Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-01') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 3840, 20

Більше половини переселенців, які зараз проживають на Закарпатті, мають намір повернутися додому

До таких висновків дійшов Національний інститут стратегічних досліджень, який на замовлення Закарпатської ОВА провів дослідження ситуації потреб внутрішньо переміщених осіб у регіоні та оприлюднив дані досліджень.

У Мукачеві можуть ввести військову адміністрацію

Маніпуляції мера Мукачева Андрія Балоги вже не сприймаються депутатським корпусом і вони мають намір діяти більш рішуче.

Даремний переляк

Чомусь критичною у цій війні   вважалася дата 9 травня. Росіяни казали, що на цю дату Україна готує масований обстріл території Росії включно з Москвою і навіть відмінили в більшості прикордонних містах паради. У самій Москві парад таки відбувся, але тривав він всього 45 хвилин, а з танків по площі перед Кремлем проїхав лише один танк. Та й той був музейним експонатом. На парад приїхали лише декілька президентів з країн Середньої Азії і Лукашенко. Але Лукашенку було так погано, що він навіть не залишився на обід і полетів додому. Одним словом – ганьба.

На Закарпатті тривають заняття з молоддю в межах початкової підготовки громадян України до нацспроти

Для школярів розгорнули навчальні місця, де фахові інструктори ознайомлюють їх із будовою стрілецької зброї, основами стрільби та заходами безпеки. Проводять й практичні стрільби зі штатної зброї, під час яких учні відпрацьовують відповідні вправи. Водночас школярі мають можливість оглянути зразки бойової техніки, фортифікаційні елементи, повідомляє голова ОВА Віктор Микита.

Завдяки сприятливим погодним умовам на Закарпатті засіяно й засаджено 75 тисяч га

Нашим аграріям уже вдалося завершити посів вівса, ярих пшениці та ячменю на площі 2,5 тисячі га, повідомляє заступник голови ОВА Василь Іванчо.

На Закарпатті з робочим візитом перебуває Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад

Спільно оглянули найбільші пункти перетину області, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Закарпатський апеляційний суд відмовився брати під варту ґвалтівників 14-річної дівчини

Як ми повідомляли, у Верхніх Воротах на Воловеччині троє підлітків запросили знайому школярку до підвалу, а потім гвалтували її і відео оприлюднили в інтернеті.

Ужгородцю, який закликав армію рф «звільнити Ужгород», повідомили про підозру

СБУ викрила агітатора, який закликав до проголошення на території Закарпаття псевдоутворення «Республіка Підкарпатська Русь» та виправдовував збройну агресію рф проти України.

На Закарпатті запустили інформаційно-довідковий портал

Сьогодні на Закарпатті презентували цифровий   інформаційно-довідковий портал (www.dopomoga.digital-zakarpattia.com.ua). Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита.

Головного архітектора Ужгорода підозрюють у службовому підробленні

Прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Ужгородської міської ради за фактом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів.

На Тячівщині горів дизельний потяг

10 травня до ДСНС надійшло повідомлення про пожежу в моторному відсіку дизельного поїзда сполучення Солотвино - Королево на залізничній станції Грушово.

Саме в Україні світ бачитиме, на що здатна Європа – звернення Президента Володимира Зеленського

«Наш міжнародний блок дуже активно, в деталях працює з партнерами заради нових оборонних пакетів для України. Нові рішення – вже на робочому рівні. Більше захисту для нашого неба, більше можливостей для нашої оборони та руху на землі… Провів сьогодні кілька нарад, де ми все це обговорювали. І очікуємо вже найближчим часом відповідних кроків від партнерів.

В Ужгороді презентували черговий етап транскордонної програми Interreg NEXT «Румунія – Україна»

Нові можливості для закарпатців: на інформаційній сесії в Ужгороді презентували новий етап транскордонної програми Interreg NEXT «Румунія – Україна», яка дозволить втілити цікаві й корисні ініціативи в нашому регіоні, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

Мешканець Рахівщини отримав 7 років тюрми за переправлення ухилянтів до Румунії

Мешканця с. Середнє Водяне засуджено до 7 років ув’язнення за незаконне переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків через кордон з корисливих мотивів. Водночас ухвалено рішення щодо конфіскації усього належного йому майна.

Головному олімпійцю Закарпаття – 70

«А роки, як співається у відомій пісні, – наче птахи, летять, і ніколи нам озирнутись назад». Проте потрібно, бо без минулого немає сучасного й не буде майбутнього. Саме тому і взялися за пера, щоб бодай тезисно нагадати епізоди життя людини, із якою працюємо й дружимо, організовуємо та проводимо різні спортивні заходи, пропагуємо олімпійські цінності в краї й Україні, зустрічаємося зі своїми олімпійцями більше чверті століття.

Чому, незважаючи на впровадження електронної черги, на деяких пунктах пропуску з’явилися черги?

Електронна черга запрацювала добу тому. Однак водіям ще потрібно трохи часу, щоб звикнути, аби процес очікування своєї черги і перетину кордону налагодився, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Прикордонники подали судовий позов на Ужанський національний парк та його співробітника

Сьогодні Чопський прикордонний загін надіслав на адресу Великоберезнянського районного суду позовну заяву про захист ділової репутації юридичної особи. Відповідачами у справі визначено безпосередньо Ужанський національний природний парк та начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду цього парку Владислава Каменцу.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат