Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2600, 20

Цілодобовий магазин відібрав   у людей ... сон

Мешканці будинку, що на пр. Свободи, 25, шукають у прокуратурі, мерії, ЗМІ порятунку від того життя, яке їм влаштував новий магазин, що відкрився поряд.

У сквері біля УСБУ прижилася... антисанітарія

До редакції звернулася ужгородка Анжела, яка після прогулянки з дітьми у скверику на вул. Довженка (навпроти будівлі СБУ) не могла втриматися від обурення.

З 15 квітня по 22 травня   до медиків звернулися   42 ужгородці через «присмоктаних» кліщів

Разом із теплими літніми вечорами й періодом відпусток настає період підвищеного ризику зараження на типову для Закарпаття інфекційну хворобу, що передається кліщами — бореліоз, або хвороба Лайма, Лайм-бореліоз, мігруюча ери-тема, повідомив міський інфекціоніст Ужгорода Віктор Петров.

У місті зафіксоване неконтрольоване розкопування тротуару

Як повідомила пресслужба Ужгородської міської ради, 20 травня на вул. Лучкая керівництвом мовної школи ЛІК було проведено роботи з розриття тротуару, проте дозвільних документів на земляні роботи в них не було. Самовільне виконання таких робіт без відповідних схем та креслень внутрішніх комунікацій, які розташовані поряд, могло спричинити їх пошкодження. З приводу розриття тротуару до КП «Водоканал» керівництво школи не зверталося.

Фотофакт — Нацбанк

Кілька тижнів тому «прикраса» з’явилася над центральним входом до будівлі Закарпатського обласного відділення Нацбанку. І тепер активісти, небайдужі до архітектурного обличчя рідного міста, гадають, чи довго вона ще там висітиме, адже зображення аж ніяк не вписується в загальний ансамбль будівлі?

«Корону» остаточно знищують, аби за безцінь «доприхватизувати»

Раніше ми повідомляли, що 15 березня невідомі захопили будівлю історичного комплексу «Корона» на пл. Театральній 5, 7. Як висловився тоді директор Департаменту міського господарства О. Касперов, робилося це з метою «консервації об’єкта».

Ален Панов реалізовуватиме проект «Ужгородського ренесансу»   і йтиме в мери

У 2011 році в Ужгороді було започатковано Концепцію відповідального забудовника, в рамках якої анонсовано проект «Капітульна, 22». Йшлося про реконструкцію одного з будинків XVIII ст. архітектурного комплексу ужгородської Замкової гори. На сьогодні всі роботи по проекту успішно завершені.

Cьогодні буде рубка?

Тривалі вихідні дали­ся взнаки: переповнений адреналіном український політикум вибухає. На першому ж післясвятковому засіданні Верховної Ради депутати активно скандували образи, протягували і зарубували проекти.

Чим Закарпаття влітку вабитиме туристів?

Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався ще 25 квітня — з цвітіння сакур. Далі теж буде на що подивитися і де відпочити, зокрема на Берегівщині, Хустщині й Ужгородщині з’явилися нові комплекси, що використовують потенціал термальних вод, тож тепер їхати за кордон на басейни немає потреби.

У погоні за автомобілем мрії…

Протягом останніх років на вулицях Закарпаття дедалі частіше можна спостерігати авто на словацьких, чеських, польських чи угорських номерах. Нині у краї — справжній закордонний автобум: мешканці Срібної Землі вміло використовують близькість кордонів із чотирма країнами ЄС, майже щодня пересідаючи з сумного українського автопрому на користовані, але набагато комфортніші й функціональніші автомобілі.

Хто не вартий, щоб його ім’ям   називали вулицю, і кого призабули

Свого часу в нашій газеті була опублікована стаття про назви вулиць Ужгорода, іменованих на честь різних людей: героїв, театралів, чиновників, науковців… До редакції надійшов лист нашого читача з Мукачева, який висловив із приводу назв вулиць свою думку.

Для чого варто приїхати в Закарпаття

В Закарпатті закінчився зимовий туристичний сезон і починається літній. Всі багато розповідають про туристичний потенціал області, однак ми ще дуже далекі від того, щоб сказати, що ми використовуємо цей потенціал оптимально і з великим зиском. Про особливості закарпатського туризму та його перспективи ми вирішили поговорити з народним депутатом України, головою підкомітету з туризму Іваном Бушком.

Чергова петанкова «Сакура»   зібрала 70 учасників із 9 країн (КОМЕНТАРІ)

Як ми вже повідомляли в Ужгороді відбувся традиційний представницький міжнародний турнір «Сакура-2013», в якому взяли участь понад 70 учасників із України, Росії, Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, Латвії, Марокко та США. Турнір відбувся в рекреаційно-відпочинковому комплексі «Золота гора» і   тривав три дні.  

Балога не хоче аквапарк в Ужгороді

Для цього Віктор Балога, який шаленими темпами втрачає свій громадсько-політичний вплив, використовує будь-які приводи. Наразі він люто протистоїть тому, аби в Ужгороді з’явився аквапарк, який будує Ратушняк та яким у майбутньому зможуть користуватися всі ужгородці. Будівництво гальмують безпідставні численні перевірки, псують настрій замовні цькувальні публікації у балогівських ЗМІ.

Недолугий антифашистський захід

Цього тижня в рамках всеукраїнської акції «В Європу без фашизму» відповідний мітинг відбувся і в Ужгороді. Напевно, київські ідеологи не зовсім розуміють специфіки Закарпаття, тому що в нас толерантна багатонаціональна область і представників крайніх правих поглядів практично немає.

Cергій Ратушняк: «Працювати — це думати,   бо мозолями багато   не заробиш»

Особистість закарпатського підприємця та політика Сергія Ратушняка добре відома далеко за межами Закарпаття. Більшість людей знає його як двічі мера Ужгорода, народного депутата кількох скликань, кандидата у президенти і загалом — як людину з чіткою життєвою позицією. Ми ж вирішили поспілкуватися з паном Сергієм, як із досвідченим бізнесменом, і розпитати його про розвиток власної справи та про свою формулу бізнес-успіху.

Найбагатшою серед родин   чиновників є сім’я   Арбузова  

Найбагатшою серед родин чи­новників є сім’я першого ві­це-
пре­м’єр-міністра Сергія Ар­бу­зова. Про це свідчить рейтинг видання Forbes.ua. Як пише видання, за 2012 рік дохід родини Арбузова в 6,5 разу перевищив його власний і становить 13,4 млн. гривень. В основному це дивіденди і відсотки.

Бaлога зрадив православним на користь індуїзму?

Сайт Clipnews.info помітив певний нездоровий релігійний крен нардепа з Завидова Віктора Балоги від православ’я до індуїзму. Сайт нагадує, що днями Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook досить жорстко виступив проти православ’я, заявивши таке:

Вони нікому не потрібні

Цього тижня регіональний сайт Clipnews.info надрукував репліку про те, що «регіонал» Сергій Мошак робить крен у бік клану Балог. Ось її зміст.

Герої і тирани

Їхні колони рідшають. Бо ті, кому в роки війни було хоча би 18, уже мають під 90. З роками частішають намагання ревізії їхнього значення у війні. Хтось називає їх героями. Дехто — окупантами.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат