На їхні землі

27.05.2023 12:58 ПОДІЇ

Цього тижня була паніка в росіян. Ми зайшли на їхні землі. Не ті, які вони у нас відібрали, а на їхні до 1991 року. Мова про Білгородську область.

Коли окупанти починали війну, то вони планували захопити нас за три дні. В принципі, передумови для цього були, бо у нашій владі та в силових структурах України перед початком війни було забагато російських агентів. Та й досі вони є. Керовані деякими чиновниками вищого рангу, які засіли в Офісі Президента України, продажні силовики злили росіянам шляхи безперешкодного пересування нашою територією. Було розміновано перешийок Чонгар на кордоні з Кримом   і окупанти взяли Херсон за добу. Так само могли взяти і Київ, але наперекір зрадникам повстали прості українські військові і не дали ворогу захопити столицю.

Щоб там не казали, але блискавичної війни не вийшло. Більше того: цього тижня вже наші підрозділи прогулялися російською Білгородською областю. У росіян паніка і евакуація населення. Але чомусь так і не було рішучості з нашого боку. Як написав у соцмережах закарпатський політик Сергій Ратушняк, якщо вилазка в Білгородську область не закінчиться захопленням військової частини з складами зброї або захопленням складу з тактичною ядерною зброєю, то це акт зрадників, які позбавлять нас перемоги і подальшої підтримки нашої армії і економіки.

І це правда. З дві сотні воїнів Російського добровольчого корпусу «Свобода Росії», які воюють на боці України, увійшли на територію Білгородської області, розбомбили прикордонний пункт, захопили кількох полонених та техніку. Ці воїни майже безперешкодно просунулися вглиб росії на понад 40 кілометрів. А потім просто повернулися назад.

Втрати у них мінімальні, як для такої рішучої вилазки. Загинуло двоє бійців. Самі воїни підрозділу «Свобода Росії» пояснювали свою акцію, як перевірку можливості створити сіру буферну зону вздовж кордону, щоб росіяни не могли обстрілювати наші землі безпосередньо з лінії кордону.

Але або сил та засобів у них для цього не було, або бажання. Таким чином, здавалося, що це просто була акція, як кажуть самі російські пропагандисти, щоб відволікти увагу від Бахмута.

Більше того, українська влада ще й оправдувалася, що в загоні «Свобода Росії», який воює на боці України, громадян України не було і що це внутрішні розбірки росіян між собою.

Це та сама історія, що нам не хочуть давати далекобійну зброю, щоб ми часом не почали обстрілювати територію росії.

І досі незрозуміло, чому Захід так боїться, що ми у цій війні можемо вдарити по російській території? Адже у нас є на це повне право. З цих територій нас цілодобово обстрілюють і гинуть наші люди. Як військові, так і цивільні. Це війна і ми маємо право воювати так, щоб перемогти ворога, навіть якщо для цього потрібно буде обстрілювати їхні території, або зайти на ці території нашим військовим.

Але ж ні. Захід боїться, що путін оскаженіє і буде відповідь, яка матиме глобальні наслідки. Через це нам не лише ракети не дають, але й літаки -16. Або Захід не хоче, щоб війна швидше закінчилася. Бо вже цілком ясно, що якщо ми отримаємо хоч дві-три ескадрильї літаків -16, то війна закінчиться дуже швидко нашою перемогою. Але комусь це поки не вигідно.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат