Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-08') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 11620, 20

Геннадій Москаль відвідав фестиваль атовців в Ужанському нацпарку

На території Ужанського національного парку відбувся патріотичний фестиваль організацій учасників бойових дій в зоні АТО “Загартовані війною”, в якому взяли участь представники більшості районів Закарпаття.

«Королева гандболу з Берегова святкує ювілей»

Нині (20 липня) одній з найтитулованіших спортсменок Закарпаття з ігрових видів спорту, володарці золотих медалей чемпіонату світу (Будапешт-72) та олімпійських ігор (Монреаль–76), чемпіонці УРСР у складі ГК «Колос» («Бактянка») Берегово, Югославії та Ісландії, змс СРСР з гандболу Ніна Гецко–Лобовій — 60.

Анатолій Герей розпочав змагання на Чемпіонаті світу з фехтування у Лейпцигу

У німецькому місті Лейпциг розпочалися головні фехтувальні змагання року – Чемпіонат світу. 19 липня у попередньому раунді турніру стартували чоловіки на шаблі та шпазі, а жінки на рапірах.

Гуцулів в Українських Карпатах мешкає всього близько 20-25 тисяч осіб

Саме стільки людей ідентифікували себе з цим субетносом під час останніх українських переписів населення. Трохи більше живе їх з боку Румунії.

Як змінився порядок виїзду за кордон дітей

Раніше для того, щоб мандрувати з дитиною за кордон, у батьків було два варіанти: можна було внести дані про дитину у свій закордонний паспорт або ж оформити дитячий проїзний документ.

В Ужгород приїхав Великий Будапештський цирк: графік програм

В Ужгород із гастролями завітав Великий Будапештський цирк «Європа». Прем’єра нової програми відбудеться вже цієї п’ятниці.

Мукачівські радіостанції, що належали Балозі, перейшли до інших рук

У трьох комерційних радіостанцій Закарпатської області змінилася структура власності. Мова йде про радіо «Світ FM», «Закарпаття-FM» та «Версія-FM».

Прикордонники Мукачівського загону в охороні кордону почали використовувати безпілотники

З метою патрулювання з повітря лінії державного кордону та контрольованих прикордонних районів, протидії незаконному переміщенню осіб через державний кордон

Новий асфальтний завод відкриють на Хустщині

Дорожня фірма, яка капітально ремонтує трасу «Мукачево – Рогатин» від адміністративної межі Закарпаття на Яблуницькому перевалі, призупиняє роботи через технологічні причини, інорфмує ОДА.

Два дні у Європі: бюджетна подорож у Дебрецен

У середньому два дні самостійно спланованого відпочинку у Дебрецені обійдуться Вам у €130, з урахуванням переїзду в обидва боки, проживання, харчування та розваг.

На Закарпатті почнуть капітальний ремонт двох важливих транспортних магістралей

Найближчим часом на Закарпатті за рахунок «дорожнього експерименту» почнуть ремонт ще двох автодоріг

Річницю Національно-визвольної боротьби угорців 1703-1711 років відзначили і у Закарпатті

Урочистості, присвячені річниці Національно-визвольної війни угорського народу початку 18 століття, відбулися в неділю, 16 липня, біля пам’ятного знаку Турул в смт Вилок на українсько-угорському кордоні.

У центрі Мукачева руйнується унікальний фасад австро-угорської доби

Йдеться про двоповерховий будинок, зведений по вул. Духновича

Знайшли ретро-паровоз для Боржавської вузькоколійки на Закарпатті

Використання ретро-паровоза на Закарпатті було задумане на початку року для відродження та популяризація Боржавської вузькоколійки

Хто з закарпатських нардепів найбагатший

Найближчі родичі всіх мажоритарників від Закарпаття працюють у бізнесі. Від власних фірм вони отримують не лише офіційну зарплату, а й загальний дохід від підприємницької діяльності. Звичайно, на перший погляд, нічого поганого немає в тому, що дружини чи діти задіяні в комерційній справі. Втім, є невеличке «але». У багатьох випадках засновниками фірм, де працюють родичі депутатів, були самі обранці.

Мода на Закарпатті з первісних часів до середини ХХ століття

Історія моди — одна з важливих сторінок минувшини, яка демонструє набагато більше, аніж може здатися на перший погляд. Мода не обмежується подіумними заходами і колекціями відомих кутюр’є, бо відображає глибші суспільні процеси. Тому модні тенденції важливі й для істориків, які за зовнішнім виглядом різних верств населення визначають рівень культури й освіченості населення, іноземні впливи і наслідування. На Закарпатті фешн-середовище формувалося завдяки різним обставинам, тож мода тут є справедливою помічницею історії та археології.

Еко-простір в Ужгороді: натуральні солодощі, іграшки й косметика ручної роботи

Ужгородці Олег і Аня Блажівські понад два роки виготовляють натуральні ласощі. Спочатку робили для себе, згодом проявили себе на ярмарках, а нещодавно відкрили магазин «EcoFood», який незабаром трансформується у міні-кафе. Вони вирізняються, адже підбирають органічні продукти кращої якості, експериментують зі смаками та асортиментом і додають нових смаків ужгородцям та туристам.

Сесія ліквідувала КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» і перенесла на кінець року закупівлю

Сесійне засідання Ужгородської міської ради у четвер 13 липня попри певні очікування — на розгляд мали винести питання недовіри міському голові — пройшло без сенсацій. Загальну переважно умиротворену атмосферу сесійної зали порушували хіба обурені городяни, які перебували на сесії у відчайдушному сподіванні вирішити якісь свої наболілі питання.

Москаль судитиметься із мукачівськими депутатами через Бандеру і Шухевича

Нещодавно на сесії Мукачівської міськради депутати вирішили перейменувати вулиці Степану Бандері та Роману Шухевичу — відповідно на вулиці Любомира Гузара та Андрея Шептицького. Також депутати мукачівської міськради на цій таки сесії іронічно познущалися з Геннадія Москаля, назвавши в його честь «тупик».

На Закарпатті газифікують найвисокогірніший район

Рахівщина – єдиний район Закарпаття і один із кількох в Україні, які взагалі не газифіковані

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат