Кому вигідна війна

01.07.2023 11:21 ПОДІЇ

На Лондонській конференції з відновлення України всіх вразила промова Говарда Баффета, старшого сина мультимільярдера Уоррена Баффета. Ось цитата:

«Ми не передаємо Україні все, що їй потрібно, щоб виграти цю війну, але ми ще й вимагаємо від України воювати так, як ми б не воювали самі. Жоден американець не погодився б на таке для своєї дитини. Жоден британець не погодився б на таке для своєї дитини. Ніхто в цьому залі не погодився б на таке для своєї дитини. То чому ми дозволяємо цьому відбуватися в Україні?».

Здавалося б, Захід прагне нам допомогти, але мало рішучості. А може річ не в рішучості? Цього тижня видання Newsweek оприлюднило сенсаційні цифри.

«Більше 60% найважливіших компонентів російської зброї, що імпортуються, надходять від американських компаній», - пише видання. Масштаб імпорту військових компонентів Росією з країн НАТО вражає: «Росія імпортувала компонентів, пов'язаних із військовою технікою, на 20,3 мільярда доларів у період з березня по грудень 2022 року. Загалом Росія купила технології, вироблені 155 компаніями зі штаб-квартирами у США, Європі, а також Азії та на Близькому Сході. 66% іноземних критичних компонентів, виявлених у системах озброєння, які російські військові використовували в Україні, було вироблено компаніями зі штаб-квартирою в США», - йдеться в статті.

При чому, потік компонентів із країн НАТО до Росії лише наростає: «Мікрочіпи та процесори становлять майже половину всього імпорту, але Росія також імпортує безліч інших товарів, які використовуються в навігаційних та комунікаційних системах.

Було виявлено імпортні мікросхеми, процесори, приймачі, пристрої пам'яті, транзистори, перетворювачі постійного струму та інші компоненти в чотирьох типах крилатих ракет російського виробництва: Х-59, Х-101, «Калібр» та «Іскандер-К».

Аналогічна зарубіжна техніка була виявлена у семи типах російської бронетехніки та артилерійських установках. Імпортні компоненти були також виявлені в семи різних типах безпілотників, у тому числі в російському «Орлані-10» та двох іранських моделях «Шахед-131» та «Шахед-136».

Самі ж американці кажуть, що нібито не знають про свої поставки до Росії. Але в це важко повірити – адже таку продукцію не в валізі возять, та й контроль спецслужб у США за продукцією ВПК теж дуже суворий.

У нас люблять говорити, що Україна воює «НАТОвською зброєю» і це опосередкована участь НАТО у конфлікті. Але, виходить, що Росія також воює за допомоги країн НАТО.

Таким чином ця наша війна дуже схожа на 8-річну війну Ірану та Іраку, яким зброю та компоненти для зброї теж постачав Захід. При цьому, тодішній президент США Рейган називав ворогом лише Іран. У тій війні з обох боків загинуло близько мільйона лише військових. Війна закінчилася нічим. Жодна країна нічого не придбала та не втратила з територій.

Натомість керівництво обох країн утилізувало пасіонарну частину молоді, яка привела їх до влади. Обидва режими шизофреніків тільки зміцнилися за наслідками тієї війни.

А США за її підсумками відновила партнерство з нафтовими монархіями Перської затоки, підірване енергокризою 1973-74. А також створила величезний ринок (на десятки мільярдів доларів) для збуту своєї продукції ВПК шейхам.

Тобто, переможцем в ірано-іракській війні були лише США.

«Знову до нас іде пакет допомоги з США, що черговий раз підтверджує «ЗЛИВ» України. «Джевеліни»   з дальністю ураження всього 0,5км; Ракети для HIMARS - 70км… І цим нам потрібно протистояти стратегічній авіації   з дальністю ураження 1000 км; ракетам «Кинжал», Калібр…, якими нас вбивають з Каспійського моря до Львова - 2500 км.

Літаки ж та далекобійну артилерію нам не дають.

І головне. Мало хто помітив, що саме США під час Пригожинського путчу прямо заборонили Україні наносити удари по будь-яким оборонним позиціям РФ і, не дай бог по території РФ. Щоб не допомогти зеку знищити чекіста, якій втік і сховався. Тобто, для ампериканців Росія, Путін, Крим, ЛНР, ДНР - це святе і недоторкане.

Браво! Хай живе Будапештський меморандум, вбивця України - мультимільярдер Кучма і всі з ним ворюги-олігархи!», - написав з цього приводу політик Сергій Ратушняк у соцмережах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат