воїнами із Закарпаття. Вони привезли квадрокоптери та автомобілі нашим бійцям.

Ужгородська професорка Галина Шумицька стала лауреатом премії імені Дмитра Нитченка 2023 року

Цьогорічними лауреатами премії імені Дмитра Нитченка стали доктор філологічних наук, професор кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ, член Соціолінгвістичної комісії при Міжнародному комітеті славістів Галина Шумицька, поет-пісняр Ігор Жук і актор, екс-міністр культури, нині військовик у Збройних Силах України Євген Нищук.

Балога не зможе приватизувати палац Шенборна - рішення Верховного Суду

Верховний Суд прийняв рішення, яким вніс палац графів Шенборнів у селищі Чинадійово на Мукачівщині до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Річниця війни

Ми пережили один рік в умовах війни. І якщо ще в перші дні війни ми були перелякані і ховалися, то тепер до нас повернулася впевненість у перемозі.

Турецька трагедія

У Туреччині стався руйнівний землетрус. Таких потужних поштовхів тут не було понад сто років. Це був сильний землетрус - магнітудою 7,8 балів, що класифікується як "великий". Він відбувся вздовж 100-кілометрової лінії розлому, завдавши серйозної шкоди будівлям поблизу розлому.

Більше світла

Останнім часом ситуація з електропостачанням у Закарпатській області була просто критичною. Світло давали двічі по дві години на день і ще дві години вночі. Люди скаржилися, що за дві години помешкання не прогрівалися, хатню роботу зробити також не встигали.

На Закарпатті відновили залізничне пасажирське сполучення з Румунією

"Сьогодні у житті Закарпаття важлива подія – після більш ніж десятилітньої тиші колією між Карпатами проїхав перший потяг між українською станцією Рахів і румунською Валя-Вішеулуй", - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Чорний тиждень

Цей тиждень став насправді дуже трагічним для України. Нашим воїнам не вдалося втримати місто Соледар, хоча наші герої захищали його дуже мужньо. А потім російські нацисти влаштували черговий ракетний обстріл України. Було знищено ряд енергетичних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат