Двоє закарпаток оформили фіктивне опікунство для незаконного перетину кордону військовозобовʼязаними

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 17.05.2024 15:57 КРИМІНАЛ

Закарпатські правоохоронці викрили злочинну діяльність 41-річної та 54-річної жительок Хустщини, які виготовляли фіктивні документи для чоловіків мобілізаційного віку та сприяли їх незаконній переправі через кордон України.

Було встановлено, що 41-річна співробітниця медустанови та 54-річна діловод однієї з територіальних громад Хустщини сприяли військовозобовʼязаним у виготовленні документів, які б дозволили їм виїхати за кордон. Йдеться про фіктивні медичні довідки лікарсько-консультативної комісії щодо догляду за близькими родичами, на підставі яких у подальшому клієнти оформляли так зване «опікунство». Вартість таких незаконних послуг щодо безперешкодного перетину держкордону становила 8 500 доларів США з людини.

У ході оперативної роботи з’ясувалося, що жінки уже отримали 2000 доларів США завдатку та домовилися з клієнтом про зустріч для передачі пакету документів і надання детальних інструкцій щодо перетину кордону та узгодження дати остаточного розрахунку.  

У ході контролю за вчиненням злочину поліцейські затримали обох підозрюваних. За скоєне затриманим загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат