Міндоходів запроваджує єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеск

admin 05.02.2014 16:41 СОЦІО

Об'єднання звітності дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків, повідомили у прес-службі Міндоходів.



За дорученням міністра доходів і зборів Олександра Клименка, фахівці відомства розробили кілька варіантів об'єднання звітності, які виносяться на обговорення з громадськістю. Зокрема, експерти Міністерства пропонують уніфікувати не тільки документообіг, а й бази даних по платникам ПДФО та ЄСВ.

Що стосується безпосередньо об'єднаного звіту, то на розсуд підприємців виносяться два варіанти: приєднання відомостей про сплату ЄСВ в загальну декларацію про доходи або, навпаки - внесення записів про нарахування ПДФО звітності щодо сплати єдиного внеску.

Фахівці Міністерства підкреслюють, що об'єднання звітності - це черговий крок в рамках реформи адміністрування єдиного соціального внеску, яка почалася з передачею в 2013р. цієї функції від Пенсійного фонду до Міністерства доходів і зборів України. У майбутньому Міністерство також планує розширити можливості для подачі об'єднаної звітності в режимі он-лайн.

Відділ обслуговування платників податків ДПІ у Виноградівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат