Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 4840, 20

Проведено перевірку щодо запобігання виникненню пожежам у екосистемах   Виноградівщини

а інформацією Закарпатського Гідрометцентру з 7 по 9 серпня у районі зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу. В цей період вводяться тимчасові обмеження на відвідування населенням лісових масивів.

Студентів УжНУ вчитимуть краще за 300 тисяч євро

Для цього в УжНУ налагоджують відповідну матеріально-технічну базу.

Міндоходів вилучили товарів на 14 мільйонів гривень у Закарпатті

У ході спецоперації з незаконного обігу вилучено товарів на суму 14 млн. грн. та розпочато 8 кримінальних проваджень. Операція «Держкордон-2013» проводиться з 14 лютого поточного року на виконання розпорядження Міністра доходів і зборів Олександра Клименка щодо посилення заходів з протидії корупції під час митного оформлення товарів та здійснення митних процедур.

В.о. голови ОДА   Ігор   Свищо відвідав з робочим візитом Мукачівщину і Свалявщину  

Під час поїздки, яка відбулась 7 серпня, в. о. голови Закарпатської ОДА ознайомився із роботою закладів бюджетної сфери, а також найбільшими виробництвами районів.

Про декларації з особливого податку треба прозвітувати до кінця тижня

Граничний термін подання декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами – 9 серпня 2013 року. Подати податкову звітність з цього податку платники мають до органу Міндоходів за місцем реєстрації. Базовим податковим періодом для складання та подання звітності з цього податку є календарний квартал. Строки подання податкової звітності за базовий звітний період становлять 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Після подання податковим агентом декларації в нього є десять днів для того аби перерахувати в бюджет суму нарахованого податку.

Олену Солодовник призначено начальником ДПІ у Міжгірському районі

Сьогодні, в залі Міжгірської районної державної адміністрації відбулося її урочисте представлення за участі заступника начальника Головного управління Міндоходів в Закарпатській області Віталія Кричка, голови Міжгірської РДА Василя Щура та інших районних керівників.

Ужгородські діти вчилися майстерності ДАІшників (ФОТО)

Хоча на дворі літо, діти відпочивають від шкільних занять, інспектори ДАІ Закарпаття продовжують проводити уроки та роз’яснювати дітворі елементарні правила поведінки на дорозі. Судячи з задоволених дитячих облич – ніхто не проти позайматися улітку.

40 мільйонів доларів вклали інвестори у Берегівський район

Угорщина, Італія, Австрія, Росія та США - це ті країни, з яких найбільше надійшло фінансів в економіку Берегівського району. Загалом іноземні інвестори вклали в розвиток підприємництва району 39 млн. 400 тис. дол. США.

У Мукачеві вибухнуло авто — водій вислизнув з машини під час руху

Як вже повідомляло Мукачево.net. сьогодні, 7 серпня, близько 08.20 год. надійшло повідомлення від невідомого громадянина про те, що на перехресті вулиць Сороча-Закарпатська в м.Мукачеві зайнялась машина.

У Закарпатті буде +40, пожежники б'ють тривогу

За інформацією Закарпатського гідрометеорологічного центру 07-09–го   серпня на рівнинній частині території Закарпатської області очікується сильна спека 35-40˚ та в більшій частині території області надзвичайна пожежна небезпека   (5 клас).

В. о. голови ОДА   Ігор Свищо побував “гарячому” зв’язку   з краянами  


У вівторок, 6 серпня, в. о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо в рамках президентського проекту «Діалог з країною» провів «гарячу» телефонну лінію «Запитай у влади». Поставити своє запитання керівникові краю вирішили майже два десятки закарпатців.

До Урядового контактного центру у 2014-му можна буде звертатися цілодобово

«Сучасною європейською практикою забезпечення зворотного зв’язку між владою та суспільством є гарячі лінії. До кожного громадянина має бути адресний і професійний підхід. З 2012 року оформити звернення на Урядовий контактний центр (УКЦ) можна не тільки за телефоном, але й через Інтернет. У 2014 році УКЦ стане працювати цілодобово та запровадить ряд нових сервісів. Перш за все, це стосується консультацій щодо отримання адміністративних послуг(оформлення субсидій, матеріальної допомоги при народженні дитини, реєстрації підприємницької діяльності та інші) через Центри надання адмінпослуг або через відділення Укрпошти», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час наради в Урядовому контактному центрі.

До мобільної групи «Митного контролю» долучилися журналісти

На території Закарпатської області, як і по Україні в цілому проходить комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Митний контроль». Сьогодні до проведення заходів долучилися журналісти.

Інтернів-бюджетників   змушують підписувати заяви на «контракт». Вони звернуться до прокуратури

Інтернів-бюджетників керівництво УжНУ змушує підписувати заяви на «контракт». Про те, що квоти на навчання по державному замовленню Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ не отримав, директор Інституту Іван Рогач повідомив інтернам лише 1 серпня. Тоді ж їм одразу і було запропоновано підписати заяви про перехід на навчання за контрактом

В УжНУ міркують, чи грітися їм від сонцем

Для УжНУ розробили проект системи сонячних вакуумних колекторів для обігріву спорткомплексу.

У новому районі Ужгорода горіло поле (Фотофакт)

Лист із таким фотофактом надійшов на пошту газети "РІО" від читача Йожефа Яничко.

Незворотні зміни клімату   прогнозують Закарпаттю

Підтвердження цьому — природні аномалії, що вже сьогодні позначаються на життєдіяльності людини.

Русини познайомилися зі слов’янським письмом на 125 років раніше за київських русичів

На певному етапі свого розвитку людство зрозуміло, що для фіксації мови, передачі та закріплення інформації потрібна знакова система, яка би дозволяла з допомогою графічних елементів закріплювати мову в часі й передавати її на відстань. Інакше кажучи, люди зрозуміли, що настала нагальна потреба придумати письмо. Вперше почали користуватися письмом жителі Єгипту та Месопотамії. Сталося це в кінці ІV — на початку ІІІ тисячоліття до н. е. Потім у середині ІІ тисячоліття до н. е. з’явилося китайське письмо, а в ХІІІ ст. до н. е. в Фінікії та Палестині — фінікійське письмо. У І тисячолітті до н. е. з’являється письмо і в древніх євреїв, а трохи пізніше (ІХ—Х ст. до н. е.) й у греків. У VІІ ст. до н. е. у Стародавньому Римі з’являється латинське письмо.

У новому будинку в Ужгороді залишилося здати 2 квартири (ФОТО)

У ці дні в Ужгороді саме завершується будівництво 15-квартирного багатоповерхового будинку, що на вулиці Мальовничій.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат