Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5180, 20

30 травня можна буде зателефонувати до замгубернатора області Качура

У четвер, 30 травня, заступник голови обласної державної адміністрації Іван Качур візьме участь у прямій телефонній лінії «Запитай у влади».

На Тячівщині вилучили 4 тонни металу

22 травня, під час несення служби у селищі Солотвино Тячівського району, інспекторами Державтоінспекції було зупинено вантажний автомобіль марки «Тата» під керуванням 39-річного мешканця Мукачівського району.

Прокуратура попередила відчуження земель на Мукачівщині

Прокуратурою Мукачівського району провела перевірку щодо додержання вимог Земельного кодексу та Закону України «Про природно-заповідний фонд», якою виявлено ряд порушень у сфері земельного законодавства.

Головний закарпатський рятувальник навчався у чеських пожежників (ФОТО)

Тривале ділове партнерство й дружні стосунки склалися між закарпатськими рятувальниками та іноземними колегами. Прикладом такої співпраці може стати й нещодавній візит керівника оперативно-рятувальної служби Закарпаття Мирослава Щербея до міста Брно Чеської Республіки.

В Ужгороді розповіли, як навчатимуть дітей за спеціальними методиками (ФОТО)

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стала «Як на Закарпатті запроваджують методики раннього розвитку дітей. Спеціальні системи для дитбудинків та дітей з особливими потребами».

Влада   зацікавлена якомога швидше виплатити заборговану зарплату на ТОВ «Закарпатполіметали"

У середу, 22 травня, за участі голови облдержадміністрації Олександра Ледиди, його першого заступника Ігоря Свища відбулася нарада щодо ситуації на ТОВ «Закарпатполіметали».

На енергетиків знову скаржаться

У вівторок, 21 травня 2013 року представник Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України взяв участь у робочому засіданні Організації роботодавців міста Ужгорода.

За недобросовісну конкуренцію накладено   113 тис. грн.   штрафних санкцій

З початку року Закарпатським обласним територіальним відділенням Комітету припинено 9 порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та накладено 113 тис грн штрафних санкцій.

АКУ розпочав справу стосовно виконкому   Міжгірської селищної ради

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, при дослідженні ринку надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, виявило порушення в діях виконавчого комітету Міжгірської селищної ради.

Україна-Словаччина. Науковці УУБА-КаУ взяли участь в міжнародній науковій конференції в Пряшеві

20 – 21 травня, в рамках міжнародного освітньо-наукового співробітництва, ректор Ужгородської української богословської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, президент Міжнародної академії богословських наук, професор, архімандрит Віктор (Бедь), проректор УУБА-КаУ з міжнародних богословсько-церковних відносин, професор, архімандрит Василій (Садварій) та   заступник завідувача кафедрою практичного богослов’я, церковного мистецтва та співу УУБА-КаУ, доцент Товтин Надія Іванівна прийняли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Християнство як носій культури», що була організована та проведена на базі православного богословського факультету Пряшевського університету (Словаччина) і була приурочена 1150-річчю моравської місії рівноапостольних Кирила і Мефодія.

У квітні 39 тис. грн. штрафу накладено за антиконкурентні дії

У квітні 2013 року Закарпатським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України припинено 11 порушень конкуренційного законодавства.

Читанню у традиційному   форматі   сприятиме «Книга-фест 2013»

23 травня  з 10.00 до 18.00 у галереї "Ужгород", що на проспекті Свободи, відбудеться виставка-ярмарок «Книга-фест – 2013».

Переповненій маршрутці заборонили проїзд

17 травня інспекторами ДПС ДАІ на стаціонарному посту «Нижні Ворота» було зупинено два мікроавтобуси маки «Mercedes», які використовувалися для перевезення людей на роботи до Російської Федерації. Дані транспортні засоби були переобладнані шляхом встановлення додаткових місць для сидіння з суттєвими порушеннями відповідних норм та стандартів. Так, 27-річний мешканець Тячівського району встановив до 9-ти передбачених технічними характеристиками місць ще 6, його ж 21-річний колега обладнав свій мікроавтобус ще трьома додатковими сидіннями.

Румун перевозив   заповнені тютюном пакети з-під соку

У суботу вночі прикордонники Мукачівського загону спільно з працівниками митниці черговий раз виявили тютюнові вироби, які незаконно переміщували до країн ЄС. Цього разу причетним до переміщення виявився громадянин Румунії. Проте іноземець вирішив здійснити задумане дещо не звичним способом, якими зазвичай користуються охочі до «тютюнової наживи».

На Закарпатті затримали незаконних мігрантів, які йшли до Словаччини

Протягом минулих вихідних прикордонники відділу «Ужгород» Чопського загону двічі затримували мігрантів з пострадянського простору.

Свободівці Іршавщини впорядкували пам'ятний знак "Борцям, полеглим за волю України!"

17 травня 2013 року на Закарпатті члени Іршавської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" здійснили щорічну акцію з облаштування пам'ятки "Борцям, полеглим за волю України!". Тут, на виїзді з Іршави, біля хреста, встановленого у 90-і роки, націоналісти висадили квіти і облаштували навколишню територію.

У погоні за автомобілем мрії…

Протягом останніх років на вулицях Закарпаття дедалі частіше можна спостерігати авто на словацьких, чеських, польських чи угорських номерах. Нині у краї — справжній закордонний автобум: мешканці Срібної Землі вміло використовують близькість кордонів із чотирма країнами ЄС, майже щодня пересідаючи з сумного українського автопрому на користовані, але набагато комфортніші й функціональніші автомобілі.

Хто не вартий, щоб його ім’ям   називали вулицю, і кого призабули

Свого часу в нашій газеті була опублікована стаття про назви вулиць Ужгорода, іменованих на честь різних людей: героїв, театралів, чиновників, науковців… До редакції надійшов лист нашого читача з Мукачева, який висловив із приводу назв вулиць свою думку.

Для чого варто приїхати в Закарпаття

В Закарпатті закінчився зимовий туристичний сезон і починається літній. Всі багато розповідають про туристичний потенціал області, однак ми ще дуже далекі від того, щоб сказати, що ми використовуємо цей потенціал оптимально і з великим зиском. Про особливості закарпатського туризму та його перспективи ми вирішили поговорити з народним депутатом України, головою підкомітету з туризму Іваном Бушком.

Закарпатські учні їдуть на бізнес-табір до Яремче

З 17 по 19 травня в Яремче відбудеться унікальна подія - бізнес-табір Delta Camp, який організований в рамках соціальної акції «Подяка за талант». В ньому візьмуть учать близько 30 випускників 11-х класів Івано-Франківської, Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької областей, що перемогли в районних олімпіадах з математики.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат