Новини » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 280, 20

Творчий звіт у квітах любові

Саме це засвідчив лейтмотив триптиха катренів Юрія Шипа на його творчому вечорі й урочистому концерті з нагоди 75-річчя з дня народження та 55-ліття літературної діяльності.

Вишиті скульптурки Михайла Колодка

У грудні 2010-го на перилах площі Театральної в Ужгороді з’явилася перша міні-скульптурка роботи Михайла Колодка. Бронзова фігурка Миколайчика, при зрості в 16 см та вазі 12 кг, стала найменшою скульптурою в Україні. Відтоді у місті їх з’явилося понад 30 і кожна тим чи іншим боком пов’язана із Закарпаттям та його історією.

На Закарпатті і урочищі "Великий ліс" пройшов День мисливця

У суботу, 26 травня, в урочищі «Великий ліс», що на Виноградівщині пройшов міжнародний День мисливця. Зараз на Закарпатті налічується понад 15 тисяч мисливців.

В Закарпатському музеї архітектури та побуту відбулася Виставка «графіка-рисунок»

22 травня 2018 року у виставковій залі Закарпатського музею архітектури та побуту відбулося відкриття спільної виставки відомих закарпатських художників Антона Ковача, Михайло Сирохмана, Василя Пала та Василя Когутича. Експозиція має назву «Графіка-рисунок».

Ґраґоміди ужгородця з Репинного

Життя письменника Володимира Фединишинця у фактах із нагоди 75-річчя.

Видавництво "Карпати" визнали кращим на "Книга-фесті-2018"

В Ужгороді завершилася 7-ма виставка "Книга-фест".

В Ужгороді стартувала масштабна книжкова виставка

Сьогодні відбулося урочисте відкриття традиційної виставки «Книга-фест-2018», яка проводиться на Закарпатті вже всьоме. Долучилися до цьогорічного книжкового свята крім закарпатських видавців та письменників гості з Києва, Львова, Тернополя, Чернівців та Харкова.

В Ужгороді відбувся обласний фестиваль-конкурс «Таланти багатодітної родини»

Майже півтори сотні дітей віком від 6 до 18 років із багатодітних і малозабезпечених сімей з різних куточків Закарпаття взяли участь у п’ятнадцятому обласному фестивалі-конкурсі «Таланти багатодітної родини», що відбувся в Ужгороді. Цьогоріч конкурс проходив у номінаціях: «музичне виконання», «вокальне мистецтво», «художнє слово», «хореографічне мистецтво», «оригінальний жанр», «образотворче та декоративно-прикладне мистецтво».

Міжнародний день музею в Ужгороді (программа)

Програма заходів, якими розпочнеться святкування Міжнародного дня музеїв 18 травня.

Ірина Третьяк: Мені подобається, коли щось креативно і щось «не так»

Рівно 4 роки тому художниця вперше потрапила в Ужгород, потрапила саме завдяки своїм картинам. А минулого року навіть деякий час (з серпня по листопад) жила тут. Так сталося, що з ряду особистих причин місто запало Ірині в серце. Усе це вилилося в неї в гаряче бажання зробити в місті свою виставку і зробити її саме в квітучу пору року. І якщо вже ця жінка щось вирішить, то Всесвіт зробить неймовірне, аби її бажання здійснилося!

Сергій Жадан візьме участь у Книга-фесті

16-17 травня у архітектурно-історичному комплексі «Совине гніздо» всьоме пройде виставка «Книга-фест-2018». Цього року гостем заходу буде відомий письменник Сергій Жадан.

Закарпатців та гостей краю запрошують на Міжнародний день мисливця

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства 26 травня запрошує всіх закарпатців і гостей області на нове міжнародне свято «День мисливця», яке відбудеться у Виноградівському районі, с. Шаланки, урочище Великий ліс.

«Вільний простір» — масштабний проект-майданчик, де діти стають щасливими і дорослими

Екошкола, театральна студія, психокорекційні заняття, заняття з робототехніки та «Школа лідерства» — ці напрямки втілює протягом ось уже кількох місяців ГО «Щасливі діти» в рамках масштабного проекту «Вільний простір». Стартував проект ще в листопаді минулого року, партнером у його втіленні стало Словацьке агентство з міжнародного розвитку та співробітництва «SlovakAid», яке визнало ідеї керівників «Щасливих дітей» дуже цікавими для співпраці та реалізації проекту.

В Ужгороді проходить фестиваль сучасної духовної музики

Вчора ввечері в ужгородському Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая відбувся концерт відомого колективу камерного хору "Cantus". Вечір пройшов у рамках Фестивалю сучасної духовної музики, що проходить цими днями в обласному центрі.

В Ужгороді офіційно відкрито ярмарок «АгроСакураФест» (ФОТО)

В обласному центрі Закарпаття концертною програмою офіційно відкрили ярмарок «АгроСакураФест», який розгорнувся ще напередодні на набережній Незалежності. Культурна програма наразі триває.

В Ужгороді розпочався «АгроСакураФест»

Понад 160 виробників із Закарпаття, а також різних областей України – Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Кіровоградської, Рівненської, Чернігівської – беруть участь у ярмарку «АгроСакураФест», який стартував сьогодні (27.04) на набережній Незалежності в Ужгороді.

Мирослава Копинець: «Мені талант безкоштовно дістався від предків, тож я повинна рятувати душі людей

Закарпатська співачка розповіла про Меладзе, Йолку і те, кому б із політиків хотіла заспівати.

Відлуння музичних епох у фортепіанному ансамблі викладачів Ужгородського коледжу культури і мистецтв

У ці весняні дні в затишній актовій залі КВНЗ «Ужгородський коледж культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради з великим успіхом відбувся концерт фортепіанного ансамблю «Від епохи бароко до сучасності».

Театр «Lux Aeterna» в «Галереї Ілько» розповість про світломузику

В ужгородській «Галереї Ілько» відбудеться знакова подія про
зародження світломузичної культури в СРСР і роль в цьому саме закарпатського світломузичного театру «Lux Aeterna».

П’ятий Ukraїnian Fashion Bazaar: Як це було

14-15 квітня в Ужгороді пройшла модна подія весни Ukraїnian Fashion Bazaar. Покази колекцій, Конкурс однієї сукні, шоурум з дизайнерським   одягом і атмосфера beauty та fashion — таким був традиційний модний уїк-енд.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат