Секрети вибору мишки для ноутбука



Для ефективної та швидкої роботи на ноутбуці потрібно вдало підібрати додаткові комплектуючі, особливо мишку. Комп'ютерна миша відповідає за взаємодію з пристроєм, введення та опрацювання даних. Здавалося б що може бути простіше ніж замовити мишку, але є ряд важливих чинників: dpi, сенсор, датчики, які впливають на роботу. Крім цього, можна звернутися у стаціонарний магазин, або купити мишки для ноутбука опт з ще більш вигідною ціною.

Які ж бувають миші, на які характеристики варто звернути увагу та які нюанси врахувати?

Огляд видів комп'ютерних мишок

Існує декілька класифікацій. В залежності від типу підключення моделі розділяють на дротові та бездротові варіанти. Які відмінності:

● Дротові пристрої - мають меншу вартість, що особливо помітно при порівнянні з геймерськими моделями. Важливе значення відіграє якість кабелю. Потрібно щоб він був гнучкий, інакше переломів та ушкоджень не уникнути. Хороший вибір - дріт з обплетенням. Існує варіант заміни стандартного кабелю на паракорд, що значно покращить параметри роботи. Це легкість та зручність, без ризиків перегину. Для фіксації в ноутбуці застосовують USB-роз'єм.

● Бездротові моделі - можуть бути на батарейках чи акумуляторі. Тобто прийдеться оновлювати батарейки для заміни або проводити підзарядку. Практичне рішення - мишки з індикатором заряду, який дозволяє слідкувати за рівнем батареї, її розрядка не стане сюрпризом. Бездротові пристрої можуть мати різний тип підключення, це радіохвильовий передавач, частина якого фіксується у порт USB. Інший варіант - моделі з Bluetooth модулем, які підключаються кількома простими кліками.

По типу сенсора виділяють:

● оптичний пристрій. В основі роботи лежить світлодіодний випромінювач. Забезпечує високі показники роздільної здатності, швидкості та прискорення. Оптичні миші представлені у великому асортименті та за доступною ціною. Недоліком сенсора є можливість некоректної роботи на різному виді поверхності.

● лазерну модель. Замість сенсора має лазерне світло, точні дії, може застосовуватися на будь якій поверхні. Але дорожча по вартості.

Поради експертів у виборі миші для ноутбука

Крім типу миші, важливими аспектами підбору є набір характеристик та функціоналу. Виробники пропонують різноманітні рішення. можна купити мишку, яка максимально задовольнятиме потреби користувача. Відповідно всі додаткові опції впливають на ціну пристрою, що теж потрібно взяти до уваги.

● Габарити. Зручний розмір та форма моделі забезпечать комфорт при тривалому використанні. Малі, середні та великі конструкції - залежить від конкретного користувача. Якщо модель незручно лягає в руку, це буде викликати швидку втомлюваність, дискомфорт. Тому варто робити “примірку”. Бренди пропонують дві форми девайсу: симетричну та анатомічну. Симетрична з однаковими сторонами, можливістю брати лівою і правою рукою. Анатомічні з вигинами, упором для великого пальця, рельєфами. Зручні лише для правої руки, а ось лівші прийдеться пошукати спеціальні пропозиції анатомічної форми, яких не так багато на ринку.

● показник dpi/cpi - роздільної здатності, що визначає шлях курсору на моніторі при русі мишки. Оптимальний діапазон 400-1200. 

● клавіші та додаткові кнопки. У першому варіанті враховують кількість натискань від якої залежить довговічність використання. Це ПКМ, ЛКМ та коліщатко. Додаткові відповідають за команди миші, в основному оснащені на геймерських видах, спеціальних завданнях (наприклад, робота з таблицями).

Для роботи та навчання можна вибрати недорогу модель миші із базовими параметрами. Головне її зручність та реакція у використанні. А от для ігор спеціальні моделі здатні суттєво впливати на результати, покращувати їх додатковими можливостями.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат