Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-01') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 4500, 20

Двом закарпатцям загрожує довічне ув`язнення за злочини проти основ національної безпеки

Закарпатською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які підозрювались у діях, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посяганні на життя державного діяча та державній зраді.

В Ужгороді обмірковують можливості післявоєнного відновлення України

Рішенням виконкому Ужгородської міської ради створили робочу групу, яка працюватиме над реалізацією пілотного проекту з післявоєнного відновлення та розвитку України. Очолив її секретар ради Арсен Мелкумян.

На Закарпатті за вимагання та отримання хабаря затримано директорку філії одного з ВНЗ

Слідчі ГУНП в Закарпатській області спільно з оперативниками УСР викрили на корупційному злочині керівницю філії одного з вищих навчальних закладів. Жінка отримала від абітурієнтки неправомірну вигоду за безперешкодне зарахування останньої на навчання. Підозрювану поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

На Закарпатті за підтримки Угорщини відпочивали діти військових та переселенців

На Закарпаття прибула на відпочинок вже п'ята група дітей, чиї батьки наразі беруть участь у бойових діях на сході країни та діти вимушених переселенців.

Контрнаступ

Російські пропагандисти продовжують переконувати своїх громадян, що так звана «спецоперація» триває за планом, нищаться українські військові та техніка, а Донбас скоро буде повністю під росією. Також рашисти терміново готують референдуми на захоплених територіях про входження цих територій до складу росії. Але чи дійсно все так райдужно для російських свинособак?

Угорська реформатська служба допомоги передала школярам Закарпаття 100 укомплектованих наплічників

Ще влітку Угорська реформатська служба допомоги оголосила програму зі збору шкільного приладдя, і вже тоді мала намір допомогти у приготуванні до навчального року закарпатським школярам.

Католицький карітас Угорщини доставив чергову допомогу лікарням Закарпаття

До Закарпаття прибув черговий гуманітарний вантаж від Католицького карітасу Угорщини

Ужгородська міська лікарня отримає додаткове фінансування з міського бюджету

З лютого кількість населення Ужгорода збільшилася на 25 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Місто й далі продовжує приймати вимушених переселенців, які потребують медичних консультацій чи лікування. Крім того, сюди потрапляють військові з фронту, потребуючи невідкладної якісної медичної допомоги. Тож на медичну систему міста з’явилося додаткове навантаження, а вона повинна функціонувати безперебійно, оскільки здоров’я людей – пріоритет.

Чиновнику і депутату від олександрійської ОПЗЖ винесено підозру за напад на журналіста

Очільник фракції ОПЗЖ в Олександрійській міськраді (нині «призупиненої»), екс-керівник управління ЖКГ, екс-заступник мера Геннадій Лоцман отримав від Кіровоградської обласної прокуратури підозру в умисному заподіянні журналістові легких тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 ККУ).

Угорська реформатська служба милосердя допомагає школам Закарпаття облаштувати укриття

Угорська реформатська Служба милосердя допомагає навчальним закладм, які є під опікою реформатської церкви Закарпаття, облаштувати укриття, щоб у цих закладах вчасно розпочався навчальний процес

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики схвалив законопроєкт «Про медіа»

Парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти доопрацьований проєкт Закону про медіа за основу.

Роспропагандистів треба судити як воєнних злочинців - польські журналісти

В День незалежності України Асоціація журналістів Польщі виступила з вимогою «судити російських пропагандистів під виглядом журналістів як військових злочинців!»

У Виноградові згорів торговий центр

Пожежа, що переполохала увесь Виноградів - ліквідована. На щастя, обійшлося без жертв, повідомляє пресслужба ДСНС м. Виноградів.

Любов і слава Ярослава

(Зворушливе враження)

Любов з солоним присмаком

В ужгородському видавництві «Патент» побачила світ книга «Крижане полум’я” закарпатської письменниці Наталії Дурунди. У видавництві професійно, добросовісно, вчасно виконали свою роботу. Презентабельні обкладинка, палітурка, форзац, друк – усе якісно. Про це, зокрема, йшлося на початку презентації, яка відбулася в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

Олег Лукша: Допомогти можна, навіть розповідаючи правду про війну

На Закарпатті Олега Лукшу знають добре. Навіть важко повірити, що людина, якій за 70, може вести такий активний спосіб життя. Олег Васильович і досі весь в роботі і краще не починати з ним розмову про «заслужений відпочинок».

Арсен Мелкумян: Міжнародний досвід для Ужгорода є безцінним

Днями делегація Ужгорода відвідала польське місто Кросно, де відбувся фестиваль культур прикордонних регіонів «Карпатські клімати». Як нам повідомив секретар Ужгородської міськради Арсен Мелкумян, цей захід мав не лише культурно-мистецький напрямок.

Кров за Незалежність

Усі чекали дату 24 серпня із певним острахом. Як можна святкувати День Незалежності в умовах війни. Зрозуміло, що ніяких гулянь і феєрверків. Жодних пафосних парадів. Хоча ні. Парад ми провели. На Хрещатику в Києві людям показали десятки одиниць знищеної військової техніки російських загарбників. Російські фашисти хотіли пройтися парадом по Києву вже на третій день війни. Але натомість ми захищаємося вже пів року, а парад знищеної техніки окупантів лише показував нашу незламність.

78 років тому у Словаччині виникло повстання проти фашистів

Як банкір Карваш рятував свою батьківщину і був покараний як фашистським, так і соціалістичним режимами

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат