Переправник з Ужгородщини отримав 8 років ув’язнення і конфіскація авто в дохід держави

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 10.05.2024 16:34 КРИМІНАЛ

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури до 8 років позбавлення волі засуджено мешканця Ужгородського району за організацію незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).



Також суд ухвалив рішення позбавити чоловіка права на 3 роки обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та конфіскувати усе належне йому майно.

Прокурор у судовому засіданні довів, що обвинувачений підшукав двох осіб, які вимушено переїхали на Закарпаття через війну, та домовився про їх подальше переправлення до Словаччини в обхід офіційних пунктів пропуску.

Закарпатця викрили в липні 2022 року на Ужгородщині, у с. Тийглаш, після одержання 7000 доларів США. Він саме встиг відвезти «клієнтів» до місцевості поблизу кордону, де останніх затримали прикордонники Чопського загону спільно з поліцейськими ГУ Нацполіції Закарпаття.

Ужгородський міськрайонний суд прийняв рішення конфіскувати в дохід держави автомобіль «Nissan X-Trail» та два мобільні телефони, які чоловік використовував у протиправній діяльності. Набрання вироком законної сили очікується, триває час на апеляційне оскарження.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат