Новини » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 300, 20

В обласній бібліотеці вшанують   пам'ять Квітки Цісик

У четвер, 5 квітня о 17:00, у Закарпатській обласній універсальній науковій   бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбудеться літературно-музичний вечір "Українська Квітка Америки" до 65-річчя від дня народження Квітки Цісик.

У Закарпатській області стартувала охорона рибних запасів «Нерест-2018»

У Закарпатській області стартувала охорона рибних запасів «Нерест-2018». Згідно з розпорядженням голови Закарпатської ОДА від початку квітня «Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби», на Закарпатті проводиться місячник охорони нересту риби та відтворення інших видів біоресурсів.

Неправильний забiр соку з берези може спричинити загибель дерева

Ще з давніх літописів відомо, що слов’яни поклонялися березі, вважаючи її богинею. Лікувалися її бруньками, листям, і, звичайно, соком.

Завтра в Ужгороді стартує конкурс обдарованих піаністів

На любителів класичної фортепіанної музики чекають цікаві концерти.

В Ужгородському коледжі культури та мистецтв відбулися Шевченківські читання за участі ветеранів АТО

13 березня в Ужгородському коледжі культури та мистецтв, з нагоди 204-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря, відбулися Шевченківські читання.

В Ужгороді Андрій Любка   презентував   роман "Фама про велосипедистів"

Вчора у Закарпатській обласній універсальній науковій   бібліотеці ім. Ф. Потушняка відомий український письменник, перекладач Андрій Любка   презентував роман Светислава Басари "Фама про велосипедистів".

Триває прийом творів на здобуття премії імені І.Франка

Державний комітет телебачення і радіомовлення України 1 березня   оголосив   прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені   Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, який триватиме до 1 травня п.р.

В Ужгороді пройде традиційний Ukraїnian Fashion Bazaar

14-15 квітня в Ужгороді пройде модна подія весни Ukraїnian Fashion Bazaar. Це вже п’ятий захід, на якому зустрінуться українські дизайнери, автори брендів, моделі, стилісти, перукарі, візажисти, фешн-блогери, журналісти, фотографи, представники локальної beauty-індустрії та шанувальники моди. Цього разу Ukraїnian Fashion Bazaar сповниться ароматом лаванди й французьким шиком, адже матиме французьку тематику.

Трагічна доля художника Єне Морваї

ЄНЕ МОРВАЇ / JENO MORVAY / EUGEN MORVAY (1902 – 1945) – художник, живописець, графік, педагог, лялькар.

Стало відомо, хто з художників представить Ужгород на Днях України в Кошице

Ми повідомляли, що зі слів головного організатора Днів України в Кошице Едуарда Бураша є домовленість про те, що роботи ужгородських художників презентуватиме легендарна наша галерея "Ілько". Саме виставкою і почнуться Дні України вже 5 квітня.

Майстер гобеленів Наталія Герц

Наталія Герц (1931 р. н.) – художник, майстер декоративно-прикладного мистецтва. Член Національної спілки художників України з 1968 року.

Василь Кузан презентує свою нову книгу   у головній бібліотеці краю

У понеділок, 5 березня, у Закарпатській обласній універсальній науковій   бібліотеці ім. Ф. Потушняка український поет Василь Кузан   презентуватиме нову збірку під назвою «Дьондята».

Михайло Сирохман – мистецтвознавець, художник-графік, викладач, дослідник...

Михайло Сирохман (1954 р. н.) заслужений працівник культури України (2009), лауреат обласної премії ім. Й. Бокшая та А. Ерделі за мистецтвознавчі праці 2000, 2009, 2012 та 2014 років. Співзасновник громадської організації «Pro Urbe».

Антон Кашшай — самородок із Перечинщини, що став класиком закарпатського живопису

Антон Кашшай належить до художників, які прийшли у велике мистецтво, не навчавшись у художніх освітніх закладах. Запорукою успіху був його талант, близьке спілкування з видатними художниками і загалом творчий ентузіазм, який настає на певній стадії розуміння мистецтва.

На Закарпатті розпочалося масштабне свято класичної музики та мистецтва – конкурс-фестиваль "Stankov

Урочистостями та концертною програмою членів журі та лауреатів стартував сьогодні (21.02) на Свалявщині другий міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest" – мистецький турнір, мета якого – підтримати творчо обдаровану молодь та відкрити нових зірок.

Розпочався міжнамузичний конкурс Stankovych fest (Розклад, онлайн-трансляція)

У санаторії "Квітка полонини" сьогодні розпочався другий міжнародний конкурс. Захід триватиме до 25 лютого.

За тиждень на Свалявщині стартує другий Міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest"

Долучитися до мистецьких змагань зголосилося понад триста учасників з України та з-за кордону.

Закарпатський обласний театр драми та комедії дасть першу виставу в Хусті

П’єса «Наталка Полтавка» пройде за повного аншлагу – всі квитки давно розпродані.

У Сваляві вдруге відбудеться унікальний музичний фестиваль

«Stankovych fest» знову відкриватиме нові таланти на Закарпатті.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат