Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-07-05') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 920, 20

На Закарпатті активісти знову хочуть перекривати дороги

Кожної весни наші дороги мають жалюгідний стан. Хоча останнім часом місцями дороги вже будують капітально і там, де це роблять іноземці, дороги таки витримують зиму. Але таких доріг дуже мало.

В Ужгороді поліцейські перевіряли, як водії реагують на сигнал сирени і проблискового маячка (ВІДЕО)

Вчора, патрульні спільно з каретою швидкої виїхали на чергове відпрацювання. Із проблисковими маячками й сиреною. Операція "Маячок" проводиться на Закарпатті 2-3 рази на рік.

Лісівники попереджають: У лісах області настав пожежонебезпечний період

На Ужгородщині розпочалася масштабна підготовка до пожежонебезпечного періоду. Учора відбулась нарада за участі працівників Державної прикорданної служби, Ужгородського лісгоспу та УДСНС в Закарпатській області.

У Виноградові сталася пожежа на території навчального закладу

Осередком виникнення загоряння стала кімната вахтера в будівлі Виноградівського державного коледжу Мукачівського державного університету (вул. Станційна).

Лісівники оголосили зелений фотоконкурс «Посади дерево»

Треба посадити дерево, сфотографувати, відправити світлину на конкурс і отримати приз.

Колією до Європи: Безвіз відкриває українцям дороги

Перший щоденний прямий безпересадковий потяг рейсом «Мукачево—Будапешт», якого чекали з нетерпінням не тільки закарпатці, стартував 9 грудня. А вже в кінці лютого голова правління ПрАТ «Укрзалізниці» Євген Кравцов проанонсував наступний маршрут до Європи — потяг «Мукачево—Кошице».

Як ся кличеш, юний закарпатцю?

Закарпатці дотепер традиційно давали своїм нащадкам звичні імена. Називали синів переважно так, як батька й діда. «Без «вихилясів», — говорить про це один із ужгородських професорів. — Тому у нас навіть відомі люди — керівники всеукраїнського масштабу — такі, як колишній очільник МНС і віце-спікер парламенту та перший заступник керівника уряду Дурдинець — Василь Васильович; екс-міністр зовнішніх економічних зв’язків Герц — Іван Іванович; авторитетний керівник закарпатської митниці Майор — Василь Васильович; голова облвиконкому Мальованик — Михайло Михайлович; народний художник України Ілько — Іван Іванович; поети Кузан і його тезка Кухта — Василі Васильовичі і т. д.».

Міністр Гриневич підтвердила, що угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщи

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич підтвердила, що угорські вчителі Закарпаття отримують грошову допомогу з Угорщини. І сказала це міністр із тривогою, в контексті того, що угорськомовні вчителі підтримують Угорщину в тому, щоб викладання предметів в угорськомовних школах було виключно на угорській мові.

В Ужгороді скажений собака покусав господаря

Ще 10 березня до державної ветлікарні в Ужгороді звернувся господар собаки з проханням про допомогу. Собака був у агональному стані, а через деякий час загинув.

На Закарпатті стартує «Сезон тиші» для диких тварин

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 року № 322-VIII «Про внесения змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» встановлено, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведения робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

До 8 Березня шестеро закарпаток отримали від Президента нагороди та почесні звання

Згідно з указом Президента України Петра Порошенка №58/2019 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня», шестеро мешканок Закарпаття отримали президентські нагороди та почесні звання.

Регіональна комісія проголосувала за реабілітацію колишнього політв’язня Івана Мирона

У середу, 6 березня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з реабілітації, на якому розглядалася справа про визнання політв’язня Івана Мирона реабілітованим.

На Рахівщині сільський голова за допомогою простого пристрою переробляє склотару на пісок

Сільський голова Косівської Поляни Федір Митрук змайстрував пристрій для утилізації скляних пляшок.

В районі Говерли заблукали туристи з Одеси - чоловік та жінка

Учора ввечері під час проходження маршруту жінка травмувалася - туристи звернулися за допомогою до рятувальників.

Майже мільярд гривень до бюджету: закінчився пільговий період розмитнення авто на Закарпатській митн

У п’яницю, 22 лютого 2019 року, завершився пільговий період із застосування пониженої ставки акцизного податку для розмитнення транспортних засобів. Декларації, які громадяни подали до 24 години останнього дня дії пільгового періоду Закарпатською митницею ДФС відпрацьовано та оформлено в межах пільгового режиму. Про це сьогодні під час брифінгу розповів начальник Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв.

Валерій Мурга: Туристична галузь має стати однією з найбільших наповнювачів місцевих бюджетів

У Карпатах лісівники планують розвивати туризм за рахунок втілення в життя масштабних проектів відновлення історичних родзинок краю. Про це зазначив начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга.

За останні дні на пожежах області загинули двоє людей

Упродовж вихідних на території Закарпатської області зареєстровано 33 пожежі, 12 з яких - у житловому секторі. У 2 випадках вогонь забрав життя двох людей.

Співанки, що на душу лягають…

У ці лютневі дні 100 років виповнилося б уродженці села Голятин Гафії Зимомрі — простій сільській співачці-коломийкарці, яка стала автором трьох окремих книг. Розповідь про неї є навіть в «Українській музичній енциклопедії» .

На 95-му році життя відійшов у вічність Казимір Гурницький

Видатного історика, науковця, сходознавця Казиміра Гурницького не стало 20 лютого.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат