Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-12') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 17140, 20

На економічному факультеті УжНУ — нова спеціальність

Одним із провідних підрозділів Ужгородського Національного університету є економічний факультет, у стінах якого підготовлено понад 10 тис. спеціалістів, чимало серед яких стали керівниками підприємств, банків, органів державної влади. Нову для нашого краю та вкрай затребувану спеціальність «Управління персоналом та економіка праці» на економічному факультеті було відкрито завдяки спільній програмі закарпатських науковців із Університетом «Назаретський коледж» (США, м. Рочестер), із яким УжНУ співпрацює вже понад 10 років.

Товариство польської культури відзначило свої 20

Нещодавно Товариство польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич (голова Галина Вакарова) відзначило 20-ту річницю своєї діяльності.

Притулок «Явірник», який знищив   вогонь, відновлять волонтери

Днями в закарпатських ЗМІ поширилася інформація про випадок, що стався на минулих вихідних — пожежу в туристичному притулку «Явірник» (Великоберезнянський район), який був збудований ще у 1936 році. Про ситуацію та подальші плани щодо реконструкції «Явірника» Zaholovok.com.ua розповів відомий закарпатський фотограф та мандрівник Ігор Меліка.

Гетьманові, генералісимусові Козацтва Вікторові Гоголю — 83!

25 квітня святкував свій 83-й день народження і нагородження орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира 1-го ступеня Генералісимус Козацтва Віктор Петрович Гоголь, Гетьман ГО «Всеукраїнське Гвардії Гетьманське Козацтво».

Відомому закарпатському мікробіологу — 90 років

Час безжалісно поглинає минувшину, значні й другорядні події з часом сприймаються в іншому ракурсі. Але є в нашому житті речі, які відстань у часі не спроможна викреслити з пам’яті. Це студентські роки і пов’язані з ними події і люди. Чільне місце у спогадах про ці літа займають наші університетські викладачі, наставники, керівники. Однією з таких осіб є колишній до-цент кафедри мікробіології УжДУ Василь Петрус.

Навіщо Волошин вигадує нові положення для зовнішньої реклами, якщо такі вже є?..

Це питання ставлять ужгородці, які впродовж тривалого часу здійснюють підприємницьку діяльність у сфері розміщення зовнішньої реклами. Як заявляють члени Асоціації операторів зовнішньої реклами м. Ужгорода, перший заступник міського голови Волошин узявся знищити третину зовнішньої реклами, встановленої на території міста з дотриманням усіх вимог і норм благоустрою.

Рішення громадських слухань щодо Водоканалу проігноровані, натомість вода з травня по 12.60

У середу 29 квітня на розгляд чергового засідання виконкому Ужгородської міської ради виносився Протокол громадських слухань стосовно роботи КП «Водоканал м. Ужгорода», методів покращення централізованого водопостачання
і водовідведення в місті.

Закарпатська свободка має петанківську кулю (ФОТО)

Знаменита ужгородська міні-скульптурка "Свободка" від сьогодні має петанківську кулю. Це ви бачите на фото :)

На Закарпатті перебуває міністр освіти і науки України Сергій Квіт

З робочим візитом на Закарпаття приїхав міністр освіти і науки України Сергій Квіт. В Ужгороді він зустрівся з головою облради Володимиром Чубірком, заступником голови ОДА Михайлом Рівісом та директором департаменту освіти та науки Михайлом Мотильчаком.

На Мукачвщині розслідують спекуляції з харчуванням школярів

Підприємець підробив документи для участі у конкурсних торгах з організації гарячого харчування у школах - розпочато кримінальне провадження.

З наступного року в Україну заборонено ввозити автомобілі, старші 5 років

На такі умови Україна пристала підписуючи Угоду про асоціацію з ЄС

У Закарпатті розслідують хабарництво заступника начальника міліції

Заступник начальника райвідділу міліції отримав хабар за оформлення дозволу на придбання зброї.

Закарпатці зможуть оформити зелену карту у Приватбанку

Ті, хто їздить за кордон на власному авто, знають про обов’язкове страхування транспортних засобів на території країн-учасниць Green Card.

В Ужгороді збиратимуть книги для   військових частин Збройних Сил України

Закарпатська обласна бібліотека запрошує всіх небайдужих приєднатися до Всеукраїнської акції “Бібліотека українського воїна”!

Як отримати знижку на навчання у Закарпатті (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

Умови та порядок нарахування податкової знижки, перелік витрат, дозволених для включення до складу податкової знижки, а також обмеження права на нарахування податкової знижки визначені у статті 166 Податкового кодексу України.

Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

На календарі четвер, 30 квітня. Звертайте увагу на приємні маленькі дрібниці, які оточують вас щодня, адже вони можуть розказати про щось значно більше. Додавайте до ранкової кави улюблені солодощі і цікаві розмови. Нехай сьогодні усе вдається!

Слідчі ДФС Закарпаття в першому кварталі розслідували 59 кримінальних проваджень

Протягом І кварталу 2015 року в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області перебувало 59   кримінальних проваджень.

Гандбол. "Карпати" - "Хмельничанка" - 48:24 (Фоторепортаж)

У матчі 5 туру жіночої Суперліги ГК "Карпати" легко обіграли сьому команду поточного чемпіонату "Хмельничанку". Вже після перерви ужгородки випереджали суперниць на 14 голів, ведучи в рахунку 25:11. До кінця другого тайму ця різниця лише збільшувалася і в підсумку "Карпати" закинули у ворота суперниць рівно вдвічі більше м'ячів, ніж пропустили — 48:24.

Міжнародний день танцю Ужгород відзначить маштабним флешмобом

До Міжнародного дня танцю 29 квітня в Ужгороді на площі Театральній проведуть масштабне свято танцю. Про це під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомили організатори заходу.

Вілкул: Під тиском опозиції Верховна Рада зняла заборону з орденів і медалей Великої Вітчизняної вій

- Напередодні Дня Перемоги ми з вами здобули ще одну перемогу у захисті ветеранів та правдивої історії нашого народу. Під тиском опозиції Верховна Рада прийняла поправки в провокаційний «історичний закон».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат