Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-10') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5340, 20

Пожежна хроніка за добу у Закарпатській області

Що горіло у Закарпатті за добу — пропонуємо хроніку.

Генконсульство Словаччини наразі видає візи лише у екстренних випадках

Нагадаємо, що у зв’язку із проведенням реконструкції візового відділу будівлі Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді із 22 листопада до 14 грудня 2012 року прийом документів для отримання шенгенської візи та дозволу на тимчасове або постійне проживання тут припинили. У цей період для вирішення візових питань слід звернутися в консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні, що у Києві.

Духовенство і активісти проти біометричних паспортів і розкажуть про це в Ужгороді

2 жовтня Верховна Рада прийняла Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». 29 листопада цей закон був підписаний Президентом.

З нового року українцям видадуть біометричні паспорти

Біометричні паспорти планується почати видавати з 1 січня 2013 року.

В Ужгороді стартує книжкова акція "Письменник за прилавком"

В Ужгороді 1 грудня розпочинається акція "Письменник за прилавком" (всесвітньовідомий проект) у рамках традиційного щорічного конкурсу "Книга на Миколая". Упродовж 18-ти днів (з 1 по 18 грудня) у найвідомішому книжковому магазині Ужгорода "Кобзар" можна буде зустрітися, поспілкуватися, випити запашну каву з найвідомішими закарпатськими письменниками.

Закарпатські екологи затвердили кошторис 2013-2015 років

Затверджений регіональний план дій з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2013-2015 роки

Угорщина. Центробанк у центрі дискусій

Центральний банк Угорщини опинився в центрі гострих дискусій щодо напрямків розвитку економічної політики в країні, яка нині демонструє найвищий рівень заборгованості серед інших держав Центральної Європи.   За умов, що склалися, посилюється вразливість національної валюти і послаблюються позиції Угорщини на фінансових ринках.

В УжНУ з’ясовували, чи подобається студентам новий ректор

22 листопада в Ужгородському національному університеті відбулися вибори нового ректора. На ректорське крісло претендували три кандидати - тодішній в.о. ректора Федір Ващук, нейрохірург, практикуючий лікар Володимир Смоланка та історик Іван Дробот. Перемогу здобув Федір Ващук, за якого проголосували 193 делегати з майже трьохсот присутніх. 

На Закарпатті 44 тисячі нелегальних підприємців

Працівники податкової служби України за результатами контрольно-перевірочної роботи залучили до державної реєстрації майже 44 тисячі громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без відповідних документів. До бюджету додатково сплачено понад 12 млн. грн. податку.

Внутрішньоукраїнські авіаперельоти подешевшають?

Авіаперевізники знизять ціни на внутрішні перельоти. Частина вартості буде компенсувати держава. Однак зниження цін на авіаквитки відбудеться не раніше весни 2013 року.

Рекетирський податок на валюту прийматимуть поспіхом

(мовою оригіналу) На следующей неделе в искусственно созданной спешке парламент может принять закон о 15% сборе на продажу валюты

На Міжгірщині паломники з'їжджалися до чудотворної ікони Божої Матері-Троєручиці

Минулого понеділка в рамках хресного ходу по Хустській православній єпархії з 8.00 години ранку до ранку наступного вівторка в Петро-Павлівському православному храмі смт. Міжгір’я, де настоятелем прот. Євгеній Добра, перебувала чудотворна ікона Божої Матері-Троєручиці.

На Ужгородщині пропонують 225 вакансій для безробітних

27 листопада на території Ужгородського районного центру зайнятості відбувся Ярмарок вакансій. Із своїми пропозиціями працевлаштування мешканців Ужгородського району зголосилися 12 підприємств, як постійно про вільні робочі місця.

Індустріальний парк на Закарпатті – найбільш підготовлений проект в Україні

Із більш ніж 100 промислових майданчиків, розглянутих на придатність для створення індустріальних парків в Україні, саме «Індустріальний парк Соломоново» було презентовано на круглому столі у Києві та відзначено як найбільш підготовлений для ведення бізнесу.

Посадовці ужгородської міськради торгували дітьми?

Здорова, біла, віком до року, -- такі (і вже   роками) основні критерії найбажанішої дитини, яку шукають на Закарпатті ті, хто з різних причин не має, чи більше не може мати власних біологічних   дітей. Але в нашій доволі патріархальній і релігійній, у порівнянні з більшістю інших, області саме здорових і не ромської народності немовлят, від яких відмовились батьки, не так і багато. Крім того, державою в питаннях усиновлення, прийняття в родину дитини передбачена не надто досконала, але тривала і клопітна процедура. А за законами бізнесу, коли попит перевищує пропозицію, знаходяться люди, охочі обійти встановлені нормативи і ті, хто береться їм у цьому сприяти.

Чоп — перед екологічною катастрофою?

Комунальні підприємства будь-якого міста переживають не найкращі часи. Для впорядкування хоча б господарської частини потрібні значні кошти, яких, зазвичай, не мають змоги виділити із місцевих скарбниць. Як наслідок, комунальники отримують тільки платню, а оновлення відбувається тільки в разі крайньої необхідності.

Церква з медициною об'єдналися для того, щоб зупинити туберкульоз

27 листопада Мукачівська Православна єпархія на запрошення благодійного фонду «Інтелектуальна перспектива» взяла участь в тренінгу – семінарі: «Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу».

УжНУ отримав безкоштовний доступ до потужної інформаційної бази даних

До 15 листопада 2013 року бібліотека УжНУ отримала безкоштовний доступ до інформаційних ресурсів порталу Polpred.com, що містить огляд преси провідних агентств та ЗМІ за останні 15 років та поповнюється щодня.

Директорка ПАДІЮНу перемогла на Всеукраїнському конкурсі

20-23 листопада на базі Національного еколого-натуралістичного центру проходив фінальний /очний/ етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників «Джерело творчості».

Прокуратура домоглася погашення заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері постійно вживає заходи щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати   працівникам підприємств оборонно-промислового комплексу.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат