Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-08') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11660, 20

На Закарпатті серед мальовничих гір з'явилася унікальна гідроспоруда європейського взірця

У мережі з'явилося ВІДЕО сучасної міні-ГЕС на р. Брустурянка у селі Лопухово на Тячівщині, яка була введена в експлуатацію у 2016 році.

На Закарпатті триває капітальний ремонт траси «Мукачево – Рогатин»

Цього тижня дорожники продовжили капітальний ремонт траси «Мукачево – Рогатин» у Рахівському районі.

Церква вивела на чисту воду брудних маніпуляторів з Мукачівської міськради імені Балоги

У Департаменті інформації УГКЦ рішення Мукачівської міськради про перейменування вулиці Бандери на вулицю Гузара, а вулиці Шухевича на вулицю Шептицького назвали маніпулятивними.

Аналітика: Або Україна проведе реформи, або повернеться до клептократії

Далі мовою оригіналу інтерв'ю з Жераром Роланом, професором економіки та політичних наук Університету Каліфорнії, Берклі (США)

Масарик, Ужгород і Підкарпатська Русь

Томаш Масарик — чехословацький державний і політичний діяч, перший Президент (1918—1935 pp.) Чехословацької Республіки — народився 7 березня 1850 року в містечку Лани (Чехія). Освіту здобув у Віденському і Лейпцизькому університетах. Від 1876 року — доктор філософії Празького університету. Перебував у еміграції, очолював чеський рух опору, висунув ідею створення незалежної Чехословацької держави. Саме йому належить ідея приєднання Підкарпатського краю до складу Чехословаччини. Помер Масарик 14 вересня 1937 року.

Олексій Кошель: Часто політики доводять свої обіцянки до абсурду

Кожен, хто коли-небудь голосував на виборах, знає, скільки передвиборних обіцянок дають кандидати. А чи слідкує хтось, скільки з них було виконано? Однак саме громадський контроль — один із ефективних і необхідних інструментів впливу на владу у демократичному суспільстві.

Wild Wild Fest: Драйвовий музично-велосипедний open air на Закарпатті

Цей фестиваль направду дикий, і не лише вдало обраною локацією посеред гір, атмосферою музики і свободи, а й своєю суцільною відмінністю від більшості закарпатських фестів, які переважно пригощають і продають, а живуть завдяки підтримці влади чи спонсорів. «Wild Wild Fest» розвивається зусиллями ентузіастів, які ж і фінансують його. Це, власне, єдиний закарпа­тський комерційний open air і єдиний український велосипедно-музичний фестиваль, який об’єднує якісну музику, релакс і велорух.

Сумна комунальна історія

Публікуємо листа від нашої читачки Ольги Пономарьової.

Змінено порядок для тих, хто складає іспит на водійське посвідчення

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього рух, за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія.

Все буде джаз!

У Львові відбувся традиційний Alfa Jazz Fest!

Пішов із життя великий патріот Закарпаття Йосип Адальбертович Фізеші

Його трудова діяльність була пов’язана з розвитком харчової промисловості Закарпаття.

Як українцям виводити гроші за кордон і скільки це коштує

Найчастіше капітали потрібні на покупку закордонної нерухомості, відкриття бізнесу і на виїзд на постійне місце проживання

Оприлюднено програму 8-го Параду наречених в Ужгороді

У неділю, 9 липня відбудеться 8-ий парад наречених в Ужгороді.

Закарпатську дитячу обллікарню очолив екс-регіонал Роман Шніцер

Новим керівником Закарпатської обласної дитячої лікарні став Роман Шніцер

Фарисеї з Мукачівської міськради позбавляють городян стадіону

Геть футбол! Даєш генделик! 6 липня,на черговому засіданні Мукачівської міської ради розглянуть питання про розроблення детального плану території по вул.Ужгородська,165А в місті Мукачево, яким буде узаконена зміна цільового призначення земельної ділянки під діючим футбольним полем.

Втрачений Ужгород: канцелярський магазин Шандора Калуї

У міжвоєнні роки на центральній ужгородській вулиці Казінці (нині – Корзо) працював канцелярський магазин, яким володів Шандор Калуя. На одному й тому ж місці протягом 25-ти років він торгував папером, книжками, газетами, журналами, листівками та канцелярським приладдям.

Закарпатець був за крок до крісла голови Світового русинського конгресу

За право очолювати найбільш поважну русинську організацію в Європі та у всьому світі змагалися кандидати від України, Угорщини та США

Москаль повинен строго запитати у закарпатських митників — де гроші?

Чому Закарпаття за рахунок дорожнього експерименту отримало митних коштів удесятеро менше, ніж рідна область закарпатського губернатора — Чернівецька

Москаль: Дороги на Закарпатті ремонтуються не завдяки,   а всупереч «Єдиному центру»!

У ремонті дороги «Довге — Липча», який розпочався цього року, немає жодної заслуги «ЄЦ» та її активістів, навпаки — роботи почалися всупереч діям цієї партії. Про це заявляє голова ОДА Геннадій Москаль.

Коли головні закони нічого не гарантують

Нація без прав і гарантій. Конституція ніби і є. І, кажуть, одна з найкращих у світі. І святкують її, і день вихідний дають. Але написати закони — це одне. Дотримуватися їх — зовсім інше.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат