Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-05') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 7940, 20

Українсько-угорське підприємство налагодить переробку побутових відходів на Закарпатті

Меморандум про співпрацю у переробці твердих побутових відходів підписали Угорсько-українська торгово-промислова палата та Закарпатська ОДА.

У Великому Березному одночасно сталися дві пожежі

Учора, 11 лютого, сталося загоряння на одному з підприємств і у житловому секторі.

Ужгородський міськрайонний суд наклав арешт на земельні ділянки біля обласного драмтеатру

В Ужгородському міськрайонному суді відбулося засідання щодо позову управління Нацполіції про накладення арешту на земельні ділянки поблизу драмтеатру в Ужгороді.

Невакцинованих дітей не пускатимуть до шкіл та дитсадків

Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації.

У Закарпатській ОДА відбулася міжнародна конференція присвячена Карпатській бджолі

У понеділок, 11 лютого, у великій залі Закарпатської ОДА відкрили ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Збереження та репродукція карпатських бджіл». На подію завітали понад півтори сотні бджолярів і пасічників з різних куточків України та закордоння, де знають і культивують розведення унікальної карпатської бджоли. Почесними гостями стали керівники галузевих спілок та організацій.

Лісівники проводять рейди з виявлення незаконних рубок на Закарпатті (ВІДЕО)

Працівники державної лісової охорони посилену увагу приділяють не тільки лісовідтворенню, а й збереженню лісу від незаконних рубок. З цією метою вони регулярно проводять рейди лісовими масивами. Відтак, днями працівники відділу охорони і захисту лісу та внутрішнього аудиту ЗОУЛМГ разом із пресою провели черговий рейд лісовими масивами Закарпаття.

На дорозі державного значення «Перечин – Свалява» стався зсув

У неділю (10.02) річка Тур’я, яка піднялася через танення снігу, підмила берег і спричинила невеликий зсув на дорозі державного значення «Перечин – Свалява» між селами Порошково і Тур’я Поляна Перечинського району.

На фронті зник боєць із Закарпаття

Є імовірність, що він потрапив у полон.

Боржавські полонини як симптом екологічного одужування суспільства

Те, що в Україні влада і суспільство мають застарілі системні хвороби вже ні для кого не секрет. Негативні наслідки цих хвороб проявляються не тільки в зниженні якості і рівня життя простих громадян, а й у хижацькому природокористуванні та забрудненні довкілля. І хоч історія захворювань складна і тривала, головна їх причина часто банально проста: тотальне нехтування купкою агресивної меншості через реалізацію своїх приватних чи корпоративних інтересів — системи суспільних цінностей та інтересів громад. А слабкість громадянського спротиву і роз’єднаність громадянського суспільства ще більше заохочують агресивну меншість до дій. Схоже, в екологічному вимірі з’являються перші ознаки суспільного одужування. І не лише на Закарпатті.

Облдержадміністрація просить вибачення в туристів із Румунії, від котрих наші правоохоронці вимагают

Закарпатська обласна державна адміністрація просить вибачення у громадян Румунії, котрі через Закарпаття приїжджають в Україну відпочити на гірськолижний курорт «Буковель» і стикаються з фактами масового вимагання грошей із боку поліцейських постів у Тячівському й Рахівському районах.

Москаль закликає поліцію діяти максимально жорстко зі активістами-рекетирами

Голова облдержадміністрації звертається до керівництва Головного управління Нацполіції в Закарпатській області із закликом діяти максимально жорстко зі злочинцями, котрі, прикриваючись членством у громадських організаціях, займаються відвертим криміналом – рекетом і розбійними нападами.

Затриманий на кордоні з Закарпаттям фінансовий аферист зі Швеції намагався покінчити життя самогубст

41-річного шведського бізнесменa Еміля Амірa Інгмaнсонa (Emil Amir Ingmanson), відомого як Мaкс Сервін, звинувaчують у тому, що він обдурив 22 тисячі пенсіонерів Швеції нa суму 2,4 млрд. шведських крон (247 млн. євро).

Вода в Ужгороді коштуватиме 25 грн.

Днями Водоканал, посилаючись на рішення НКРЕКП, поширив нові тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення.

На Іршавщині четверо розбійників напали на АЗС та заволоділи двома вантажівками

Учора, 8 лютого, в Іршавське відділення поліції звернувся із заявою житель Іршавщини, приватний підприємець.

Що необхідно для того, щоб «Малий Галагов» включили до Світової спадщини ЮНЕСКО

Архітектор Петро Сарваш в ефірі телепроекту «Тема дня» на Суспільному UA: ЗАКАРПАТТЯ розповів, що для цього необхідно.

Іршавські МНСники врятували з колодязя кота Барсіка

Сьогодні до іршавських рятувальників за допомогою звернулася мешканка села Великий Раковець.

Патрульні поліцейські Мукачева врятували житловий будинок від знищення

Сьогодні вдень мукачівські поліцейські патрулюючи місто, помітили сильне задимлення на одному з обійсть по вулиці Дарвіна.

Від сьогодні на «Палачінту» ужгородців возить спеціальний паровозик (ГРАФІК)

Протягом трьох днів фестивалю — з 8 по 10 лютого — всіх бажаючих із центру міста у парк і назад возить ось такий камерний паровозик. Курсує він маршрутом: парк Боздоський — Словʼянська набережна — міст Масарика — наб. Незалежності — пл. Театральна. І так само у зворотному напрямку.

Закарпатські митники передали до музею горщик бронзової доби

Глиняний горщик датується ХІІ-ІХ століттям до нашої ери. Тобто вироблений майже 3 тисячі років тому на території Правобережної України. Горщик передали до музею українського гончарства, що у селі Опішне на Полтавщині.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат