В Ужгороді сьогодні офіційно стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»

Міськрада Ужгорода 01.10.2024 17:30 ДОЗВІЛЛЯ

 

Символічно, що відкриття відбулося у День захисників і захисниць України, бо саме завдяки їм є можливість у нашому місті провести цей захід, зазначив у вітальному слові міський голова Богдан Андріїв. На жаль, багато українських дітей зараз не можуть ходити у театри, відвідувати вистави, розважатися і відпочивати, їх дитинство забрала війна. І наші захисники та захисниці роблять все для того, щоб українські діти могли жити у вільній, мирній країні. Також Богдан Євстафійович подякував організаторам фестивалю за пророблену роботу, особисто директору-художньому керівнику Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» Мирославу Петію.

«Інтерлялька» – найстаріший фестиваль в Україні. Із 1990 року він незмінно зберігає свою популярність не тільки в нашій країні, а й за її межами.   Із 1 до 3 жовтня понад два десятки провідних вітчизняних та закордонних театрів ляльок із десяти міст України, а також зі Словаччини, Чехії, Румунії, Молдови, Литви, Німеччини й Аргентини покажуть вистави для дітей і дорослих. Покази відбуватимуться у змішаному форматі – більшість учасників виступатимуть наживо у театрі ляльок «Бавка» та в Академії культури й мистецтв, а деякі колективи долучаться онлайн.

Частина вистав іноземних гостей поставлена за мотивами наших народних казок чи з елементами української автентики. Це ще раз свідчить про потужну закордонну підтримку України, зазначають організатори.

Офіційне відкриття фестивалю відбулося на площі Театральній біля Закарпатського академічного театру ляльок «Бавка», участь у ньому взяли також перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, заступник керівника Закарпатської ОВА Олександр Пацкан, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, ректор Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради   Наталія Шетеля, поціновувачі театрального мистецтва.

Міськрада Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат