Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-07-05') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 1000, 20

Шпилькові насадження на Рахівщині під надійною охороною (ВІДЕО)

Останній тиждень перед Новим Роком – гаряча пора, особливо якщо говорити про ялинку, яку кожен господар хоче бачити у своїй оселі. Більшість закарпатців намагаються придбати зелену красуню легальним шляхом, однак трапляються й такі, які йдуть за новорічним символом у ліс.

Закарпатська область витрачає на туризм більше, ніж заробляє з нього

Це триває з року   в рік і ніхто не робить висновків.

Стихійні ялинкові базари: невловимі браконьєри та заготівля новорічних деревець

На Закарпатті, як повідомили Opinion в обласному управлінні лісового й мисливського господарства, лісівники виростили на спеціальних новорічних плантаціях площею понад 23 га майже 23 тис. ялиць, ялин і сосен. Запевнили нас і в тому, що нині посилено пильнують новорічні деревця.

На Драгобраті кажуть, що сноубордистка сама винна в тому що сталося

24 грудня на гірськолижному курорті Драгобрат сноубордистка порапила під   ретрак. Потерпілу доставили до лікарні.

Як на Закарпатті рятують цуцика, якому петардою розірвало щелепу

Ця історія почалася з того, що ужгородські зоозахисники отримали повідомлення про те, що в Ужгороді виявили цуцика з пошкодженими щелепами. Коли цуцика побачили волонтери-зоозахисники, то були просто шоковані, бо щелепи були не просто пошкоджені. Верхньої щелепи фактично не було, а частина нижньої просто висіла.

Хто має право на отримання пільг при придбанні твердого палива і скрапленого газу (ВІДЕО)

Для призначення пільг потрібно звернутися до структурних підрозділів соцзахисту населення, або до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.

Завдяки лісівникам та єгерям у Ясінянському лісомисливгоспі збільшується популяція тварин (ВІДЕО)

Єгер Лазещинського лісництва Іван Куриляк набирає сіно та снопи малини із спеціального кормосховища для підгодівлі диких тварин. Розповідає, аби кормосховище взимку було вщент заповнено сіном, впродовж цілого літа та осені проводиться його збір та заготівля. Всього на підвідомчій території єгеря два таких кормосховища.

На Закарпатті реставрують унікальні зразки дерев’яної сакральної архітектури

Сакральні мистецтво та архітектура – це та частина інфраструктури, яка чи не найбільше потребує збереження і відновлення. Офіційно на відповідному обліку в області знаходяться більше 120 старовинних дерев’яних церков, будівництво яких датовано від середини XV до кінця ХІХ ст. Це і діючі храми, і туристичні об’єкти, на які щороку приїздять подивитися тисячі гостей Закарпаття.

Г.Москаль і Л.Непоп засудили антиугорські провокації й обговорили спільні українсько-угорські проект

У Берегові на базі колишньої російської школи можна відкрити українсько-угорську школу – це була би своєрідна школа дружби

Закарпатський рибоохоронний патруль з початку грудня зафіксував 33 порушення

З початку грудня інспекторами Закарпатського рибоохоронного патруля було здійснено 18 рейдів на водоймах та ринках області. В результаті проведених заходів викрито 33 порушення правил рибальства. З них п’ять порушень є грубими.

«Не будь баобабом»: Ужгородці подарували свято підопічним семи психоневрологічних інтернатів на Зака

Відомий закарпатський правозахисник, громадський активіст Олег Григор’єв на початку грудня спільно з Рухом підтримки закарпатських воїнів провели рейд по психоневрологічних інтернатах області. «Наразі предметами першої необхідності та одягом в інтернатах забезпеченні, а от звичні для нас речі: цукерки та фрукти, для вихованців інтернатів щось особливе», — написав у кінці листопада Олег.

ID-картка або внутрішній паспорт

Що потрібно знати про новий документ?

Суд у Хусті відмінив своє ж рішення щодо підлітка-вбивці

Підліток-вбивця із Нижньої Апші залишається за гратами.

На Березнянщині відкрились спеціальні пункти реалізації дров

Останнім часом дуже часто говорять про постійне подорожчання традиційних джерел енергії, особливо газу. Відтак обігріти приміщення цим видом палива нині для багатьох стає розкішшю. І тут у пригоді стануть джерела енергії, які покликані прийти на зміну дорогому газу. До того ж у Закарпатській області більшість території гірська та вкрита лісом. Тож місцеве населення обирає для опалення домівок тверде паливо.

З початку року до водойм Закарпаття вселено 120 тис. екземплярів молоді риби

Вселення водних біоресурсів у водні об’єкти Закарпатської області здійснюється за рахунок користувачів, які діють згідно Режимів спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ), благодійних внесків, підприємств регіону тощо.

Відновлення унікальних пам’яток та об’єктів – запорука розвитку галузі туризму на Закарпатті в насту

Протягом останніх кількох років галузь туризму отримала потужний поштовх до розвитку й у подальшому залишатиметься пріоритетною для керівництва області. На цьому під час засідання Ради регіонального розвитку Закарпаття наголосив керівник краю Геннадій Москаль.

Лісівники Закарпаття виписали населенню майже 200 тис. кбм. паливних дров

Лісівники Закарпаття переглянули ціни на паливні дрова для населення. Цьому передувала зустріч начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги з громадськими активістами.

Лісівники Іршавщини врятували та прихистили козуль

Річанське лісництво, Довжанського лісомислиського господарства, стало домівкою для трьох козуль. На території підприємства лісівниками було збудовано спеціальний вольєр, де на сьогоднішній день знайшли прихисток три козулі.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат