Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-06') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 1140, 20

На Воловеччині зросла популяція бобрів

Бобер — рід великих водних гризунів з перетинчастими лапами, широким плоским хвостом і густим, водонепроникним хутром. Тварин не було помічено на Воловеччині протягом останніх восьми років.

ТГМ — taticek та некоронований король, який подарував Закарпаттю «золоте двадцятиліття»

На початку 1919 року закарпатську землю зайняла чехословацька армія, а вже у травні збори в Ужгороді виступили за входження краю до складу Чехословаччини. У червні 1920-го за Сен-Жерменським договором Підкарпатська Русь, чеською Zeme Podkarpatoruska, стала окремою адміністративною одиницею країни, що асоціювалася із яскравою постаттю Масарика, першого Президента Чехословацької Республіки.

Лісівникам Рахівського лісодослідного господарства затвердили сертифікат FSC

Цього року державне підприємство «Рахівське лісове дослідне господарство» успішно пройшло наглядовий аудит, який проходив на підприємстві з 10 по 12 вересня цього року. За результатами аудиту підприємство рекомендоване на продовження дії міжнародного сертифікату, який підтверджує ефективне управління лісом.

Третина усіх усиновлених дітей на Закарпатті, усиновлена іноземцями

У 2018 році на Закарпатті вже усиновлено 58 дітей, у тому числі громадянами України – 44, іноземними громадянами – 14.

Закарпаття впевнено демонструє стабільність у збереженні чисельності населення

Свіжі дані щодо чисельності населення Закарпаття, оприлюднені Головним управлінням статистики області, демонструють, що в краї, на відміну від інших регіонів України, й надалі зберігається демографічна стабільність.

На Свалявщині вантажівка впала з мосту

Водія з понівеченого «Renault Magnum» діставали свалявські рятувальники.

З початку року через низькі зарплати з Закарпатгазу звільнилося 185 працівників

Станом на початок вересня в компанії нараховується 496 вакантних посад, і їх кількість щомісяця зростає. Основна причина звільнень — низький рівень заробітної плати на підприємстві, — повідомили в прес-центрі підприємства.

«Епідемія перекриття»

Москаль просить поліцію порушити кримінальні справи за фактом перекриття автодоріг провокаторами.

Що робити з мовами в Україні

Питання мов у нашій країні останнім часом мало виключно політичний характер. Саме це питання використовувалося багатьма штабами партій, особливо перед виборами.

Ужгородському лісовому господарству підтвердили сертифікацію

Оцінка відповідності системи ведення лісового господарства міжнародним стандартам – так коротко можна назвати систему сертифікації за міжнародною схемою Ради розпорядників лісів, яку іще іменують Лісовою опікунською радою (ЛОР — Forest Stewardship Council, FSC). Ця міжнародна некомерційна неурядова організація через відповідні свої структури гарантує незалежність, неупередженість та об’єктивність оцінки ведення лісового господарства у будь-якій країні. Експерти вкотре підтвердили: діяльність держпідприємства «Ужгородське лісове господарство» є прозорою і відповідає міжнародним вимогам.

«Ясінянське ЛМГ» проводить моніторинг, охорону   рідкісних рослин

Державна лісова охорона Ясінянського лісомисливгоспу піклуються про збереження і розвиток унікальних природних комплексів у державному лісфонді.

На лікування постраждалих учасників Революції Гідності та АТО виділять 540 тисяч гривень

Про заходи із забезпечення санаторно-курортним лікуванням та соціально-професійною адаптацією постраждалих учасників Революції Гідності та АТО розповіли у Закарпатській ОДА.

В Ужгороді є лабораторія США з виготовлення хімічної зброї?

Цього тижня виник міжнародний скандал. Колишній міністр Державної безпеки Грузії Ігор Гіоргадзе повідомив про те, що на території Грузії та України діють таємні лабораторії США, де проводять біохімічні експерименти над людьми.

Британці засуджують порушників і шахраїв у сфері соцвиплат. А українці? Вже є дані дослідження

Британці добре розуміють: гідний соціальний захист неможливий без контролю за тим, щоб кошти, призначені нужденним, надходили за адресою, а не прилипали до рук спритників і шахраїв.

В Ужгороді знайшли двох убитих собак

Одна з них з відрізаною головою.

На Говерлі рясно цвіте рододендрон

Червона рута – назва гірської квітки, що росте у високогір’ї Українських Карпат. За древніми гуцульськими легендами, що досі з покоління в покоління переказують жителі гірської Рахівщини, червоною рутою вважають рододендрон миртолистий.

Лісівники Берегівщини відновили стародавній колодязь

У рамках роботи благоустрою територій, акцій «За чисте довкілля», «Розчистимо лісові джерела» в Берегуйфалівському лісництві державного підприємства «Берегівське лісове господарство» облаштовано колодязь, який знаходиться в селі Ремети, однак прилягає до лісового фонду.

Соціально-економічне становище Закарпаття за даними статистики

Населення. На 1 липня 2018р. в області, за оцінкою, чисельність наявного населення становила 1256,9 тис. осіб. Упродовж січня–червня 2018р. мало місце загальне зменшення населення на 1210 осіб.

Закарпатку, яка збирала в лісі гриби і заблукала, знайшли івано-франківські рятувальники

Уночі 8 вересня до закарпатських рятувальників надійшло повідомлення, що під час збору грибів в районі гора Сивуля заблукала 31-річна мешканка села Ганичі Тячівського району.

Закарпатська ОДА звернулася до суду, щоб отримати з Держказначейства кошти на ремонт доріг

– У 2018 році Дорожній експеримент (перерахування на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання митницею планових показників) на Закарпатті практично припинив дію, – заявляє Геннадій Москаль. – Мінфін України настільки завищив Закарпатській митниці планові показники, що та їх не може виконати, а не те, що перевиконати.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат