Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 4700, 20

Губернатор Ледида обговорив грантові питання

У середу, 18 вересня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида обговорив грантові питання з представниками Спільного Технічного Секретаріату програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. На зустрічі були присутні, зокрема, директор Секретаріату Арон Сокач, керівник Технічного Секретаріату Програми Транскордонного Співробітництва «Польща - Білорусь - Україна 2007-2013» у Варшаві Павел Словіковскі, міський голова Ужгорода Віктор Погорелов.

Сьогодні ввечері очікуються дуже сильні дощі й вітер

У вівторок, 17 вересня, під керівництвом заступника голови обласної адміністрації Михайла Поповича відбулася нарада, на якій обговорили заходи реагування під час ускладнення погодних умов на території Закарпатської області.

«Кредобанк» розширює функціональність Інтернет-банкінгу  

«Кредобанк» розширив функціональність системи KredoDirect – Інтернет-банкінгу для фізичних осіб. Впроваджені зміни дозволяють роздрібним клієнтам банку обирати спосіб підтвердження онлайн-платежів та швидко поповнювати рахунки мобільних телефонів будь-якого GSM-оператора України. Окрім того, впроваджено полегшену мобільну версію системи, яка дає змогу виконувати банківські операції з будь-якого мобільного пристрою із доступом в Інтернет.    

Закарпатці на товарах підакцизної групи побачать нові, ще більш захищені марки

В області зареєстровано 14 платників акцизного податку, з них 5 виробників винопродукції та один імпортер алкогольної продукції. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року № 474 із 1 вересня 2013 року вони маркуватимуть свою продукцію акцизними марками нового зразка.

УжНУ відвідала делегація з Чехії

16 вересня у залі вченої ради Ужгородський національний університет вітав гостей із-за кордону. Нагадаємо, що влітку студенти УжНУ мали можливість відвідати сусідню державу – Чеську Республіку. Протягом 10 днів вони пізнавали реалії життя в Їглаві (край Височина).

16 вересня у Виноградів прибуде Патріарх Філарет

Філарет візьме участь у освячені фундаменту і наріжного каменя храму Успіння Пресвятої Богородиці, який знахдится при в'їзді у місто на вулиці Івана Франка. Освячення почнеться о 16:00.

За незаконний продаж елітного імпортного алкоголю — штрафні санкції

Наявність наклеєної в установленому порядку акцизної марки встановленого зразка на пляшці алкогольного напою є однією з умов продажу таких товарів споживачам, підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів. Відсутність акцизної марки на відповідних товарах ставить під сумнів якість та вміст продукції, що продається, а також відносить цю продукцію до немаркованої.

ПАДІЮН відсвяткував початок нового навчального року

У Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» офіційно відсвяткували початок навчального року 2013-14.   Вперше за останні роки падіюнівці стартували не у себе в закладі, як зазвичай, а на центральній площі міста. Це дало можливість зібрати не тільки вихованців та їх батьків, але й подарувати свято ужгородцям.

Водії автівок з іноземними   номерами проти прикордонників: хто кого?

Закарпатським власникам автівок з іноземними номерами почали перекривати кисень, в цьому принаймні переконані самі водії. Поштовхом до таких висновків стало розпорядження прикордонної служби щодо встановлення бетонної плити в пункті пропуску «Ужгород» на місці, де раніше мали змогу розвертатися водії автівок із іноземною реєстрацією, робивши таким чином перетин кордону.

Крізь терни — до зірок!

Історія заснування УжДУ.

Катастрофа, що не має кордонів

Закарпаття вже відчуло румунський землетрус: не вперше і не востаннє.

Інтеграція України в ЄС - головний зовнішньополітичний пріоритет, переконаний Олександр Вілкул

«Відновлення економіки Європи – спільна справа. І інтеграція в цей процес України – 46 мільйонної європейської   країни - створює нові можливості для цього. Потрібні єдність і скоординовані зусилля всіх держав нашого континенту - як тих, які вже є членами Євросоюзу, так і тих країн, які поки перебувають поза його межами», - про це сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на відкритті XXIII Економічного Форуму під назвою "Перспективи нового світового порядку" у місті Криниця-Здруй в Польщі.

Стартував   XV Міжнародний фестиваль   теле- і радіопрограм для національних меншин

12 вересня розпочав свою роботу Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край”. На урочисте відкриття завітали керівник краю Олександр Ледида, народні депутати Іштван Гайдош та Іван Бушко, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, міський голова м. Ужгород Віктор Погорелов, представники дипломатичних установ, журналісти.

Боротьба з контрабандою обійдеться Закарпаттю у 3 мільйони

Боротьба з контрабандою обійдеться Закарпаттю у 3 мільйони
3 мільйони 405 тисяч гривень з обласного бюджету сьогодні, 12 вересня, під час сесії облради погодилися віддати депутати на боротьбу з контрабандою.

10 закарпатських видань підтримали ідею хороших новин

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало започаткування у березні цього року на Закарпатті інформаційного проекту «День гарних новин».

Ужгородців запрошують на п'яту Дивогонку

У вересні ужгородських вело-дітлахів знову збере Дивогонка. Цього разу захід пройде вже вп'яте, проте місцем проведення традиційно залишиться парк Підзамковий. Організатори очікують зібрати до участі більш як 100 учасників у різних вікових категоріях.

В УжНУ завершився конкурс на облаштування скверу Святої Тетяни

Для облаштування скверу на пл. Народній, який дістане назву покровительки студентів Святої Тетяни, як відомо, був оголошений конкурс на кращий проект. Термін їх подання сплив 1 вересня.

Автомобілі з іноземними номерами – актуальна для Закарпаття тема

Ужгородці, гості обласного центру Закарпаття та й засоби масової інформації постійно обговорюють питання переміщення через митний кордон та перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією в Україні. Обумовлено це тим, що найзахідніша область має 9 пунктів пропуску для автомобільного сполучення з такими країнами Європейського союзу як: Угорщина, Словаччина та Румунія.

На Свалявщині пройшло свято гуцульського коня

6-8 вересня 2013 року на базі санаторію «Квітка полонини» відбулося VIІІ Свято гуцульського коня, в якому взяло участь 18 коней з господарств: Закарпатської області (науково-виробнича асоціація «Племконецентр», фермерське господарство «Полонинське господарство»), Івано-Франківської області (ТзОВ «Варто»), Львівської області (фермерське господарство «Розгірче», Лунь Остап).

2,8 мільйони гривень виділено на добудову садочка у с. Боржавське

Простора двоповерхова будівля з утепленим дахом та вікнами – так сьогодні виглядає майбутній садочок. Будівництво об’єкта на 80 місць – на завершальній стадії. У середу, 11 вересня, з підрядниками та сільським головою поспілкувався голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат