Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 4860, 20

Мукачівці спілкуються з податковою через електронну пошту

Від початку року через Інтернет прозвітували 98% платників податку на додану вартість. Серед усіх суб’єктів господарювання – це найвищий показник. Разом з тим ця категорія платників не тільки в Мукачівському районі, а й загалом на Закарпатті при поданні звітів найчастіше користується засобами   телекомунікаційного зв'язку.

Понад 11 тисяч ужгородців звернулися до Центру обслуговування платників податків

Вже більше року в ДПІ у м.Ужгороді працює Центр обслуговування платників податків, який створений з метою покращення умов обслуговування бізнесу, економії часу   та оперативного вирішення питань, що виникають у суб’єктів господарювання та пересічних громадян. Злагоджена робота колективу інспекції, ввічливість та доброзичливість до кожного клієнта   створюють атмосферу довіри та партнерства між державою та бізнесом.

Закарпаття третє за кількістю одружень

У першому півріччі нинішнього року в Західній Україні (Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Волинська, Чернівецька, Івано-Франківська області) зареєстровано 24 651 шлюб.

Завтра на площі Театральній проведуть мітинг-реквієм

2 серпня 2013 року о 18.00 в Ужгороді на площі Театральній відбудеться мітинг-реквієм «Скорботна свічка пам'яті святої», присвячений міжнародному дню пам'яті жертв ромського голокосту.

Новим начальником Аварійно-рятувального загону спецпризначення став Олег Паламарчук

Відповідно до наказу Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 24 липня 2013 року № 474 та пунктів 32, 36 Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, підполковника служби цивільного захисту Олега Паламарчука   призначено начальником Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області. До цього Олег Паламарчук очолював відділ організації заходів цивільного захисту У ДСНС України у Закарпатській області.

На Закарпатті не забувають про ромів-жертв Голокосту

Щороку, 2 серпня у всьому світі відзначається скорбна подія/дата – Всесвітній день пам'яті ромів – жертв Голокосту під час Другої світової війни. Цього дня 1944 року нацистами були знищені циганські в*язні табору смерті Аушвіц у м. Освєнцим, Польща. Серед загиблих також були роми, яких вивезли до цього табору із населених пунктів, розташованих на території теперішнього Закарпаття.

Спростилося перетинання кордону організованими туристичними групами в автомобільних пунктах пропуску

У пунктах пропуску для автомобільного сполучення прикордонний контроль організованих (туристичних) груп пасажирів здійснюється в пріоритетному порядку на окремих смугах руху. Для прискореного перетинання кордону організованою групою туристичні оператори (туристичні агенти), інші суб’єкти господарської діяльності та фізичні особи повинні:

Оновлений водозабір у   Великому Березному економитиме понад   30 тис. грн. щомісячно

Реконструкцію його планують завершити вже восени цього року. На місці робіт у середу, 31 липня, побував і в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо.

Прокуратура покарала чиновника Ужгородської міськради, який заощаджував на дитині-сироті

Прокуратура міста Ужгорода добилася, щоб дитині-сироті було виплачено державну соціальну допомогу.
 

В Україні набувають чинності нові правила оцінки нерухомості (ДОПОВНЕНО)

З сьогоднішнього дня фізичні особи, що продають рухоме і нерухоме майно, повинні отримувати оцінку майна для сплати податків виключно у спеціалізованих оцінювачів.
Про це пише "Комерсант-Україна".

У дитячому таборі на Хустщині рятувальники провели виїзний лікнеп з основ безпеки життєдіяльності

Як свідчать статистичні дані, під час літніх канікул різко зростає кількість випадків дитячого травматизму. Вода, необережне поводження з вогнем, пустощі з вибухонебезпечними предметами, токсичними речовинами – ось тільки незначний перелік тих надзвичайних подій, на які рятувальникам доводиться виїжджати щоліта. І як не прикро, але діти в них не статисти, - а активні учасники, і подібна «участь»” рідко обходиться без трагічних наслідків.

Неотримання дозвільних документів може призвести до неправомірних переваг перед конкурентами

Виноградівське міжрайонне управління водного господарства виконало рекомендації Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Що горіло у Закарпатті за добу?

Що спричинили пожежі у Закарпатті, чи є жертви, які причини й наслідки - у огляді.

171 мільйон гривень одержала Мукачівщина від місцевого населення

Загалом за перше півріччя 2013 року до Зведеного бюджету надійшло майже 171 млн. грн. До державного бюджету платниками району перераховано понад 58 млн. грн., а місцеві бюджети за цей час отримали близько 113 млн. грн., що на 12 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Директор закарпатського центру зайнятості вважає, що лише волонтери можуть бути успішними і щасливим

Юрій Фущич, начальник Закарпатського обласного центру зайнятості наголосив, що тільки зайнята людина, у тому числі волонтерською працею, може бути успішною і щасливою.

Закарпатці можуть скористатись податковою знижкою до 31 грудня цього року

Для цього необхідно подати річну податкову декларацію за минулий рік

У хірургічному корпусі   обласної лікарні завершують оздоблювальні роботи

У вівторок, 30 липня, в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо проінспектував стан будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака. Про перебіг робіт та останні приготування до здачі приміщення в експлуатацію розповів головний лікар обласної лікарні Юрій Яцина.

Мукачівці реєструватимуть дітей через Інтернет

За словами Мукачівського міського голови Золтана Ленд'єла, запровадження такого електронного реєстру - це ще один крок у ногу з розвитком прогресу. Мукачівці тепер можуть зареєструвати свою дитину до садочку через інтернет

Частково компенсувати витрати закарпатців за 2012 рік може податкова знижка

Скористатися правом на знижку жителі області можуть до 31 грудня.

Користування іпотечним кредитом, пожертви або благодійні внески неприбутковим організаціям, плата за навчання, оплата лікування закладам охорони здоров’я, сплата страхових платежів - всі ці та інші витрати визначені ст. 166 Податкового кодексу України можуть бути включені до податкової знижки.

На Хустщині жінка попеклася, спалюючи сміття


За свою безпечність наші люди часто-густо розраховуються власним здоров’ям, а подеколи й життям. На щастя, цього разу потерпіла отримала незначні ушкодження, але їх могло й не бути, коли б жінка згадала просту істину, що з вогнем не варто експериментувати.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат