Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністеркою Бангладеш

admin 17.02.2024 20:54 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



У Мюнхені Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністеркою Республіки Бангладеш Шейх Хасіною Вазед.

Глава держави подякував очільниці уряду Бангладеш за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема на майданчику ООН, і наголосив на важливості підтримки українських ініціатив з боку Бангладеш.


Володимир Зеленський розповів Прем’єр-міністерці про боротьбу України з російською агресією, ситуацію на полі бою та про українське бачення справедливого миру на основі Української формули миру. Президент запропонував Республіці Бангладеш долучитися до імплементації Формули та взяти участь в інавгураційному Глобальному саміті миру.

Окремо Глава держави поінформував співрозмовницю про зусилля України зі створення альтернативного «зернового коридору» в Чорному морі та недопущення спроб Росії підірвати мирне судноплавство в Чорноморському регіоні.

Президент України та Прем’єр-міністерка Бангладеш також обговорили перспективи налагодження співпраці в торговельно-економічній сфері, зокрема щодо постачання української аграрної продукції до цієї країни.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат