У Берегові покарали жінку, яка кілька разів викликала швидку допомогу, заради забави

103 Закарпаття 07.05.2024 18:39 КРИМІНАЛ

Сьогодні вночі у Берегово на лінію "103" надійшло повідомлення: "Жінці погано, дуже високий тиск." Бригада № 600 домчала до "хворої" за кілька хвилин. На місці з'ясувалося, що жінка невідкладної медичної допомоги не потребує.

Після обговорення неприпустимості таких "дзвінків" бригада повернулась на базу. І вже за 5 хвилин - новий дзвінок. На ту саму адресу, до цієї ж пацієнтки зі скаргами, що "медики не надали допомогу, але людині знову погано, тиск знову високий"... Бригада повернулась на місце виклику і після чергового огляду "пацієнтки" викликали поліцію.

Правоохоронці склали протокол про необгрунтований виклик та надання неправдивої інформації. Розмір штрафу за це адмінпорушення встановили максимальний - 3400 грн.

103 нагадує: Кожен виїзд "швидкої" на подібні виклики - це не лише витрати матеріальних ресурсів, а й втрата часу, який може коштувати життя реальному пацієнту, що критично потребує медичної допомоги... Закликаємо відповідально ставитися до використання лінії 103.

Давайте разом допоможемо зберегти ресурси для тих, кому вони справді необхідні!

Довідково: З 2021 року підвищено розміри штрафів за завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань. Згідно статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення загрожує штрафом від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (850-3400 грн.).

103 Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат