Новини » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 200, 20

«Голова — Ленін, а гроші — косо!»

У селі Шаланки Виноградівського району існував колгосп імені Леніна. Господарство було багатопрофільне, заможне. Крім традиційних рільництва, овочівництва й тваринництва, добре розвинені підсобні промисли: цегельний завод, пилорама, сувенірний цех...

Відпочинок з комфортом від закарпатських лісівників (ВІДЕО)

Наближається літо, тому Закарпаття в очікуванні “гарячого” туристичного сезону. А що може бути краще ніж похід у гори? Саме тому лісівники Закарпаття сприяють та піднімають туристичний потенціал найзахіднішої області України. Задля цього, в кожному держлісгоспі створюються й оновлюються туристичні маршрути, місця відпочинку та затишні рекреаційні пункти. Все для комфортного перебування туристів та закарпатців у мальовничих місцях карпатських гір у будь-яку пору року.

«Угочанська лоза» вчотирнадцяце зібрала шанувальників сонячного напою

У неділю, 12 травня, у Виноградові відбувся традиційний 14-й міжнародний відкритий фестиваль-конкурс виноградарів і виноробів «Угочанська лоза». Завітали на нього цьогоріч не тільки місцеві винороби, але й з інших районів Закарпаття, делегації з сусідніх країн, дипломати, керівники області і району, численні туристи і місцеві мешканці.

"Наша Файта" готує нові серії мультсеріалу

Керівники "Нашої Файти" повідомили, що після трьох років перерви, проект знову запрацює.

Коли Місяць сипле сріблом...

З незатаєним щемом і ностальгією згадуються ті благословенні молоді літа 40-річної давності, коли я працював кореспондентом обласної газети «Молодь Закарпаття». Якоїсь днини поріг кабінету скромно переступив невисокий, з приємною усмішкою на кругловидому лиці молодий чоловік.

Туристична Міжгірщина лісовими масивами кличе на подорож

Подорож українськими Карпатами — новий напрямок поціновувачів модного нині екологічного туризму. Лісівники та туристичні агенції пропонують проїхатися селами Закарпаття і не згадувати про Інтернет, мобільні телефони і телевізори і забутися в зеленому морі. Кожна туристична фірма організовує насичену колоритну програму, яка об'єднує масу цікавих локацій — від візиту відомих пам'яток архітектури, майстер-класи від народних умільців, екстремальна прогулянка вітроломними ділянками, політ над горами на парапленері, подорож лісом до походу глибоко в гори.

Міжнародний танцювальний фестиваль «Get2Groove» відбувся в Ужгороді

У минулі вихідні, 12-14 квітня у СК “Юність” в Ужгороді відбулася масштабна танцювальна подія «Get2Groove». Протягом трьох днів понад 70 колективів, а це півтори тисячі танцівників з Ужгорода, Івано-Франківська, Дніпра, Києва, Горішніх Плавнів, Вінниці, Рівного, Сум, Полтави, а також зі Словаччини, Угорщини, Польщі та Молдови демонстрували майстерність сучасного танцю.

На площі Народній в Ужгороді проходить фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!»

Напередодні великого свята Воскресіння Господнього у четвер, 18 квітня, ось уже п’ятий рік поспіль на площі Народній в Ужгороді відбувся фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!» Цей унікальний захід внесений до Книги рекордів України, адже лише тут навесні дерева зацвітають тисячами різноманітних писанок.

У четвер на головній площі Закарпаття відкриють традиційний Великодній фестиваль «Воскресни, писанко

Участь у святковому заході, присвяченому Воскресінню Христовому, візьмуть переможці місцевих етапів з усіх адміністративно-територіальних одиниць області, навчальні заклади обласного підпорядкування системи освіти та заклади професійно-технічної освіти.

В Ужгороді в рамках фестивалю "Нове українське кіно", покажуть нову стрічку "Стрімголов" (Трейлер)

Показ фільму відбудеться у вівторок, 16 квітня о 17.00 в Закарпатській обласній науковій універсальній бібліотеці ім. Ф. Потушняка.

Наступного тижня в Ужгороді розпочнеться театральний фестиваль «Під цвітом сакури»

У п’ятницю, 12 квітня, в Ужгороді розпочнеться ІІІ фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури».

У Довжанському лісництві лісівники збудували великий рекреаційний пункт

Відпочинок з комфортом створюють лісівники ДП "Довжанське ЛМГ".

В Ужгороді обрали найгарнішу дівчину

В Ужгороді відбувся конкурс «Міс Ужгорода 2019». Сама імпреза пройшла в Закарпатському драмтеатрі при переповненій залі. Всього в конкурсі взяли участь 14 учасниць.

Фронтмен гурту „Фіолет” Сергій Мартинюк   презентує свій дебютний роман „Капітан Смуток”

19 березня о 15:00 в головній книгозбірні Закарпаття ( пр.Свободи,16) відбудеться презентація книги письменника, музиканта, лідера відомого українського гурту „Фіолет” Сергія Мартинюка.

Ніжність і мужність художнього слова співців Карпатського краю

У ці березневі дні шанувальники художнього слова: учні середніх навчальних закладів обласного центру, літератори-початківці, творча молодь, гості міста, – мають можливість ознайомитись із новими цікавими книжковими виставками в народному музеї літератури Закарпаття (м. Ужгород, пл. Жупанатська, 3), який діє при обласній організації Національної спілки письменників України. Їх експозиції створено спілчанами за підтримки працівників обласної універсальної наукової бібліотеки імені Ф. Потушняка.

Фестиваль "Біле вино" в Берегові – спонсор розіграшу

Берегівський фестиваль вина, який пройде цього року вже вшіснадцяте і має статус Міжнародного, проводить розіграш вина від крафтових виноробів краю. Прийняти участь у розіграші може кожен!

В Ужгороді розпочавсь "Медовуха Фест"

В Ужгороді, біля історико-культурного центру «Совине гніздо», розпочався традиційний триденний «Медовуха Фест».

У суботу на Берегівщині відбудеться фестиваль гентешів

У суботу, 26 січня, у с. Геча Берегівського району відбудеться вже XIІI Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів (м’ясників) «Діснотор».

Сьогодні офіційно було відкрито фестиваль "Василля" в Ужгороді (Фото)

У п’ятницю, 11 січня, на площі Народній офіційно відкрили ІІ Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василля».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат