Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 480, 20

Русин став судинним хірургом року

Відзнаку судинний хірург року-2014 отримав закарпатський хірург Василь Русин.

В Ужгороді, на Міжнародній конференції обговорять, як полегшити життя з муковісцидозом (ПРОГРАМА)

З 28 по 30 травня в Ужгороді буде проходити міжнародна конференція присвячена новітнім методикам лікування важкого генетичного захворювання – муковісцидозу.

Нітрати у ранніх овочах під дією майонезу стають нітритами

В продукції рослинництва завжди є нітрати, що надходять до неї з грунту, підземних вод. У разі застосування під час вирощування овочів, ягід та фруктів хімічних засобів захисту рослин вони можуть мати в своєму складі і залишкові кількості пестицидів. Такі речовини згідно санітарного законодавства обов’язково нормуються.

В Ужгороді презентують нові методики у гінекологічних операціях

У вівторок, 20 травня, о 14.00 у прес-центрі «Закарпатської правди» відбудеться прес-конференція на тему: «Новітні методики лікування в гінекології –   уже в Ужгороді».

В Ужгороді говорили про народження дітей під рок (ФОТО)

16 травня, у Закарпатській обласній науковій бібліотеці зібралася молодь Ужгорода, але не для читання, не на літературний вечір, а на рок-вечорниці «Майбутнє варто планувати».

В Ужгороді змагатимуться масажисти

У середу, 14 травня, в Ужгороді відбудеться відкрита олімпіада з класичного масажу. Змагання розпочнуться о 10 годині та проходитимуть у приміщенні спорткомплексу УжНУ «Буревісник».

Закарпатські й словацькі науковці-медики почали видавати медичний журнал

У вівторок, 13 травня, о 13.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться презентація першого номеру міжнародного медичного журналу – одного з перших в Україні, що видається у співпраці вишів кількох країн.

Поради: як уберегтися від кліщів

Укуси кліщів загрожують людині такими хворобами, як іксодовий кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт та марсельська гарячка.

Медики обговорили, як розвиватиметься сімейна медицина у Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Понад 700 фахівців сімейної медицини з усієї України зібрала міжнародна наукова-практична конференція «Актуальні питання скринінгу та профілактики захворювань у практиці сімейного лікаря», що днями проходила   в Ужгороді.

Міндоходів розповіли про оподаткування лікування закарпатців

Благодійна організація допомагає громадянину лікуватись за кордоном. Як бути з оподаткуванням?

Чи знизяться ціни на ліки?

Як відомо, уряд запровадив новації шляхом прийняття Закону «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання». Одне з нововведень торкнулося населення і пов’язане воно з оподаткуванням ліків податком на додану вартість.

2075 закарпатців звернулися до лікарів із ГРВІ за тиждень

Епідемічна ситуація з ГРВІ в Закарпатській області за 16 календарний тиждень 2014 року.

У Закарпатті на Міжнародній конференцї розглянуть профілактику захворювань у сімейній медицині

15-16 квітня у великому залі ректорату УжНУ (Ужгород, пл.Народна, 3) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання скринінгу та профілактики захворювань у практиці сімейного лікаря».

Флюорографічний автобус приїхав до мешканців Ужгородщини (ФОТО, ВІДЕО)

Вже третій рік поспіль мешканці сіл Ужгородщини проходять флюорографічне обстеження безпосередньо за місцем проживання. Цими днями автобус з рентгенустаткуванням приїздив до мешканців Руських   Комарівців, Нижнього Солотвина та Холмців.

Медики попереджають про небезпеку комариних укусів

- під таким гаслом проходив 7 квітня Всесвітній день здоров’я. У зоні ризику захворіти на недуги, що переноситься кровососними комахами більше половини населення земної кулі. Малярія, хвороба Лайма, висипний тиф, жовта лихоманка – це далеко не повний перелік так званих трансмісивних хвороб. Загалом їх нараховується близько двохсот! На щастя, в Закарпатській області ця проблема не стоїть гостро, хоча теплий вологий клімат є один із чинників, що сприяє розмноженню комах. Про це в обласному Центрі здоров»я розповіли на прес-конференції журналістам фахівці-медики.

Закарпатські медики розкажуть, які великі проблеми можуть бути від маленьких укусів комах

У понеділок, 7 квітня, об 11:00 у прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) в рамках Всесвітнього Дня здоров’я відбудеться прес-конференція.

207 закарпатців госпіталізували чеерз ГРВІ

Епідемічна ситуація з ГРВІ в Закарпатській області за 14 календарний тиждень 2014 року.

Укус кліща може призвести до інвалідності

Сезон активності іксодових кліщів вже розпочався. Звичайно, у природі активність кліщів спостерігається з березня по листопад та протягом року має два виражених піки активності – в квітні - травні та серпні - вересні.

Закарпатські психологи запрошують на консультацію Євромайданівців

Центр Психологічної служби Майдану знаходиться за адресою:   м. Ужгород, пл. Народна, 4, Закарпатська облдержадміністрація, 2 поверх, каб. 234.

Хвороби шкіри -- проблема всього життя

У 30 % родин малеча хворіє на серйозне захворювання шкіри, що кардинально змінює сімейне щастя.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат