В Ужгороді відбудеться суд по резонансній справі прихильника росії та путіна Володимира Гісема

admin 30.01.2024 12:38 ПОДІЇ

Імперія корупції не руйнується за один день Однак, є надія що не всіх можна купити і   нарешті притягнуть до відповідальності директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема за рейдерське захоплення державних підприємств та земель. А поки правоохоронні органи розслідують кримінальні провадження по відмиванню коштів Рівненської атомної станції через фірми Гісема у тому числі і у Словаччині.

Ми продовжуємо слідкувати за конфліктом який є найбільшою ганьбою для Закарпаття між Володимиром Гісемом   (батько ) та Мирославом Гісемом (син),   боротьба з власним сином Мирославом це найгірше що може бути. І ця боротьба цинічно використовується батьком   для відведення уваги від своїх незаконних дій.
Як відомо батько не тільки   незаконно заволодів акціями знакового підприємства Плодоовоч-Уж, якого Гісем Мирослав, володів 43,19 % голосів в статутному капіталі товариства, будь-які загальні збори Плодоовоч-Уж не були повноважними без його участі. Але Гісем-старший провів незаконні збори після чого частка Гісема-молодшого незаконно була зменшена з 43,19% до 3,2093% статутного капіталу. Більше того, згодом Батько ще й почав судові переслідування проти сина, залучивши для цього ряд «підгодованих» конвертами правоохоронців.
А ось часова послідовність наступних дій.
Мирослав Гісем у 2019 році звернувся до суду з позовом про захист своїх прав. Справа №907/155/19 розглядалась Господарським судом Закарпатського області (суд першої інстанції), який рішенням від 15.01.2020р. задовольнив позов повністю та визнав недійсними рішення загальних зборів учасників товариства. Наступні   судові інстанції скасували дане рішення суду, у зв’язку з ніби неправильно обраним способом   захисту та надали чіткі рекомендації щодо того, який потрібно обирати спосіб захисту. Це було викладене   постанові у справі №907/155/19 від 22.12.2020 року.
01.02.2024 повинно відбутись судове засідання у Господарському суді Закарпатської області за позовом Мирослава Гісема по справі №907/1019/21   про визнання недійсними рішень, скасування державної реєстрації змін до установчих документів, визначення частки у статутному капіталі ТОВ «Плодоовоч-Уж». Позов подано саме з такими вимогами, як вказав Верховний суд.
Корупція перемагала справедливість,   але зараз є надія, що війна внесла зміни у сприйняття корупції в суспільстві та серед Західних партнерів України. Нема сумніву, що   суд та правоохоронні органи будуть на стороні Закону.
Як відомо, Володимир Гісем перебуває під постійним контролем з Києва та й судді вже не мають наміру підставляти свою репутацію, особливо зараз, коли в Україні розпочалася масштабна війна з корупцію на вимогу Євросоюзу та США.
Є велика надія, що «червоного директора» «битимуть» за незаконні приватизації, за прихильність до росії, за відмивання коштів Рівненської АЕС, за вивезення коштів до Словаччини, за незаконне отримання земель, за рейдерські дії. Ну і невдовзі ми станемо свідками повернення коньячного заводу його справжнім акціонерам – колективу. А ми і надалі будемо спостерігати за розвитком подій спільно з НАБУ, ДБР, СБУ, ВАКС, офісом Генерального Прокурора.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат