Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5220, 20

Науковці дискутуватимуть про Чехію в Ужгороді (ОГОЛОШЕННЯ)

Науково-дослідний інститут Центральної Європи та Центр історичних студій з богемістики і словакістики запрошують   до участі в Ужгородських чеських наукових читаннях, метою яких є обговорення результатів наукових досліджень історичного розвитку, культури чеських земель, сучасних соціально-політичних реалій та стану правових інститутів Чеської Республіки, еволюції та перспектив українсько-чеських зв’язків, майбутніх викликів для Праги, зокрема враховуючи її членство в Європейському Союзі.

В Ужгороді відновлять молодіжний центр праці

13 травня Комісія з питань молодіжних ініціатив Громадської Ради при Закарпатській ОДА у прес-центрі «Нове Закарпаття» провела круглий стіл із закарпатськими роботодавцями. До участі також були запрошені представники Регіонального центру праці та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

В Ужгороді   обговорили сучасні методи лікування раку

Про нові підходи у лікуванні раку говорили протягом двох днів в Ужгороді на науковій конференції онкологи з усієї країни та Європи.

За недобросовісну конкуренцію - штраф

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало два суб’єкти господарювання на 50 тис. грн загалом за недобросовісну конкуренцію.

За зловживання на ринку ритуальних послуг   — штрафні санкції

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало МКП «Бюро ритуальних послуг» Хустської міської ради на 5 тис. грн за зловживання монопольним становищем на ринку ритуальних послуг.

Через 505 пачок сигарет   українець залишився без іномарки

Спроба нашого співвітчизника перевезти приховані тютюнові вироби та отримати прибуток з їх перепродажу і Румунії, обернулася втратою і товару, і автомобіля марки “KIA CARNIVAL”.

Суд підтвердив законність рішення АКУ

Господарський суд Закарпатської області підтвердив законність рішення адміністративної колегії Закарпатського обласного відділення Антимонопольного комітету України, яким у грудні 2012 року накладено штраф на ДП «Брустурянське лісомисливське господарство» та ПП «Рись».

ДАІ спіймала п'яних таксистів

З метою забезпечення належної безпеки дорожнього руху під час перевезення людей, працівники Державтоінспекції проводять регулярні заходи по контролю за дотриманням законодавства під час надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Гурт "Rock-H" почав зйомки нового кліпу

У четвер, 9 травня, гурт «Рокаш» почав роботу над зйомками нового відеокліпу на пісню «До милої, до тої», яка ввійшла до другого альбому гурту під назвою «Отава».

Воловецькі рятувальники мають спецспорядження та бойовий одяг від чехів

10 травня   у Державній пожежно-рятувальній частині № 11 смт Воловець відбулась зустріч представників Чеської Республіки та керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області. У рамках розвитку добросусідських відносин між чеськими та закарпатськими рятувальниками начальник пожежної частини міста Лідице (Чехія) Томаш Рихтер подарував колегам із воловецького пожежного підрозділу   бойовий одяг та спеціальне спорядження, що використовується у буденній роботі рятувальників. Даний факт став можливим за сприяння Генерального консула Чеської Республіки у Львові Давіда Павліти та був   ініційований волонтером із міста Брно (Чехія) Радімом Купцем.

Закарпаття спільно зі словацькими краями відгуляло День добросусідства й продовжило співпрацю

  Про це свідчать підписані у суботу, 11 травня, під час традиційного українсько-словацького Дня добросусідства, угоди. Участь у святі взяли чимало поважних гостей, серед них і – очільник Закарпаття Олександр Ледида, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Словаччині Олег Гаваші, Надзвичайний та Повноважний Посол Словаччини в Україні Павол Гамжик, голова Пряшівського самоврядного краю Петер Худік, голова Кошіцького самоврядного краю Зденек Требуля.  

На День добросусідства тимчасово припинять рух автомобілів через кордон зі Словаччиною

У суботу, 11 травня, на українсько-словацькому кордоні вчергове пройде День Добросусідства.

Наше місто зруйнують

Розповіді науковця, який побачив майбутнє.

Укрпошта ввела в обіг художній конверт « 9 Травня. Родинна пам’ять про війну »

У четвер, 9 травня, в ужгородському амфітеатрі відбулося святкування Дня Перемоги. Під час відзначення також було урочисто введено в обіг конверт, приурочений до річниці Перемоги. Участь у заходах взяв заступник керівника краю Іван Качур.

Нацбанк нагородив закарпатських дітей подарунками за банківські малюнки

25 квітня в Управлінні Національного банку України в Закарпатській області оголосили та нагородили переможців першого туру ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків на тему “Національний банк майбутнього”. Нагороджував учасників Конкурсу начальник управління Валерій Коляско.

У Закарпатті привітали прокурора, ветерана Великої Вітчизняної війни (ФОТО)

Вчора, 8 травня,   привітання з Днем Перемоги приймала учасниця Великої Вітчизняної війни, 90-річна Марія Конькова.

Задля комфорту закарпатських туристів у аквапарку Ніредьгази персонал розмовлятиме українською

У середу, 8 травня, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога в місті Бокторолонтгаза (Угорщина)   провів зустріч з головою загальних зборів Соболч-Сатмар-Березької області Оскаром Шестаком та міським головою Ніредьгази Ференцом Ковачем. Йшлося про реалізацію спільних   проектів, в тому числі й за рахунок фондів Євросоюзу. Участь в нараді взяли й міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл та керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович.  

Закарпатців вчать планувати сім’ю і організованості у статевій поведінці (ФОТО)

В Ужгороді на площі Театральній в Ужгороді стартувала перша із серії вуличних акції у рамках проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!», який реалізує Ужгородський прес-клуб у співпраці з ГО «Мегасоціум» та Закарпатським обласнимцентром ґендерної освіти при УжНУ.
       

Закарпатців просять допомогти ДАІ

У зв’язку з проведенням профілактичних заходів під умовними назвами «Пішохід» та «Мотоцикліст» запрошуємо Вас прийняти участь у спільному рейді з працівниками ДАІ.

У сфері Лісового Кодексу виявили порушення

Спеціалістами Держекінспекції у Закарпатській області спільно з представником Закарпатської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в ДП «Брустурянське ЛМГ».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат