Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2580, 20

70-річний Фединишинець: «Сперматозавром у крайовій літературі залишаюся я»

Навіть ті люди, що ніколи і нічого не читають, знають, хто такий Володимир Фединишинець завдяки його резонансним заявам. То він зізнається, що є найбільшим закарпатським письменником, то називає себе найбільшим українцем серед русинів і найбільшим русином серед українців.

Передсесійний виконком: тераси, дороги, відеонагляд, фасади...

На розгляд виконкому Ужгородської міської ради 29 травня виносилося 15 питань. Міський голова Віктор Погорєлов запропонував «докинути» ще питання фінансування діяльності Служби пасажирських перевезень на суму 70 тис. грн. , а також щодо проведення конкурсу на обслуговування міських зон відпочинку, які було визначено нещодавно. При цьому мер зауважив, що бажаючих і торік було зовсім мало, адже бізнес прямо залежить від погоди, тому невідомо, чи будуть такі взагалі.

Мер Ужгорода обіцяє,   що в мікрорайоні Червениця прокладуть каналізацію

Днями міський голова Віктор Погорєлов зустрівся з представниками кооперативу мікрорайону Червениця з приводу облаштування в мікрорайоні каналізації. Гроші на це в бюджеті міста передбачені в розмірі 200 тис. грн., повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

Найбільше здібних учнів навчається в Ужгороді, Мукачево — навіть не у трійці...

Днями сайт Нове Закарпаття оприлюднив рейтинг районів та міст Закарпаття, де живе і навчається найбільше здібних учнів. Рейтинг складений на основі кількості переможців всеукраїнських олімпіад.

Федір Ващук: «УжНУ — серед лідерів у науково-технічній діяльності»

Ректор Ужгородського Національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук розповів про результати завершення навчального року, зокрема, в науковій роботі вишу.

Мукачівські даїшники допомогли народитися дитині

До співробітників ДАІ, що патрулювали вулиці Мукачева, звернувся схвильований водій мікроавтобуса «Mercedes-Benz Vito», мешканець одного з угорськомовних сіл району.

Перше місце за дитячою злочин­ністю займають Мукачево і район

Від початку року неповнолітніми області було скоєно 143 злочини на відміну від 153, зафіксованих у минулому році. Про це під час брифінгу до Дня захисту дітей повідомив   Василь Мадяр, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області, підполковник міліції.

В Ільниці чоловік убив пенсіонерку   і погрожував своєму синові

Днями мешканець Ільниці звернувся до чергової частини Іршавського райвідділу з повідомленням, що його батько погрожує йому фізичною розправою. На місце виклику одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Балогівська фракція вирішила   виправитися, проголосувавши   за фінансування районів

У п’ятницю обласні депутати зібралися на друге пленарне засідання XIV сесії, адже на першому розгляд головного питання — змін до бюджету — не знайшов підтримки і було перенесене. Нагадаємо, що фракція «ЄЦ» вирішила не голосувати за зміни до бюджету.

Чому балогівці не захотіли,   щоб райони отримали гроші

Ми коротко повідомляли про те, що на минулій сесії облради фракція Балоги «Єдиний центр» відмовилася голосувати за зміни до бюджету, тож райони області так і не змогли отримати чималі кошти на фінансування сотень об’єктів соціальної та культурної сфери.

Без крові не обійшлося

Минулої суботи столиця України пережила два потужні мітинги антагоністів. Опозиція проводила фінальну акцію «Вставай, Україно!», а влада збирала своїх прихильників на так званий «антифашистський» мітинг.

Чому Україна в кінці всіх   рейтингів?

Розумна, але бідна, безпечна, але корумпована, з величезним ринком і мізерними можливостями для розвитку бізнесу і особливо особистості. Такою постає Україна після аналізу двох дюжин найбільш значущих міжнародних рейтингів, пише «Кореспондент».

Буде бій   за крісло мера Берегова

Вже через тиждень у Берегові відбудуться вибори мера. Як відомо, колишній мер Іштван Гайдош став депутатом Верховної Ради, тому мерське крісло залишається порожнім.

Стіна байдужості

Заступниця мера Чопа Лариса Ступак звільнилася з роботи за власним бажанням.

Халатність дорожників   буде покарана

Про це під час брифінгу запевнив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо. Коментуючи випадки, коли дорожники засипали ями глиною або піском, чиновник зазначив: «Нам відомо про випадки, коли ремонти доріг виконували з грубим порушенням технологій. Одна справа, коли взимку дорожникам необхідно було для уникнення руйнування асфальтного покриття використовувати відповідні сипучі матеріали, як, наприклад, щебінь. І зовсім інша, коли ями на дорогах засипали землею. Це халатність. І дорожники, які халатно ставляться до виконання своїх обов’язків, нестимуть за це відповідальність».

Земельну документацію можна отримати через «Укрпошту

На Закарпатті реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», який впроваджено на базі УДППЗ «Укрпошта». Основна мета проекту — створення зручних умов для мешканців віддалених селищ, а також пенсіонерів і громадян із обмеженими фізичними можливостями щодо отримання адміністративних послуг.

Студенти УжНУ здобуватимуть європейський диплом через систему відеоконференцій

Студенти УжНУ отримали змогу здобувати європейський диплом із допомогою мультимедійних аудиторій та надсучасної системи транскордонних відеоконференцій. Днями тут презентували, як на практиці триває навчальний процес із допомогою обладнання вартістю понад 300 тисяч євро.

Пленер у Осої

Тиждень відомі ужгородські й мукачівські митці, зокрема подружжя Петро і Габріелла Шолтеси, Іван Бровді, Петро Матл, Віктор Мигович, Микола Дзись-Войнаровський, Юлія Рогова, малювали в гірському селі Осій, що на Іршавщині, а саме в урочищі Кам’янка на базі відпочинку «Зачарована долина».

За сприяння Сергія Мошака   на Перечинщині відбувся пленер «Слідами Гаврила Глюка»

Впродовж десяти днів знані закарпатські художники, надихаючись красою Перечинщини, малювали її краєвиди. Десять іменитих митців краю зібралися на пленері, приуроченому до сторіччя з дня народження художника Гаврила Глюка.

Мирослав Щербей: «Гуляти з   собакою — все одно, що з другом. Це спілкування, з ним відчуваєш спокій

Мирослав Щербей очолює управління Державної служби надзвичайних ситуацій, найбільше любить собак, відтак, виховує двох улюбленців. Усе дитинство промайнуло поруч із чотирилапими братами меншими і зараз йому складно уявити життя без таких друзів. Власне, легка розмова про собаку-охоронця, собаку-мисливця, собаку-товариша. «РІО» продовжує традиційну рубрику бліц-інтерв’ю з відомими людьми області про домашніх тварин.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат