Закарпаття: Тридцять тисяч троянд прикрасили замок Сент-Міклош

admin 15.05.2016 09:24 ДОЗВІЛЛЯ

Замок Сент-Міклош, що в смт. Чинадієві Мукачівського району, приймає унікальний фестиваль квітів «Кохання в Сент-Міклош»


Під час урочистого відкриття фестивалю відвідувачі дізналися цікаву історію про передумову його виникнення. Як розповіла організатор фестивалю, представник Асоціації флористів України Вікторія Соловей, - рівно рік тому, відвідуючи замок Сент-Міклош, вона подарувала букет польових квітів його господарю Йосипу Бартошу, який прийняв подарунок як справжню цінність. Минув деякий час і Вікторія Соловей знову приїхала до замку та була вражена, коли побачила, збережений Йосипом Бартошем букет,- у вікні замку.
Замок просить квітів, - прийшла до висновку Вікторія та спільно з Йосипом Бартошем запланувала проведення флористичного фестивалю.
Дев’ять команд флористів, для яких квіти – це справа життя, - професійно підкреслили атмосферу кохання, яка завжди панує у замку, що був свідком величних та трагічних почуттів Ілони Зріні та Імре Текелі.

Тридцять тисяч троянд різноманітних відтінків та безліч інших чудових квітів прикрасили середньовічну фортецю. Дев’ять команд флористів створили неймовірні квіткові композиції, стилізовані та наділені особливим змістом, адже головним лейтмотивом було кохання. Композиції та ансамблі у формі сердець домінували та вражали присутніх своєю витонченістю.
Окремої уваги заслуговують квіткові ансамблі у двох головних залах замку – експозиція у формі спіралі, кожна частина якої створена у вигляді серця, а також – алюзія на алтар кохання, стилістичним елементом якого є «кіноплівка» з кадрами, на яких зображені сцени часу кохання знаменитої пари.

Ротонди, квіткові експозиції стали неповторними фотозонами, якими із задоволенням користувалися відвідувачі фестивалю. Неабиякий інтерес викликала стилізована алюзія у вигляді букету квітів у підніжжя драбини, яка веде до вікна, прикрашеного квітами. Ймовірно, це кімната витонченої жінки, яку мріє побачити коханий…

До слова, для створення композицій флористи використовували природній матеріал – дерево, натуральні тканини, бавовняні нитки, а допоміжними компонентами експозицій стали рослини даної місцевості.

В рамках проведення фестивалю відбулися також й інші мистецькі заходи, зокрема: екскурсія замком, інформаційна презентація робіт українських флористів, виставка картин та концерт. Зазначимо, що екскурсоводом для туристів та гостей фесту була Марина Чопей – молода, але добре знана мукачівська художниця.

Для відвідувачів пісенні композиції виконав мукачівський гурт «Бревіс». У програмі фестивалю, який триватиме два дні 14 та 15 травня, – виступ гурту «Піано», вистава від театру «Воскресіння», вікторини та флористичний шоу-показ весільних букетів.

Асоціація Флористів України не вперше поєднує вишукану мову квітів та історичний фон архітектурних пам’яток нашої держави. Як зазначила у коментарі нашому виданню Вікторія Соловей, на фестивалі «Кохання у Сент-Міклош» представлені 9 команд та 18 флористів – багаторазових призерів та учасників міжнародних флористичних виставок та конкурсів. Працюючи з історичними об’єктами, флористи вміло підсилюють значення та історичну вагу архітектурних пам’яток, адже краса, закладена у квіткових композиціях, - розриває додаткові аспекти історичних місць.

Так, національний конкурс флористів "По історичних місцях" протягом 4 років збирав флористів і поціновувачів в різних місцях: Олеський замок і садиба в Качанівці, замок Любарта і площа Свободи в Харкові, м. Луцьк – Верхній замок та інші.
Замок "Сент-Міклош", що на Мукачівщині – невіддільний від кохання та краси, яку несуть у собі квіти, вміло перетворені на казкові композиції українськими флористами. Фестиваль квітів «Кохання у Сент-Міклош» стане ще однією родзинкою Закарпаття та створить новий виток у розвитку туризму.

http://mukachevo.today/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат