Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-08') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11740, 20

Сьогодні День журналіста

Напередодні Дня журналіста Закарпатська обласна організація Спілки журналістів України спільно з Федерацією профспілок працівників культури та Федерацією футболу Закарпаття проводить традиційний футбольний турнір.

Виноград із Чендеєвого саду. Видатному прозаїку-закарпатцю присвячено

Олександр Масляник, журналіст, літератор: Видатний український прозаїк із Закарпаття Іван Чендей зустрів би 95-у весну

З вівторка в Ужгороді асфальтуватимуть вулицю Заньковецької, тож на "Білочці" буде дурдом

Як повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради, з вівторка, 6 червня, працівники підрядної організації розпочнуть перший етап асфальтування вулиці Заньковецької в Ужгороді – від проспекту Свободи до повороту на вулицю Сечені.

У серпні Боржавською вузькоколійкою курсуватиме паровоз ГР-280

На Закарпатті впроваджується пілотний проект із введення   в експлуатацію історичного потягу на Боржавській вузькоколійці

У чемпіонаті області «Ужгород» та «Середнє» поступаються, а «Минай» та «Севлюш» йдуть у відрив

З однаковим результатом на виїзді поступаються «Ужгород» та «Середнє». Останні грали на виїзді вимушено через неготовність власного поля, яке доводять до ладу.

Під Ужгородом розцвів розарій зі 150 сортів троянд

Пік цвітіння очікується у червні, але їхати заради фото та просто насолоди можна уже зараз. Розарій розташований на території курорту Деренівська купіль.

Хто хоче косити капусту: Де, як і скільки можна заробити за кордоном влітку

Заробити влітку можна в сільському господарстві або в туристичній галузі. У Західній і Північній Європі робота пов’язана зі збором врожаїв, на півдні і в східних країнах шукають офіціантів і працівників в готелі.

Чи можливо врятувати «Ужгород»

Активісти Ужгорода намагаються врятувати колишній кінотеатр «Ужгород» від руйнації приватними власниками. У четвер відбулася акція з порятунку колишнього кінотеатру «Ужгород», де зараз тривають незрозумілі роботи.

Валерій Мурга: Боротьба з чорними лісорубами дала потужний ефект

Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін та начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга під час спілкування з журналістами розповіли про стан лісової галузі й боротьбу з незаконними вирубками на теренах Закарпаття.

Історія виробництва тютюну в Закарпатті. Зародження і занепад

Ще в сиву давнину Закарпаття славилося тютюнництвом, адже мало власну вікову традицію, яка продовжувалася аж до 90-х років ХХ століття. У фондах Державного архіву Закарпатської області та інших джерелах інформації знаходимо, що на теренах Австро-Угорщини, до якої входив і наш край, тютюнництво отримало прискорений розвиток. Але після скасування рабства воно тимчасово занепало, допоки не зміцнів капіталізм.

Оазис посеред Корзо: квіткова атмосфера майстерні «Ameli»

Світлий простір з високими стелями, білими меблями й пахощами квітів розташувався у центрі Ужгорода, на Корзо. З галасливої вулиці ви повертаєте у вузький провулок, піднімаєтеся дерев’яними сходами і поринаєте у затишну оазу, де аромати лаванди синтезуються з базиліком, трояндою чи іншими нотами квітів. Тут усе сповнене любов’ю і крихту цієї любові ви завжди забираєте з собою. У цьому неймовірному куточку твориться магія, народжуються ідеї і відчувається енергія природи.

Міського голову попередили...

...про кримінальну відповідальність за продаж землі громади
на вул. Бородіна

Чому закарпаткам не сидиться вдома? Третина жінок виходять на роботу з декрету раніше

Здавалося б, що може бути радіснішим у житті жінки, ніж народження дитини? Щастя материнства справді додає сил, окриляє і вселяє в душу нові надії. Але не завжди.

На Закарпатті відзначатимуть «День Дунаю»

Свято традиційно пройде в басейні річки Тиса – найбільшої притоки Дунаю.

В Ужгороді проведуть «Годину смерті»

Наступного тижня Верховна Рада України матиме останній шанс розглянути пакет законопроектів у сфері охорони здоров’я, підготовлений Урядом, аби цю нагальну реформу не довелося відкладати ще на 3-5 років.

СБУ завершила навчання з антитерору в Ужгороді

В Ужгороді координаційна група антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Закарпатській області провела масштабне тактико-спеціальне навчання.

Фізики УжНУ 50 років співпрацюють із європейським вишем

У 60-х роках минулого століття фізики тодішнього УжДУ почали налагоджувати контакти з європейськими вишами. У перші роки української незалежності співпраця виходить на новий рівень завдяки фізикам-інноваторам – професору УжНУ Василю Різаку і доценту Пряшівського університету Володимиру Шебеню.

Аналітика від Арестовича: Путін готує окупацію сусідки України та гарячу осінь на Донбасі

Військовий експерт Олексій Арестович (на фото) про "Мінськ" і про сценарій Кремля для України

Реабілітацію у сусідній Угорщині пройшли ще семеро АТОшників

У м. Пейч в Угорщині ще семеро українських вояків, які захищали суверенітет України на східних рубежах, пройшли реабілітацію.

Розпочато будівництво 11 км нової дороги на кордоні з Угорщиною

У селі Велика Паладь дорожники почали будівництво дороги до КПП «Велика Паладь – Нодьгодош».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат