Не просіть у лікаря антибіотики, - Комаровський про 8 перешкод у лікуванні ГРВІ

admin 06.11.2014 14:42 ЗДОРОВ'Я

Ось згубних 8 звичок, які заважають вам одужувати від ГРВІ. Негайно відмовтеся від них, як тільки відчуєте себе погано!

Лікар Комаровський радить, як швидко видужати.

1. НЕ куріть. Тютюновий дим, при пасивному курінні в тому числі, підвищує ризик зараження респіраторними інфекціями і посилює вже наявні симптоми: мокрота стає більш в'язкою, кашель важче ... Киньте курити хоча б на час хвороби, а краще - назавжди попрощайтеся з цією звичкою.

2. НЕ випрошуйте у лікаря антибіотики! І не шукайте їх в домашній аптечці. Антибіотики даремні при грипі. Інші вірусні інфекції (ГРВІ і т.д) теж не лікуються антибіотиками

3. НЕ ходите хворим на роботу. При появі перших симптомів хвороби - залишайтеся вдома. У вас занадто багато справ, щоб піти на лікарняний, ви переживаєте, що скаже начальник? Повірте, він буде вдячний, якщо ви залишитеся вдома і не будете заражати інших своїх колег. Повертайтеся на роботі не раніше, ніж через 24 години після нормалізації температури тіла.

4. НЕ нервуйте. Численні дослідження показують, що на тлі стресу людина стає більш вразливим і схильність до інфекцій. Крім того, зайві переживання можуть викликати безсоння. Відчуваєте, що захворюєте - постарайтеся розслабитися і добре відпочити.

5. НЕ використовуйте дезінфікуючі засоби замість миття рук. Дезінфікуючі засоби для рук потрібні тільки в крайньому випадку, і діють вони при вмісті спирту не менше 60%. Миття рук з милом значно знижує поширення інфекцій. Мийте руки правильно - намильте і потріть руки протягом 20 секунд (наспівуйте не поспішаючи пісеньку: «Нехай біжать незграбно пішоходи по калюжах ...» муз. Шаїнський В. / сл. Тимофєєвський А., з м / ф «Чебурашка»).

6. НЕ перестарайтеся з ліками. При використанні судинозвужувальних засобів керуйтеся інструкцією або рекомендаціями лікаря. При тривалому прийомі препарат не тільки перестане допомагати, але і зможе викликати залежність (медикаментозний риніт). Найефективніший спосіб боротьби з нежитем - сольові розчини (спреї, краплі, спеціальні пристрої для промивання носа).

7. НЕ пийте кави. Коли ви відчуваєте себе втомленим, то здається, що чашка кави вас врятує. Але краще уникати кофєїнсодержащих напоїв (і алкоголю) поки ви хворієте, вони можуть стати причиною зневоднення. Замість цього випийте чашку чаю без кофеїну з ложкою меду. Тепле пиття і мед полегшать ваші симптоми - кашель, біль в горлі. Можливо, навіть поліпшать сон. Але не давайте мед дитині молодше 1 року - крім алергії це може викликати рідкісну, але небезпечну хворобу під назвою дитячий ботулізм.

8. НЕ забувайте, що їжа повинна бути легкою, а питво - рясним. Ви можете не хотіти їсти під час хвороби, але в будь-якому випадку ви повинні вживати багато рідини, тому кращий обід для вас в цей час - тарілка курячого бульйону.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат