Хто відтягує перемогу

09.09.2023 16:30 ПОЛІТИКА

Цього тижня були дві надзвичайні новини.

По-перше, як ми і прогнозували, Рєзнікова таки зняли з посади міністра оборони. Міністерство оборони просто загрузло в корупції, але Рєзнікову не було пред’явлено жодних претензій. Його просто призначать на іншу теплу посаду. Ну а на його місце призначили Рустема Умєрова, який до цього очолював Фонд Держмайна. Який досвід Умєрова в галузі оборони країни? Ніякого. Чи орієнтується він взагалі у військових питаннях? Навряд. То чому він став міністром оборони країни, яка знаходиться і стані війни? Бо комусь так хочеться. І хтось його пролобіював. Якщо зважати, що Умєров людина Ахметова, то й стає зрозумілим, звідки вітер дує.

Ну і по-друге. До президентських виборів багато говорилося, що на посаду президента України Володимира Зеленського просуває саме олігарх Коломойський. Сам Зеленський це спростовував. А потім навіть справи якісь відкрили кримінальні проти Коломойського та його оточення. Але це не заважало Коломойському спокійно перебувати в Україні на волі і продовжувати свою діяльність.

Але США почали торпедувати нашу владу, вимагаючи видати Коломойського. Там наголошували, що Коломойський відмив рекордну суму банківського капіталу і повинен за це відповісти.

Як відомо, ми зараз абсолютно залежні від американських грошей. Без них ми не виграємо війну, тому потрібно виконувати вимоги американців. Але чи може нинішня влада віддати свого спонсора-олігарха американцям?

І тут сталося щось дивне. Коломойського заарештували тут в Україні. Цим самим показали американцям, що можуть покарати олігарха самі. Ну а щодо видачі його США… тут почалися маніпуляції з громадянством Коломойського. Тобто, у Коломойського тепер буде таке громадянство, з яким Україна не зможе його віддати американському правосуддю.

Такі маніпуляції не на жарт розізлили владу США. Цього тижня до Києва на два дні терміново прибув Держсекретар Ентоні Блінкен. Про що він розмовляв із Зеленським, ми знати не будемо. Але, скоріше за все, американці обурюються і можуть навіть припинити фінансувати нашу країну.

Ось що з цього приводу написав закарпатський політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Фейсбук:

«Ну що ж, похорони України наближаються.

США оголосили Коломойського   злочинцем N1 у сфері відмивання злочинних коштів ЗА ВСЮ ІСТОРІЮ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ ЗА ВСЮ ІТОРІЮ ЛЮДСТВА.

400 млрд доларів злочинних коштів було відмито в США. 400 млрд, вкрадених в Україні, в українського народу. А ми, довбні-гої, не знаємо де взяти 100 млрд доларів на повне переоснащення армії і Перемогу у війні.

Фактично Зеленський публічно плює в обличчя США - нашому стратегічному партнеру номер один, не віддаючи в руки американського правосуддя Коломойського. Робить він це через опереточну виставу із затриманням Коломойского, підконтрольними правоохоронними структурами Зеленського-Єрмака.

І саме тому в конгресі США не збираються голосувати за законопроект, яким планувалося виділити для нас 24 млрд доларів допомоги. А це - наш кінець. Списаними на металобрухт «Леопардами-1» в кількості 72 одиниці замість 700 обіцяних ми не зможемо ні перемогти, ні захиститись».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат