Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-01') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 4180, 20

В межах Ужгорода виявлено 9 стихійних сміттєзвалищ поблизу водойм

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області з метою здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території області проводить обстеження в частині поводження з відходами та виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ, в тому числі в межах прибережних захисних смуг річок.

Правоохоронці притягнули до відповідальності ужгородця, який жорстоко поводився зі своєю собакою

Днями, під час моніторингу Інтернет-мережі, співробітники поліції обласного центру зафіксували правопорушення, яке стосувалося жорстокого поводження із твариною. Йдеться про відео, опубліковане в одній із соцмереж, на якому видно, як чоловік похилого віку б’є ногами   вівчарку.

В Ужгороді запрацював перевезений з Дніпропетровщини трубний завод

Трубний холдинг «Сентравіс» із Дніпропетровщини,   який є одним із найбільших виробників безшовних труб в Європі, відкрив нову виробничу лінію в Ужгороді.

Прокуратура в апеляції домоглася визнання недійсним договору на ремонт пл. Шандора Петефі в Ужгороді

Закарпатська обласна прокуратура в апеляції домоглася визнання недійсними результатів переговорної процедури закупівлі та договору про закупівлю додаткових робіт з капітального ремонту покриття площі Ш. Петефі в Ужгороді, загальна вартість яких становить більше 4,8 млн грн.

Закуплені закарпатським лісгоспом для охорони лісу дорожезні позашляховики возять керівництво

Придбані Брустурянським лісомисливським господарством дві Toyota Hilux вартістю понад 3,2 млн грн використовували не для охорони лісу, а для перевезення керівників. Про це стало відомо з аудиторського звіту лісгоспу за останні три роки, яке провело Управління Західного офісу Держаудитслужби у Закарпатській області.

Судитимуть подружжя, яке підробляло продукцію відомих торгових марок і продавало по Україні

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно подружжя з Виноградова за фактом незаконного використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі.

На Закарпатті знято обмеження на використання освітлення зовнішньої реклами, вивісок і підсвіток

Завдяки ощадливому споживанню електроенергії та величезній роботі фахівців галузі ситуація в енергосистемі країни після ворожих обстрілів стабілізувалася.

В Ужгороді відбувся брифінг за участі представника ВООЗ, основна тема - вакцинація в умовах війни

В умовах війни важливою складовою національної безпеки є епідемічна стабільність – відсутність спалахів інфекційних хвороб та належний захист населення від них. На цьому під час брифінгу наголосив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний.

Ужгородські депутати проголосували за перейменування семи вулиць міста

Перейменування 7 вулиць в Ужгороді підтримали сьогодні депутати на сесії міської ради:

Ужгородська міськрада провела лютневу сесію

У роботі сесії Ужгородської міської ради 28 лютого взяв участь мер міста Дармштадта – побратима Ужгорода впродовж більше ніж 30 років.

На Закарпатті проживає 22 людини, яким понад 100 років

За інформацією Пенсійного фонду, всього на Закарпатті 26 960 людей, яким понад 80 років. Переважна більшість довгожителів - жінки. Серед тих, кому більше 80 років, жінок 20 151, а чоловіків лише 6809.

У Рахові невідомі знищили алею сакур

Це сталося на вулиці Київській. Зламано вісім дерев та огорожі до них, повідомляє міськрада міста.

Закарпатці отримали у поштових відділеннях вже понад 130 тисяч LED-ламп

Днями по всій країні стартував третій етап пілотного проєкту з енергоефективності, що стосується заміни ламп розжарювання старого зразка на більш економні, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

На Закарпатті влада застерігає від продажу червонокнижних первоцвітів

В обласному центрі Закарпаття і в інших містах, переконаний, ви вже бачили людей, які продають букети перших весняних квітів. Таку картину спостерігаємо щороку з середини лютого до кінця травня, повідомляє перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький. - Але вкотре нагадуємо: більшість видів ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин перебувають під загрозою знищення та занесені до Червоної книги України.

Черговий «довгобуд» спортивної інфраструктури Закарпаття завершено та нарешті введено в експлуатацію

Мова про тренувальну базу Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради, а саме – будівництво та реконструкцію критого 25-метрового басейну і спортзалу для ігрових видів спорту, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.  

Вночі на Закарпатті стався землетрус

На Ужгородщині, 27 лютого, вночі, стався землетрус магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера. Епіцентр підземних коливань залягав на глибині 2 км в районі селища Велика Добронь.

Ужгородка Галина Шумицька стала лауреатом премії імені Дмитра Нитченка

Лауреатами премії імені Дмитра Нитченка 2023 року стали доктор філологічних наук, професор кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського національного університету, експерт офісу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин, член Соціолінгвістичної комісії при Міжнародному комітеті славістів Галина Шумицька,   поет-пісняр, театральний та кінодраматург Ігор Жук і громадський діяч, актор, модератор на сцені під час «Помаранчевої революції», екс-міністр культури,   нині військовик у Збройних Силах України Євген Нищук.

Арсен Мелкумян: За останній рік війни Ужгород став надійним тилом

За останній рік війни, яка триває на території України вже 9 років, Ужгород став надійним тилом, а ще прихистком для тисяч українців, які були вимушені тікати з рідних міст з перших днів повномасштабного вторгнення. Чим може пишатися і над чим має продовжувати активно працювати ужгородська громада, розмовляємо з депутатом президентської партії, секретарем Ужгородської міської ради Арсеном Мелкумяном.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат