Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Обдарованій молоді допомагатимуть

Програму підтримки обдарованої молоді м. Ужгорода на 2024-2026 роки підтримали на засіданні виконкому міської ради.   Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Ми знову останні

Інформаційний освітній ресурс "Освіта.ua" склав рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року.

Життя за хабар

Ця війна скоро не закінчиться. Про це вже натякнув і президент Зеленський, який сказав, що він готовий до довготривалої війни. Але ж хіба не очевидно, що кожен день війни нам обходиться в мільярди гривень? Хто нам їх дасть, якщо захід також вже заморився від нашої війни? Була надія на те, що активізується український бізнес, бо закордонний до нас у час війни не прийде.

Хто відтягує перемогу

Цього тижня були дві надзвичайні новини.

Кров за незалежність

Вже другий рік поспіль ми відзначаємо день народження своєї країни в умовах повномасштабної війни. Політологи кажуть, що незалежність держави по-справжньому ціниться лише тоді: коли за неї пролилася кров. Нам країна дісталася мирно після розпаду СРСР, однак зараз ми проливаємо кров, щоб незалежність зберегти.

Сучасна реабілітація потребує комплексного підходу

На сесії Ужгородської міської ради 15 серпня прийняли рішення про виділення землі під будівництво (реконструкцію будівлі) Центру для реабілітації військових. Він розташовуватиметься в одному з корпусів неподалік міської лікарні по вулиці Миколи Амосова, який потребує ремонту і раніше використовувався як пологовий будинок.

Чому мовчать про коньячного барона

Ми повідомляли про те, що силовики провели обшуки на коньячному заводі та інших об’єктах коньячного барона Володимира Гісема. Але дивує те, що самі силовики про це мовчать. Жодна прес-служба силових структур не поширила з цього приводу інформацію. Все що ми маємо, так це інформація та фото депутата Ужгородської міськради Віталія Глаголи.

Більше повноважень

Ми майже щодня чуємо новини про виявлення фактів корупції у сфері постачання армії. Це стосується всього спектру – від оснащення до харчування. Крадуть на всьому. Пригадуєте закупівлю продуктів харчування для армії? Тоді контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.   Журналісти вияснили: що продукти в контракті значно дорожчі: ніж можна купити навіть на ринках і крутих супермаркетах.

Відбулася сесія міськради

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за січень-червень 2023 року. Як ідеться у проєкті рішення, до бюджету Ужгородської громади з січня по червень 2023 року надійшло 1 млрд 124 млн 926, 6 тис. грн, або 101,6% уточненого планового показника.

Хмари над Гісемом

Найбільшою сенсацією тижня стали обшуки у коньячного барона Володимира Гісема. Депутат Ужгородської міськраді Віталій Глагола спочатку опублікував відео з Ужгородського коньячного заводу, на якому були співробітники СБУ, а потім той таки Глагола оприлюднив фото з обшуків. Було знайдено портрет Путіна та печатки російських підприємств.

Брязкання автоматів на кордоні з Угорщиною

Ця подія трапилась 26 липня цього року. Мова про дитячий ансамбль «Вітамінчик».

Нас відвідав президент

Закарпаття відвідав президент України Володимир Зеленський, який взяв участь у нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України. На нараду також приїхали голова Офісу Президента Андрій Єрмак, главу уряду Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Сергій Ратушняк: До влади повинні прийти захисники України

Відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк у своєму дописі у соцмережах підвів певні підсумки того, що відбувається.

Хто віддавав зброю?

Російські ракети бомбили Львів. Зовсім поруч від нас. Є руйнування, загиблі та поранені. Здавалося б, Львів так далеко від лінії фронту, але російські «Калібри» пройшли всю нашу систему ППО і влучили в цілі. Ці ракети мають дальність польоту 2500 кілометрів і спокійно сягають будь якої точки України.

Найдревніша вулиця Ужгорода потерпає від інтенсивного руху автомобілів

Найстарша вулиця Ужгорода - Капітульна - руйнується від інтенсивності руху автомобілів.

Одноденний путч

Весь світ з надією спостерігав за тим, як в Росії Пригожин повів свої війська на Москву. Але все закінчилося того ж дня. Пригожина сховали в Білорусь, а його війська повернули на фронт. Дуже все скидалося на фарс.

Кому вигідна війна

На Лондонській конференції з відновлення України всіх вразила промова Говарда Баффета, старшого сина мультимільярдера Уоррена Баффета. Ось цитата:

Чи готовий Ужгород до захисту населення у разі надзвичайних ситуацій

В Україні виникло відразу декілька скандалів, через непридатність бомбосховищ. У Києві взагалі через закрите бомбосховище під час чергового ракетного удару загинули люди. А ще в столиці викрили схеми, за якими витрачалися мільйони для закупівлі абсолютно непотрібних у бомбосховищах речей. Наприклад, барабанів.

Євросоюз починає тиск на клан Балог

Як ми повідомляли, ще в лютому було депортовано за загрозу нацбезпеці Євросоюзу Віктора Балогу та його сина - мера Мукачева - Андрія Балогу. І хоч Віктор Балога намагався показати, що це помста Угорщини, насправді Угорщина тут не причетна. Ми повідомляли, що центральне видання Угорщини Модьор Немзет розповіло, що Віктора Балогу та його сина Андрія було затримано в Австрії, а потім передано Словаччині, які їх видворили. І причиною були зв'язки Балог з контрабандним бізнесом сигарет.

Ще про «честь» деяких суддів

Ще 31 травня Закарпатський апеляційний суд з якогось дива скасував рішення Воловецького райсуду про поновлення на роботі незаконно звільненої головної медсестри Міжгірської райлікарні Наталії Маслей.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат