Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Яким став рік в Ужгороді для «ЯМаріуполь»

20 жовтня Центр «ЯМаріуполь» у м. Ужгороді відзначив річницю функціонування в обласному центрі Закарпаття. За словами його керівниці Галини Миролюбової, цей рік став часом потужної допомоги та підтримки з боку партнерів, місцевих мешканців, міжнародних організацій, самих маріупольців.

Чому знову будемо без світла

Минулу зиму ми ледве пережили без електрики. Окупанти випустили понад 270 ракет та дронів по об’єктах ”Укренерго”. В результаті цього потужність енергосистеми України зменшилась на 68%, а останній опалювальний сезон Україна закінчила з руйнуваннями або пошкодженнями теплової генерації на рівні 75%. Пошкодження електростанцій, підстанцій, трансформаторів та ліній електропередач в сумі нанесли шкоди Україні на 11 мільярдів доларів, що є колосальною сумою для нашої країни.

Чому немає інформації про справу директора коньячного заводу

Закарпатськими аферистами та корупціонерами займаються центральні правоохоронні органи. Нещодавні обшуки у мера Мукачева та голови Мукачівської райради проводилися спецпідрозділом НАБУ та командою СБУ зі столиці. Обшуки були, але підозр поки не вручено і, відповідно, запобіжних заходів не обиралося. До запобіжних заходів може дійти не скоро. Як приклад - справа коньячного барона Володимира Гісема.

Достатньо іскри

В Україні триває війна і гинуть невинні українці. Окупанти вже не цураються брутальних атак на цивільні об’єкти. Їхні ракети вже відкрито направлені на простих громадян. Чому ці тварини так оскаженіли? Бо світу цікава вже інша війна. Увагу світу від війни в Україні відвернула війна на Близькому Сході.

Як ужгородці можуть утеплити домівки

Днями Фонд енергоефективності України відновив прийняття заявок на участь у програмі «Енергодім». У зв’язку з повномасштабним вторгненням цей процес був призупинений на початку 2022 року.

Ізраїльський синдром

У світі виник ще один серйозний конфлікт. Ізраїль майже всю свою історію перебуває у стані війни з сусідами. 10-мільйонний Ізраїль в оточенні 200-мільйонного арабського світу.

В Ужгороді відбувся традиційний міжнародний турнір з петанку   Каштани-2023

Цього разу участь в турнірі взяли спортсмени з Естонії, Угорщини, Польщі та представники всіх кращих клубів України. Всього до Ужгорода приїхало 72 учасника.

Позбуваємося друзів

Ми вже торкалися цієї теми. Україна позбувається друзів. Ізоляція стає більш болючою. Можливо, нас просто готують до капітуляції у цій війні.

Закарпатська облрада отримала нового керівника

Це мало статися. Дві найбільші фракції в обласній раді – «Рідне Закарпаття» та «Слуги народу». Чи потрібно у таких випадках тягнути на себе ковдру? Немає сенсу. Просто діліть посади і беріть відповідальність.

Сміттєпровід із каналізації. Як мешканці Ужгорода самі собі створюють проблему

Щодня по кілька разів до нас надходять заявки на прочищення каналізаційних мереж, - повідомляє КП "Водоканал м.Ужгород". - На такі звернення аварійні бригади намагаються виїжджати одразу.

Ізоляція та капітуляція

Нам так і не вдалося суттєво просунутися на фронті. З настанням осені та зими, контрнаступ може зупинитися остаточно. Ворог знищує наші інфраструктурні об’єкти, знову б’є по енергетичним об’єктам. Нам потрібні літаки та ракети, але їх Захід нам не дає.

Як влада міста допоможе медзакладам

Члени виконкому Ужгородської міськради погодили на засіданні Програму фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгороді на 2024- 2026 роки.

Обдарованій молоді допомагатимуть

Програму підтримки обдарованої молоді м. Ужгорода на 2024-2026 роки підтримали на засіданні виконкому міської ради.   Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Ми знову останні

Інформаційний освітній ресурс "Освіта.ua" склав рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року.

Життя за хабар

Ця війна скоро не закінчиться. Про це вже натякнув і президент Зеленський, який сказав, що він готовий до довготривалої війни. Але ж хіба не очевидно, що кожен день війни нам обходиться в мільярди гривень? Хто нам їх дасть, якщо захід також вже заморився від нашої війни? Була надія на те, що активізується український бізнес, бо закордонний до нас у час війни не прийде.

Хто відтягує перемогу

Цього тижня були дві надзвичайні новини.

Кров за незалежність

Вже другий рік поспіль ми відзначаємо день народження своєї країни в умовах повномасштабної війни. Політологи кажуть, що незалежність держави по-справжньому ціниться лише тоді: коли за неї пролилася кров. Нам країна дісталася мирно після розпаду СРСР, однак зараз ми проливаємо кров, щоб незалежність зберегти.

Сучасна реабілітація потребує комплексного підходу

На сесії Ужгородської міської ради 15 серпня прийняли рішення про виділення землі під будівництво (реконструкцію будівлі) Центру для реабілітації військових. Він розташовуватиметься в одному з корпусів неподалік міської лікарні по вулиці Миколи Амосова, який потребує ремонту і раніше використовувався як пологовий будинок.

Чому мовчать про коньячного барона

Ми повідомляли про те, що силовики провели обшуки на коньячному заводі та інших об’єктах коньячного барона Володимира Гісема. Але дивує те, що самі силовики про це мовчать. Жодна прес-служба силових структур не поширила з цього приводу інформацію. Все що ми маємо, так це інформація та фото депутата Ужгородської міськради Віталія Глаголи.

Більше повноважень

Ми майже щодня чуємо новини про виявлення фактів корупції у сфері постачання армії. Це стосується всього спектру – від оснащення до харчування. Крадуть на всьому. Пригадуєте закупівлю продуктів харчування для армії? Тоді контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.   Журналісти вияснили: що продукти в контракті значно дорожчі: ніж можна купити навіть на ринках і крутих супермаркетах.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат