Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-09') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5400, 20

Закарпаття прийняло програму розвитку освіти до 2022 року

Сьогодні обласна рада затвердила   програму розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки. Також народні обранці рекомендували районним та міським радам прийняти відповідні програми та передбачити кошти на їх виконання. На обласну програму протягом наступних дев’яти років запропоновано виділити майже 188 мільйонів гривень, повідомила прес-служба облради.  

ЗакДУ здобув гран-прі Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра - 2012»

На Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра - 2012», що проходить 15-17 листопада в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ), Закарпатський державний університет здобув премію гран-прі та золоту медаль. Про це повідомили у ЗакДУ.

Податківці спростили процедуру отримання карток платників податків

Громадяни можуть отримати реєстраційний номер картки платника податків (більш відомий як «ідентифікаційний номер», або ІНПП) не тільки за місцем проживання, а й у відділенні податкової служби за місцем отримання доходів чи за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

На Берегівщині   вивчатимуть свердловини з прісною водою

15 листопада 2012 року під головуванням голови райради Андрія Бігарі відбулося пленарне засідання 10-ої сесії Берегівської районної ради VІ-го скликання.

Передноворічних залізничних квитків у напрямку Закарпаття залишилося обмаль

Державна адміністрація залізничного транспорту України інформує, що на передноворічні дати у напрямку міст Західної України залишається у вільному продажу 5756 місць.

порада дня

Відчувши   закладеність носа, особливо осіннього ранку після пробудження, не спішіть застосовувати краплі для полегшення дихання.

Інформаційно-бібліотечний центр буде в УжНУ

Бібліотечні книги вже майже звільнили приміщення Кафедрального собору на вулиці Капітульній, втім повністю від цих приміщень у виші відмовлятися не будуть. «Ми поважаємо усі конфесії, але університет також храм науки», — зазначив Федір Ващук, в. о. ректора УжНУ, доктор технічних наук, професор. На зустрічі з працівниками книгозбірні університету Ф. Ващук також розповів присутнім про загальний стан справ в університеті та поділився намірами щодо розвитку і покращення матеріально-технічного стану.

Закарапатець через власну неуважність позбувся свого будинку

Пізня осінь, яка виявилася справжньою несподіванкою для деяких жителів Воловеччини, вже встигла наробити лиха. Через власну неуважність житель села Канора позбувся будинку. Знищив помешкання нещодавній зсув, що через рясні дощі трапився у селі.

Кадрові призначення на Іршавщині

13 листопада голова Іршавської райдержадміністрації Василь Ковбаско та голова районної ради Станіслав Сухан представили керівникам структурних підрозділів РДА новопризначеного заступника з гуманітарних питань Миколу Сочку.

В Ужгороді відкриють виставку фото людей, які вилікувалися від туберкульозу і безнадійно хворих

За підтримки Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» 22 листопада в фойє Закарпатської ОДА відкриється фотовиставка художника-документаліста Максима Дондюка «Зупинимо туберкульоз».

Сайт ЗакДУ - один з найпопулярніших в Україні

Сайт ЗакДУ посідає 3 місце серед університетів України за відвідуваністю.

Закарпаття розширить ринок збуту овочів та фруктів завдяки Литві

Директор   КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини» здійснив візит до Литви м.Тельшяй з метою налагодження партнерських відносин. Про це повідомили у Виноградівській районній раді.

Освітити всі 16 вулиць обіцяють у закарпатській Костилівці

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Ольги Сметанюк, голови села Костилівка (Рахівський район). У січні цього року громада села Костилівка (єдина на всю область) стала переможцем Всеукраїнського конкурсу підтримки органів місцевого самоврядування і виграла грант на суму 225 000 грн під назвою «Енергозаощадження, як крок до сталого розвитку громади», проте досі не могла його реалізувати через відсутність коштів від РДА, яка брала на себе зобов’язання оплатити частку проекту.

В   Ужгороді нові сорти яблук дегустували фахівці з усієї України

В Ужгороді, у приміщенні дегустаційного залу Ужгородського замку відбулася презентація-дегустація нових, стійких до хвороб десертних сортів яблук, саджанці яких   вирощуються на Закарпатті.

Порада дня  

Якщо Вам кортить просвердлити отвір у стіні, але не хочеться прибирати після цього, даруємо Вам ідею.

Долар на міжбанку продовжує зростати - вже 8,34 грн

У середу, 14 листопада, на міжбанківському валютному ринку України торги доларом США відкрилися триваючим зростанням котирувань – 8,2900/8,3400 грн/дол.

Пожежна хроніка за добу у Закарпатській області

Рятувальні підрозділи ТУ МНС у Закарпатській області за минулу добу здійснили 43 виїзди, із них на: гасіння пожеж - 2, пожежно-тактичні   заняття - 1,відпрацювання нормативів з ПСП - 30, інші - 9.

Закарпатські населені пункти потребують зміни меж

У зв’язку з постійним розвитком територій існуючі межі міст, селищ та сіл області зазнали значних змін і не відповідають дійсності.

Діаманти зберігаються в Ужгородському національному університеті

У мінералогічному кабінеті-музеї географічного факультету УжНУ зібрано найбільшу колекцію корисних копалин Закарпаття. Крім закарпатських, тут є і корисні копалини з різних куточків України та планети загалом. Фонд музею налічує понад 600 зразків гірських порід, кристалів, мінералів.

1928 нелегальних працівників у підприємців-фізичних осіб зафіксували на Закарпатті

Надзвичайно актуальним на Закарпатті залишається питання тіньової зайнятості населення. Так, у поточному році інспектори праці виявили неоформлених працівників у 192 приватних підприємців-фізичних осіб. Звичайно, фактичні обсяги «тіньової зайнятості» на ринку праці Закарпаття набагато більші.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат