Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

Мукачівський Водоканал, який підняв тарифи на воду, неправомірно розтрачує кошти на придбання тракто

Як ми повідомляли, Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Виконком це рішення підтримав одноголосно.

Втратили страх і сором

Коли ми кажемо, що війна нас об’єднала і зробила більш свідомими, то кажемо не про всіх. Можливо, у суспільстві стало більше співчуття до чужого горя. Та й то не завжди. Але певна солідарність та згуртованість явно панує лише серед простих людей. А от на верху діється щось дивне.

Дипломатія студентів, або Як студенти-міжнародники УжНУ в Будапешт їздили

11 травня група студентів трьох факультетів університету Ужгородського національного університету поїхали з навчально-пізнавальною екскурсією до Міністерства зовнішньої економіки та зовнішніх справ Угорщини в Будапешті. Ми поспілкувалися з викладачкою, яка їздила з ними, доценткою кафедри угорської філології, заступницею директора з міжнародних зв'язків Українсько-угорського навчально-наукового Інституту Оксаною Талабірчук про те, чому і як вони відвідали сусідню столицю.

Як Віктор Балога з прихильника московського патріархату став його критиком

Останнім часом закарпатський політик Віктор Балога у своїх дописах в соцмережах робить негативні закиди в бік православної церкви московського патріархату. Але як так сталося, що прихильник і популяризатор православної церкви московського патріархату Віктор Балога раптом накинувся на цей патріархат?

Секретар Мукачівської міськради звинуватив мера міста та його оточення в маніпуляціях

Мер Мукачева Андрій Балога знову вдається до маніпуляцій. Про це повідомив секретар Мукачівської міськради Олександр Горячкун.

На їхні землі

Цього тижня була паніка в росіян. Ми зайшли на їхні землі. Не ті, які вони у нас відібрали, а на їхні до 1991 року. Мова про Білгородську область.

Виконком: автобуси, літні тераси та обмежувачі руху

В Ужгороді демонтують самовільно встановлені тимчасові споруди. Відповідне рішення ухвалено на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради 17 травня. Демонтують стовпчики, що розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування, а саме:

В Ужгороді презентували нову книгу першого військового капелана

11 травня в ILKO GALLERY в Ужгороді з ініціативи Української академії лідерства відбулася презентація книги «Семенові зорі» Андрія Зелінського, першого військового капелана при штабі АТО (2014 р.), співзасновника Української академії лідерства, викладача УКУ, політолога, публіциста.

Брудні гроші

Скандальним вийшов цей тиждень. Мова не про фронт. Тут ми справляємося. Більше того, дає про себе знати надана Заходом військова техніка. Росіяни довго телилися і нарешті вирішили вдарити своїми гіперзвуковими «Кинджалами» по центрам прийняття рішень у Києві. Росіяни цими ракетами не могли нахвалитися, мовляв, у світі не існує зброї, яка могла б ці ракети збити.

На Закарпатті відбулася дискусія про створення безбар’єрного простору

У рамках серії регіональних конференцій «Безбар’єрна Україна» у Закарпатті   також відбулася широка дискусія про створення безбар’єрного простору   та   безбар’єрного середовища.

День Європи разом із країнами-членами ЄС

9 травня Україна вперше долучилася до заходів з нагоди свята, яке традиційно відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті, – Дня Європи. Цей день уважається днем народження Європейського Союзу. Держави-члени ЄС та інші країни на шляху до євроінтеграції традиційно вивішують прапори та організовуючи спеціальні заходи, а в Люксембурзі та Косово цей день оголошений вихідним.

Більше половини переселенців, які зараз проживають на Закарпатті, мають намір повернутися додому

До таких висновків дійшов Національний інститут стратегічних досліджень, який на замовлення Закарпатської ОВА провів дослідження ситуації потреб внутрішньо переміщених осіб у регіоні та оприлюднив дані досліджень.

У Мукачеві можуть ввести військову адміністрацію

Маніпуляції мера Мукачева Андрія Балоги вже не сприймаються депутатським корпусом і вони мають намір діяти більш рішуче.

Даремний переляк

Чомусь критичною у цій війні   вважалася дата 9 травня. Росіяни казали, що на цю дату Україна готує масований обстріл території Росії включно з Москвою і навіть відмінили в більшості прикордонних містах паради. У самій Москві парад таки відбувся, але тривав він всього 45 хвилин, а з танків по площі перед Кремлем проїхав лише один танк. Та й той був музейним експонатом. На парад приїхали лише декілька президентів з країн Середньої Азії і Лукашенко. Але Лукашенку було так погано, що він навіть не залишився на обід і полетів додому. Одним словом – ганьба.

У проблемному дворі в самому центрі Ужгорода почали ремонт аварійних сходів

Двір у самому серці Ужгорода на Корзо, 16 міг би стати прикрасою міста. Але насправді він знаходиться у критичному стані.

Сповідь щедрих літ

Саме так можна б назвати 48 книг письменника Юрія Шипа на форзацних світлинах вибраних творів у ювілейному виданні «П’ять презентів» (лірики, пісень, гумору, сатири і байок) з нагоди його вісімдесятиліття.

Атака на Кремль

Війна зайшла в дуже гостру фазу. Суспільство накручували контрнаступом українських військ, але було зрозуміло, що цьому наступу повинно передувати знищення нашими вояками російських баз постачання пального та зброї. Тобто, спочатку ми повинні були знешкодити найближчі тили ворога.

Місток допомоги. Демократична Спілка угорців України стала осередком допомоги та підтримки українців

Демократична Спілка угорців України з перших днів повномасштабної війни стала осередком, через який допомога угорців направлялась українцям, які рятувалися від війни та воїнам, які боронили країну на сході. Ця допомога не припинялася за цей час ні на день і тепер, більше ніж через рік після початку війни, у Спілці вирішили розповісти про цю допомогу.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат