У ПП Солотвино – Сігету-Мармацієй у закарпатеця виявили старовинну Біблію

26.09.2024 18:57 ПОДІЇ

Старовинну Біблію, яка можливо становить культурну чи історичну цінність, виявили в пункті пропуску «Солотвино» прикордонники Мукачівського загону спільно з працівниками митниці.

Священне Писання 1906 року видання віз у кармані дверей свого авто 36-річний закарпатець. Для проведення державної експертизи Біблію у встановленому законодавством порядку вилучили співробітники митниці, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Як повідомила Закарпатська митниця, рідкісний церковний рукопис переміщував на митну територію України 35-річний житель Рахівщини у дверцятах свого автомобіля «Audi Q5» без будь-яких дозвільних документів.

«Церковний збірник» був виданий в Ужгороді ще за часів Австро-Угорської імперії (тодішня назва міста була Унгвар), у друкарні Варфоломея Єгера. Безперечно цей витвір є оригінальним раритетом, видрукований старослов’янською мовою і представляє історичну цінність.

Раритетне церковне видання вилучено та передано фахівцям для проведення експертизи щодо можливої її належності до культурної, історичної чи антикварної цінності.

Коментарі :


27.09.2024 08:03 Іван

Насправді книгу вилучили коли люди зі своєю біблією, домашнім оберігом ЗАЇЖАЛИ в Україну


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат