Новини » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 220, 20

В Ужгороді стартонув гастрофествиваль "Василля"

У середу, 9 січня, відкрив свої локації ІІ Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василля». Погода прикрасила площу Народну найкращими зимовими пейзажами, а виробники вина, меду, сиру, фермерських продуктів додали святкового антуражу і апетитних ароматів.

У Міжгірському лісогосподарстві невдовзі запрацює музей історії лісової галузі краю

У Вучківському лісництві Міжгірського держлісгоспу, незабаром запрацює унікальний музей історії лісового господарства. Як розповідає лісничий, ідея створення музею зародилась завдяки заслуженому лісоводу України Йосипу Лою, який у минулому очолював лісництво та вніс великий внесок у розвиток лісової галузі регіону.

На новій локації запрацювала міська ковзанка

Міська ковзанка змінила місце розташування: з майданчика позаду торгового центру «Дастор» вона переїхала на вул. Івана Франка, поруч із центральним входом на стадіон «Авангард».

Вийшли три книги закарпатських авторів

У четвер, 27 грудня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася презентація трьох книг закарпатських авторів – «Мандрагора» письменниці Єви Берніцкі, «Край Карпатський очима етнолога» фольклориста Івана Сенька та «На росяних отавах» Івана Козака. Книги побачили світ завдяки реалізації Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2018-2020 роки.

На початку січня Ужгород запрошує на міжнародний фестиваль вина «Василля»

Протягом шести днів, з 9 по 14 січня 2019 року, на Закарпатті відбудеться   масштабний фестиваль «Василля», який об’єднає ярмарок, частування та новорічно-різдвяні веселощі.

В Ужгороді визначили кращі книги Закарпаття, що побачили світ у 2018 році

19 грудня у книгарні "Кобзар" пройшов щорічний літературний конкурс «Книга на Миколая».

В Ужгородській центральній біблотеці пройшов творчий вечір Юрія Шипа

18 грудня в Ужгородській   центральній   міській   бібліотеці   зібралися   шанувальники творчості відомого   в нашому краї поета, пісняра, гумориста, сатирика, байкаря і публіциста Юрій Шипа.

У четвер в Ужгороді відбудеться ХХІ фестиваль ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ

20 грудня, о 18:00 «ПАДІЮНі» відбудеться ХХІ Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2018».

На території Ужгородського держлісгоспу функціонує унікальний музей під відкритим небом (ВІДЕО)

На території Ужгородського держлісгоспу функціонує унікальний музей під відкритим небом. Впродовж двох останніх років відвідувачі мають змогу побачити цікаві експонати, які стосуються історії лісової галузі Ужгородщини, а також флори й фауни.

Що відбувається у галузі культури Закарпаття

Галузь культури має у наступні три роки поповнитися новими закладами як мистецького та культурно-освітнього, так і науково-дослідного спрямування. Про це під час засідання Ради регіонального розвитку зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

В Ясінях перед Новим Роком зацвів шафран (ВІДЕО)

Шафран, який у народі також знають як крокус зацвів у Ясінянському лісомисливгоспі, Станиславському лісництві.

«Своєрідність письма, читабельність…»

Людно було днями в бібліотеці-філії № 2 Ужгородської ЦМБС на вулиці 8 Березня.

Відому пісню гурту KAZKA переспівала Мирослава Копинець

На пісню "Плакала" складено вже багато каверів, однак вперше композиція зазвучала по-закарпатськи.

На Закарпатті реалізують кілька інфраструктурних проектів у галузі туризму на суму понад 17,7 мільйо

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл бюджетних коштів за проектами регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України, що пройшли конкурсний відбір.

Самодіяльній народній чоловічій капелі «Боян» УжНУ – 55!

Колектив самодіяльної народної чоловічої капели «Боян» УжНУ готується відзначити її створення (осінь 1963 року) та перший виступ колективу (22 лютого 1964 року) із звітнім концертом капели щоб підбити підсумок своєї діяльності за цей період, згадати першозасновників капели та відмітити роль окремих хористів у надбаних здобутках капели і передати наступним поколінням ці здобутки для збереження духовної пам’яті колективу. В той же час вважаю доцільним акцентувати увагу на сучасний стан капели.

Провідна виноробня області відроджує традицію Свята молодого вина

На Святі молодого вина у Берегові закарпатцям представлять авторські вина Олега Скрипки «Країна Мрій».

“Бліц” виграв грант на розвиток хіп-хопу

Нещодавно Студія сучасного танцю “Бліц” та ГО “Танок Закарпаття” започаткували проект з розвитку хіп-хоп танцю в Західній Україні.

Сергій Федака презентує дві історичні книги

У вівторок, 6 листопада, о 17:00, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка професор УжНУ Сергій Федака презентує дві свої нові історичні книжки - «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача…» та «Історію України у датах і подіях».

У неділю найбільший театр Закарпаття відкриває 73 театральний сезон

У неділю, 28 жовтня, Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв відкриває свій 73-й театральний сезон.

Пришти бабки Анці - 4

Бабка Анця і мотокосарка.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат